Χίος: Φίλαθλος με έμφραγμα μεταφέρθηκε σε καρότσα - Έσπασαν πόρτα Κοινότητας για απινιδωτή

Χίος: Φίλαθλος με έμφραγμα μεταφέρθηκε σε καρότσα - Έσπασαν πόρτα Κοινότητας για απινιδωτή

Υπέστη έμφραγμα κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο - Ο «αγώνας» για να σωθεί

asthenoforo_xalkidiki
Τα προβλήματα που υπάρχουν στην Περιφέρεια ανέδειξε το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη φίλαθλος και μέλος του Δ.Σ. της ομάδας ποδοσφαίρου του Ατρομήτου Αγίου Γεωργίου Συκούση στη Χίο.

Μετά το πέρας του κυριακάτικου αγώνα στο χωριό Καλαμωτή, όπου η ομώνυμη ομάδα αντιμετώπιζε τον Ατρόμητο, όπως αναφέρει το ertnews.gr ο φίλαθλος υπέστη έμφραγμα κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο. Συγκεκριμένα οδηγούσε και τράκαρε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος συγχωριανοί του, καθώς και ο πρόεδρος της Ομάδας του Ατρομήτου, Μανώλης Καραμούζος, που είναι νευρολόγος και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Μάλιστα ο προπονητής της μονάδας, Μίμης Γιοβανάκης, τυγχάνει και διασώστης του ΕΚΑΒ, ενώ υπήρχε και νοσηλεύτρια από την ομάδα της Καλαμωτής.

«Ξεκινήσαμε και του κάναμε τεχνητή αναπνοή», μας είπε ο κ. Καραμούζος, που νωρίτερα ο 55χρονος συνεργάτης του, είχε παραπονεθεί για αδιαθεσία στο στομάχι. Στην αναζήτηση απινιδωτή, που σύμφωνα με τον χάρτη που είχε παρουσιάσει πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Χίου έπρεπε να βρίσκεται στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμωτής, κατέληξαν στο Γραφείο της Κοινότητας. Χρειάστηκε δε να σπάσουν την πόρτα αφού ήταν κλειδωμένη για να τον πάρουν.

Έχοντας ανακτήσει σφυγμούς και πίεση τον μετέφεραν άμεσα στο κοντινό Κέντρο Υγείας στο Πυργί, απέχει 7,5 χιλιόμετρα περίπου, τοποθετώντας τον σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου. Εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με ασθενοφόρο πλέον μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Παραμένει διασωληνωμένος, αλλά χαρακτηρίζεται σταθερή η κατάστασή του.

Για την ιστορία στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας, η ομάδα του Ατρομήτου κέρδισε με 3-0 εκτός έδρας την Καλαμωτή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποια μέτρα «φέρνει» ο συναγερμός για τα κρούσματα - Φόβοι ακόμη και για 10.000 την ημέρα

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 40χρονη ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό

Έκθεση της ΕΛΑΣ: Το 50% της εγκληματικότητας στην Αττική προέρχεται από τους καταυλισμούς Ρομά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης