Βόλος: Τα στοιχεία που «έδειξαν» ότι ο δολοφόνος της 75χρονης σκότωσε και τη μάνα του δικηγόρου του

Βόλος: Τα στοιχεία που «έδειξαν» ότι ο δολοφόνος της 75χρονης σκότωσε και τη μάνα του δικηγόρου του

Πώς οι αρχές εξιχνίασαν τον φόνο της Νίκης Μηλίνη που έγινε στις 12 Αυγούστου 2009 – Τα κοινά σημεία, το δείγμα DNA και οι υποψίες των αρχών – Σε σοκ ο δικηγόρος που εν αγνοία του είχε αναλάβει να υπεραπισθεί τον φονιά της ίδιας του της μητέρας

volos-39xronos-arthro
Αδιανόητη τροπή πήραν οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον 39χρονο, που κατηγορείται για τη δολοφονία της νονάς του, όταν αποκαλύφθηκε ότι πριν 12 χρόνια είχε σκοτώσει και τη μητέρα του δικηγόρου του.

Οι αρχές ακολούθησαν προσεκτικά τα στοιχεία, ενώ ο δικηγόρος του 39χρονου Γιάννης Μηλίνης αναγνώρισε στη δολοφονία της Ευθαλίας Αβραμίδου-Αλεξούλη τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της μητέρας του, μέσα στο σπίτι της, το 2009.

Ένα στοιχείο που έκανε εντύπωση είναι το γεγονός ότι η Νίκη Μηλίνη έμενε στην ίδια πολυκατοικία με τον παππού και την γιαγιά του 39χρονου δράστη Θανάση Μυλωνά, στην περιοχή Καζάνακι.

Ο δράστης, όπως αναφέρει ο «Ταχυδρόμος» έκανε συχνά επισκέψεις στουςσυγγενείς του και είχε σχέσεις με την οικογένεια του δικηγόρου του. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι και οι δύο γυναίκες ήταν κατακρεουργημένες στην αριστερή πλευρά του σώματος τους.

Το δείγμα DNA

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η εξέταση του DNA. Αμέσως μετά τη σύλληψη του Θανάση Μυλωνά, οι αστυνομικές αρχές έλαβαν με εντολή ανακριτή δείγμα από το DNA του. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το δείγμα ταιριάζει απόλυτα με αυτό που είχε ληφθεί από τα νύχια της Νίκης Μηλίνη, μετά τη δολοφονία της. Οι αρχές τότε γνώριζαν μόνο ότι το δείγμα ανήκε σε άγνωστο νεαρό άρρεν.

Οι εξετάσεις έλυσαν το μυστήριο, προκαλώντας σοκ στον δικηγόρο, γιο της Μηλίνη, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του δολοφόνου της μητέρας του.

Η δολοφονία της Νίκης Μηλίνη

Κλείσιμο
Η Νίκη Μηλίνη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία Βόλου φέροντας 20 μαχαιριές στις 12 Αυγούστου 2009. Τη σορό της εντόπισε ο γιος της και δικηγόρος του 39χρονου.

Η γυναίκα δεν είχε δώσει σημεία ζωής για δύο ημέρες. Ο γιος της την βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα.

Η πόρτα του διαμερίσματος δεν έφερε σημάδια παραβίασης. Ως εκ τούτου, φάνηκε ότι είχε ανοίξει την πόρτα στον δολοφόνο της χωρίς να φοβάται και χωρίς να προβάλλει αντίσταση. Στο σώμα της δεν εντοπίστηκαν ίχνη πάλης, παρά μόνο αμυχές, από τη φορά του μαχαιριού.

Στο συμπέρασμα ότι ο δολοφόνος ήταν οικείο πρόσωπο οδήγησε και η αμφίεση του θύματος, αλλά και τα σερβίτσια με μπολ παγωτού στο τραπέζι. Οι αστυνομικοί υπέθεσαν ότι τον φιλοξένησε και πιθανόν μετά από λογομαχία, όταν η ίδια κατευθυνόταν από το σαλόνι στην κουζίνα, δέχθηκε την επίθεσή του.

Σοκαρισμένη η οικογένεια του δικηγόρου

Τα όσα συνέβησαν προκάλεσαν σοκ στην οικογένεια του Γιάννη Μηλίνη αλλά και τον ίδιο τον δικηγόρο, που ετοιμαζόταν να υπερασπιστή τον δολοφόνο της μητέρας του, για μια άλλη υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με το Gegonota News ο 39χρονος σκότωσε τη νονά του επειδή δεν του έδινε χρήματα για να τζογάρει και να αγοράσει ναρκωτικά.

Μετά το φονικό του 2009, ο Θανάσης Μυλωνάς πλησίασε τον Γιάννη Μηλίνη και του ζήτησε να αναλάβει τις υποθέσεις του. Ήδη, είχε εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη που αφορούσαν εκβιασμούς, μπραβιλίκια και εμπρησμούς. Ο δικηγόρος φέρεται ότι αναγνωρίζοντας κοινά στοιχεία με την υπόθεση της μητέρας του και πριν παραιτηθεί από την υπεράσπιση, συζήτησε με την αστυνομία τα στοιχεία. Πλέον όλα ήταν θέμα χρόνου και η υπόθεση έριξε φως στη δολοφονία που συνέβη 12 χρόνια πριν.


Ειδήσεις σήμερα:

>Έτσι θα ειναι το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ


Διαθέσιμα και στην Ελλάδα τα πρώτα φάρμακα για τον κορωνοϊό - Σε ποιες κατηγορίες ασθενών θα χορηγούνται


«Πανικοβλήθηκα, βίωσα κάποιο είδος προσκόλλησης στην Πατρίτσια Ρετζιάνι», παραδέχεται η Lady Gaga
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης