Επεισόδια και χημικά σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον νεκρό 20χρονο Ρομά στο Πέραμα

Επεισόδια και χημικά σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον νεκρό 20χρονο Ρομά στο Πέραμα

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στη Σταδίου και τη Βουκουρεστίου - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

entasi-main
Περίπου 1.000 διαδηλωτές από αριστερές συλλογικότητες και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας κρατώντας πανό στο οποίο αναγράφεται «η αστυνομία δολοφονεί».

Η αστυνομία τους είχε υπό στενή επιτήρηση ενώ η πορεία κατεθύνθηκε στο Σύνταγμα. Στη Σταδίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου ξέσπασαν συμπλοκές αστυνομικών και διαδηλωτών με τους πρώτους να κάνουν και χρήση χημικών. 

Πορεία για την αστυνομική βία (25/10) (3)


Πορεία για την αστυνομική βία (25/10) (2)

Κλείσιμο
Πορεία για την αστυνομική βία (25/10)
DSC_3801-01-_1_
via-poreia__1_
via-poreia__2_
via-poreia__3_
diadilosi__1_
diadilosi__2_



Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Την 18.00 ώρα σήμερα (Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν 500 περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια οι συγκεντρωθέντες ξεκίνησαν πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και στην οδό Σταδίου κατέλαβαν όλο το οδόστρωμα.

Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να περιορισθούν σε μία λωρίδα και στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στο κέντρο της πόλης των Αθηνών. Επιπρόσθετα για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για να απεμπλακούν από τυχόν καθυστερήσεις όσοι ασχολούνται με την υγεία των πολιτών (ΕΚΑΒ κλπ). Οι πορευόμενοι αγνόησαν την ανωτέρω έκκληση και οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την πορεία, με κατάλληλες κινήσεις και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, η οποία είχε διακοπεί επί πεντάλεπτο. Εν συνεχεία οι συγκεντρωμένοι, μέσω της οδού Βασιλέως Γεωργίου, πορεύθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου, όπου προσπάθησαν εκ νέου να καταλάβουν όλο το οδόστρωμα, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις με τις κατάλληλες κινήσεις τους οριοθέτησαν σε μία λωρίδα και η συγκέντρωση - πορεία ολοκληρώθηκε την 19.30 ώρα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ειδήσεις σήμερα:

Γάμος στα ερείπια του Αγίου Νικολάου παρά τη μετασεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι

Καιρός: Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα


Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ: Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο... Γκάνθερ της σειράς «Τα Φιλαράκια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης