Δύο απάτες μέσω αγγελίας σε Δράμα και μία στην Πάτρα!

Δύο απάτες μέσω αγγελίας σε Δράμα και μία στην Πάτρα!

Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να παγιδεύσουν τα θύματά τους

diadiktiaki_apati_
Δεν φαντάστηκε πού έμπλεκε ένας επιχειρηματίας από οικισμό της Δράμας, όταν εντόπισε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μια αγγελία την οποία είχε αναρτήσει άγνωστος για την πώληση ενός ανυψωτικού μηχανήματος και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του με σκοπό να το αγοράσει.

Ο φερόμενος ως πωλητής του ζήτησε τους απόρρητους κωδικούς του e-banking του για να παραλάβει απευθείας το αντίτιμο κι έτσι κατάφερε να αποσπάσει από τον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό των 2.480 ευρώ, φυσικά χωρίς να του παραδώσει το επίμαχο μηχάνημα. Το θύμα κατήγγειλε την περασμένη Τετάρτη την απάτη και οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Κάτω Νευροκοπίου για την ταυτοποίηση του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δύο παιχνιδομηχανές που διατίθεντο προς πώληση με αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα θέλησε να αγοράσει ένας άλλος κάτοικος της Δράμας και κατέθεσε ηλεκτρονικά το ποσό των 800 ευρώ για την αγορά τους. Όμως, αν και η κατάθεση των χρημάτων είχε γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου, δεν τις παρέλαβε ποτέ και υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια. Από την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα ανήκει σε έναν Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Αλλά και στην Πάτρα, ένας Έλληνας κάτοικος της πόλης επικοινώνησε μέσω μηνύματος με άγνωστο που είχε αναρτήσει αγγελία για την πώληση ενός κινητού σε ιστοσελίδα και στην συνέχεια κατέθεσε 720 ευρώ για την αγορά του. Όμως, δεν το παρέλαβε και υπέβαλε καταγγελία στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών που διενεργούν προανάκριση και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου.



Ειδήσεις σήμερα

Χαμός με ασθενή αρνήτρια σε κλινική Covid στη Λαμία: Έτρεχε γυμνή στους διαδρόμους με σταυρό στο χέρι

Έρχεται νέα ομοβροντία κυρώσεων σε βάρος της Λευκορωσίας με στόχο πρωτίστως την Belavia

Η «αντάρτισσα» πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας άφησε το παλάτι για... μια γκαρσονιέρα στη Νέα Υόρκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης