Θεσσαλονίκη: Μολότοφ μετά την πορεία των αντιεξουσιαστών για τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ μετά την πορεία των αντιεξουσιαστών για τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα

Τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία της Καμάρας και αμέσως μετά πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης

5414011
Βόμβες μολότοφ πέταξε ομάδα ατόμων μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών που πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/10) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον θάνατο 18χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά την περασμένη εβδομάδα.

Οι μολότοφ (δύο στον αριθμό, η μία δεν εξερράγη) που πετάχτηκαν έξω από κατάστημα ψιλικών το οποίο είναι κλειστό και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρριανού με Ολύμπου έγιναν αντιληπτές από τους κατοίκους της πυκνοκατοικημένης περιοχής που κάλεσαν άμεσα την πυροσβεστική.

Παράλληλα και μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις, ενήργησαν μόνοι τους προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά καταφέρνοντας τελικά να τη σβήσουν. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της πυροσβεστικής με το ανακριτικό τμήμα.

Μολότοφ Θεσσαλονίκη - GRTimes.gr

Κλείσιμο
πορεια-αντιεξουσιαστες-γκαζακια3
πορεια-αντιεξουσιαστες-γκαζακια5


Το απόγευμα πραγματοποίηθηκε νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, μετά την αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 20χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας από αστυνομικούς, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα άτομα όπως μετέδωσε το GRTimes.gr,  είχαν συγκεντρωθεί αρχικά στην πλατεία της Καμάρας και αργότερα πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Το κράτος για ακόμη μία φορά, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς του ενάντια σε μία περιθωριοποιημένη κοινωνική ομάδα για την οποία μας υπενθυμίζει ότι δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία», ανέφεραν σε σχετικό τους κάλεσμα – ανακοίνωση. «Δεν θα αφήσουμε να αορατοποιηθεί και να καταπνιγεί ακόμη μία κρατική δολοφονία», τόνιζαν σε άλλο σημείο.

Πορεία αντιεξουσιαστικού στη Θεσσαλονίκη - GRTimes.gr

5414011
5414013
5414014

αντιεξουσιαστες-καμαρα1
αντιεξουσιαστες-καμαρα1-2

Ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή ώρας 2021: Πότε θα πάμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

Επίσκεψη συμβολισμών στην Αθήνα από τη Μέρκελ: «Απολογισμός» των σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας με το βλέμμα στο αύριο

Τοπικές βροχές σήμερα στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη - Δείτε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο


.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης