Φθιώτιδα: Εντοπίστηκαν σώοι ο παππούς και ο εγγονός που είχαν χαθεί σε βουνό στο Αυλάκι

Φθιώτιδα: Εντοπίστηκαν σώοι ο παππούς και ο εγγονός που είχαν χαθεί σε βουνό στο Αυλάκι

Άγνωστο πως αποπροσανατολίστηκαν κάπου ανάμεσα σε Αυλάκι και Λογγίτσι και ο νεαρός κατάφερε κάποια στιγμή να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης και να ενημερώσει ότι έχουν χαθεί

πυροσβεστικη_11
Τέλος καλό όλα καλά, για τον 87χρονο και τον 23χρονο εγγονό του που χάθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (22/10) στον ορεινό όγκο πάνω από το Αυλάκι Στυλίδας, όπου είχαν πάει για περπάτημα.

Χάρη στο στίγμα που έδωσε από το τηλέφωνό του ο 23χρονος, πριν κλείσει από μπαταρία, οι αγνοούμενοι, που είναι κάτοικοι Αυλακίου, εντοπίστηκαν γύρω στις 23:15’ το βράδυ, πολύ μακριά όμως από το σημείο από όπου ξεκίνησαν και σε δύσβατο μονοπάτι.

Για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκαν πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ και το Κλιμάκιο Στυλίδας, καθώς και η Αστυνομία και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Στυλίδας Δημήτρης Ψάρρης που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή.

Από μακριά οι δύο αγνοούμενοι είδαν τα φώτα των ανθρώπων που τους έψαχναν και με τις φωνές τους, τούς καθοδήγησαν στο σωστό μονοπάτι.

Συγχωριανός τους πυροσβέστης, ανέλαβε στη συνέχεια το δύσκολο ρόλο να τους οδηγήσει μέσα στη νύχτα από το σημείο που χάθηκαν σε ασφαλές μέρος.

Όσο κι αν το συγκεκριμένο βουνό έχει χαμηλή βλάστηση, έχει πολλά δύσβατα μονοπάτια, ενώ τη νύχτα εξαιτίας της γεωγραφίας του χωρίς τις μεγάλες κορυφές που να ξεχωρίζουν για προσανατολισμό, είναι εύκολο να μπερδευτείς.


Κλείσιμο
Πηγή: LamiaReport.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Νέος δακτύλιος από 25 Οκτωβρίου - Καραμανλής: Τέρμα οι χιλιάδες εξαιρέσεις, κομμένα όλα τα «παραθυράκια»

Έρχονται βροχές και καταιγίδες στην Αττική - Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Αθηνά»

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο η απόφαση του ΣτΕ για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης