14ο Συνέδριο ΝΔ: Ανάδειξη των κρίσιμων στόχων και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων για την ανόρθωση της χώρας

14ο Συνέδριο ΝΔ: Ανάδειξη των κρίσιμων στόχων και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων για την ανόρθωση της χώρας

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει μέσα από 14ο τακτικό Συνέδριο του κόμματος, που έχει «κλειδώσει» για τις 3-5 του Δεκέμβρη την επικαιροποίηση του οδικού χάρτη που ακολουθεί από την επομένη των εκλογών και την επιβεβαίωση της κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό

MHTSOTAKHS_2
Κορυφαίο πολιτικό γεγονός που θα επιβεβαιώσει την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό αποτελεί για τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης το 14ο τακτικό Συνέδριο του κόμματος, που έχει «κλειδώσει» για τις 3-5 του Δεκέμβρη.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από τις αρχές του Ιούνη στο αρμόδιο κομματικό όργανο κάλεσε τα γαλάζια στελέχη να οργανώσουν ένα Συνέδριο ανάδειξης των κρίσιμων στόχων για την ανόρθωση της χώρας και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που ήδη προωθεί η κυβέρνηση σε μια πορεία που υπερβαίνει τα κομματικά όρια.

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει μέσω και του Συνεδρίου την επικαιροποίηση του οδικού χάρτη που ακολουθεί από την επομένη των εκλογών και που- παρά τις δύσβατες κρίσεις, λόγω της πανδημίας και της όξυνσης των σχέσεων με την Τουρκία- διατηρεί την μεταρρυθμιστική πυξίδα και εξασφαλίζει την ευρεία αποδοχή της κοινωνίας. Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι αν και το Συνέδριο είναι εκλογικό (θα εκλεγεί η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ) έρχεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στις πολιτικές Μητσοτάκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την κλιματική κρίση, την στήριξη της νέας γενιάς, των χαμηλών εισοδημάτων, της μεσαίας τάξης και της κοινωνίας γενικότερα.

Mitsotaki


Ταυτόχρονα, το τριήμερο ραντεβού περίπου 2000 Συνέδρων στον εκθεσιακό χώρο του Αεροδρομίου, αντιμετωπίζεται και ως ευκαιρία κινητοποίησης του κομματικού μηχανισμού.
«Το έχω πει και το εννοώ οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι λόγος επανάπαυσης διότι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η προετοιμασία για μια εκλογική αναμέτρηση πρέπει να είναι συνεχής.
Και δεν θέλω να υπάρχουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που να αισθάνονται ότι τους θυμόμαστε μόνο κάθε φορά που τους έχουμε ανάγκη και τους ζητάμε τη στήριξή τους κατά την διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα μέλη του Διαγραμματειακού Οργάνου της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να περιγράψει και τις προθέσεις του στην πορεία προς το Συνέδριο.

Κλείσιμο
Στην ίδια γραμμή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης ο οποίος επισημαίνει με δήλωσή του ότι "Το συνέδριο, μας δίνει μια ευκαιρία να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί. Να υπενθυμίσουμε το πλούσιο κυβερνητικό μας έργο αλλά και να μιλήσουμε για το μέλλον και τα μεγάλα προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο δημοκρατικό και προοδευτικό κόμμα που ανανεώνεται διαρκώς και εκφράζει την νέα εποχή."

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στις 3 Δεκέμβρη. Την επόμενη μέρα το Σάββατο θα έχουν την δυνατότητα παρεμβάσεων στελέχη και βουλευτές και όχι μόνο στα θεματικά τραπέζια που οργανώνονται, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι παρεμβάσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά για τα μείζονα θέματα της πολιτικής συγκυρίας. Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του Συνεδρίου θα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη της Πολιτικής Επιτροπής.

Την «μπαγκέτα» οργάνωσης του 14ου Συνεδρίου έχει αναλάβει ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ένα από τα πλέον έμπειρα και κορυφαία στελέχη με μακρά διαδρομή στη Νέα Δημοκρατία. Εκτός από τον Πρόεδρο του Συνεδρίου, (πρώην πρόεδρο του κόμματος και νυν ευρωβουλευτή) Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου συμμετέχουν οι:

Ιωάννης Μπούγας Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτής Φωκίδας
Γιώργος Στεργίου Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής
Παύλος Μαρινάκης Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
Στέλιος Κονταδάκης Γραμματέας Οργανωτικού - Διευθυντής ΓραφείουΠροέδρου
Βασίλης Φεύγας Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας
Θεοπίστη Κρυσταλλίδου Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Γραμματέας Προγράμματος
Μαρία Νάτσιου Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Βικεντία Συροπούλου-Μπασιάκου Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων
Τάσος Γαϊτάνης Εκπρόσωπος Τύπου
Έλενα Σώκου Εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ
Νίκος Ρωμανός Διευθυντής Γραφείου Τύπου
Κατερίνα Κορωνιά Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Νίκος Παγώνης Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων
Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου Γραμματέας Αγροτικών Φορέων
Κωνσταντίνα Κόλλια Διευθύντρια Γραφείου Τύπου ΟΝΝΕΔ
Άκης Μπάφας Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων
Θεόδωρος Κόλλιας Γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα
Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος Μέλος Πολιτικής Επιτροπής
Χαράλαμπος Σιάτρας Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ
Θανάσης Νέζης Σύμβουλος Προέδρου
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου Ευρωβουλευτής
Έλενα Ράπτη Βουλευτής και
Γιάννης Μπρατάκος Γενικός Διευθυντής ΝΔ

mitsotakis2


Για ποιους στήνονται κάλπες

Η μάχη για την εκλογή στο κορυφαίο όργανο της Πολιτικής Επιτροπής έχει πάντως ξεκινήσει στο εσωκομματικό πεδίο, καθώς πολλά στελέχη από το λεκανοπέδιο και την περιφέρεια σπεύδουν να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες συμμαχίες για την διεκδίκηση μίας «έδρας» από τις 150 του οργάνου. Να σημειωθεί ότι από το Συνέδριο εκλέγονται εκατό πενήντα (150) αιρετά μέλη του Κόμματος, που εκπροσωπούν κάθε φύλο σε ποσοστό τουλάχιστον 30%. Η Πολιτική Επιτροπή- με βάση το καταστατικό- συγκροτείται εκτός από τα αιρετά από μέλη του Κόμματος που μετέχουν λόγω της ιδιότητας ή του αξιώματός τους (ex officio) ως εξής:
Τον Πρόεδρο του Κόμματος.
Τους Αντιπροέδρους του Κόμματος.
Τους πρώην Προέδρους του Κόμματος.
Τους πρώην Προέδρους της Βουλής των Ελλήνων.
Τους υποψηφίους για το αξίωμα του Προέδρου του Κόμματος, οι οποίοι συγκέντρωσαν τουλάχιστον το 20% των ψήφων.
Τους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές.
Τους Περιφερειάρχες.
Τους Δημάρχους (σε δήμους με πληθυσμό από 40 χιλ. κατοίκους και άνω)
Τους Δημάρχους μέλη του Προεδρείου του Δ. Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε..
Τα μέλη του Δ. Σ. της ΕΝ.Π.Ε.
Τον Γενικό Διευθυντή του Κόμματος.
Τον Πρόεδρο της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ.
Τα Μέλη της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ., που εκλέγονται από το συνέδριό της ( ποσοστό 10% του συνολικού αριθμού των αιρετών μελών της).

Δεκατρία μέλη των Οργανώσεων του Απόδημου Ελληνισμού, που εκλέγονται από το Συνέδριο.
Ένα μέλος από τα Προεδρεία ή Διοικητικά Συμβούλια από ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, ΕΟΟ, ΕΣΕΕ, ΚΕΕΕ, ΟΠΔΣ, ΟΕΕ, ΠΙΣ, ΠΦΣ, ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΤΕ, ΤΕΕ.

Μετά το Συνέδριο και κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής εκλέγεται ο Γραμματέας του κόμματος- θέση την οποία κατέχει ως σήμερα ο κ. Γιώργος Στεργίου.


Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα μέτρα: Μπαράζ ελέγχων σε όλη τη χώρα και λουκέτο 60 ημερών σε κλαμπ στο Γκάζι

Για 2.000 ευρώ σκότωσε τη νονά και ευεργέτιδά του

Ληστεία μετά φόνου στη Θεσσαλονίκη: Το προφίλ του άνδρα που σκότωσε τον 44χρονο στο ψιλικατζίδικο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης