Η «επένδυση» σε κρυπτονομίσματα του κόστισε 70.000 ευρώ!

Η «επένδυση» σε κρυπτονομίσματα του κόστισε 70.000 ευρώ!

Ο άνδρας παραχώρησε στους «επενδυτές» πρόσβαση στον λογαριασμό του υπολογιστή του ώστε να τον ενημερώνουν για τα... κέρδη!

online_threats
Με δέλεαρ την υψηλή απόδοση παρασύρθηκε σε ένα διαδικτυακό «παιχνίδι» υποτιθέμενων επενδύσεων ένας κάτοικος της Πάτρας, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε μια καταχώρηση που υποσχόταν μεγάλα κέρδη από την επένδυση χρημάτων σε διάφορα κρυπτονομίσματα.

Το θύμα επικοινώνησε διαδικτυακά τον περασμένο Αύγουστο 2021 με αγνώστους οι οποίοι προσποιήθηκαν ότι είναι εκπρόσωποι διαδικτυακής επενδυτικής εταιρείας και του πρότειναν να συμμετάσχει σε επενδυτικά προγράμματα που θα του απέδιδαν πολλαπλάσια το ποσό της επένδυσης. Εκείνος δέχθηκε και μάλιστα παραχώρησε στους «επενδυτές» πρόσβαση στον λογαριασμό του υπολογιστή του, ώστε να τον ενημερώνουν για τα... κέρδη!

Με την χρήση του λογισμικού απομακρυσμένης πρόσβασης που δημιούργησαν οι δράστες, παρουσίασαν στον επενδυτή ένα ψηφιακό περιβάλλον που έδειχνε ότι η επένδυσή του απέδιδε. Όμως, όταν επιχείρησε να εισπράξει τα «κέρδη», διαπίστωσε πως όχι μόνο δεν υπήρχαν, αλλά και είχαν κάνει φτερά περισσότερα από 70.000 ευρώ από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς! Μετά την καταγγελία του θύματος, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών σχημάτισαν δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος αγνώστων και προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς μάσκες στο μετρό αγρότες της Κρήτης - Διαμαρτυρία στο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης