Αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη: Κατέπλευσε το θηριώδες μεταγωγικό «USNS Yuma»

Αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη: Κατέπλευσε το θηριώδες μεταγωγικό «USNS Yuma»

Μεταφέρει Αμερικανούς στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό, για μεγάλη άσκηση που θα πραγματοποιήσουν ΗΠΑ και χώρες του ΝΑΤΟ στη Ν.Α. Ευρώπη

amerikaniko-ploio-5
Κατέπλευσε το υπερσύγχρονο πλοίο μεταφοράς Αμερικανών Στρατιωτών και οχημάτων «USNS Yuma» στην Αλεξανδρούπολη. Το πλοίο μεταφέρει από από επιθετικά ελικόπτερα, και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μέχρι άρματα μάχης, πυροβόλα, θωρακισμένα οχήματα και βαρύ οπλισμό. Επίσης στρατιωτικό προσωπικό που θα λάβει μέρος στη μεγάλη άσκηση.

Η εικόνα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θυμίζει -κυριολεκτικά- «αμερικανική απόβαση», λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της νέας πενταετούς Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement / MDCA).

Το «Yuma» -ηλικίας μόλις 5 ετών- είναι ταχύπλοο πλοίο τύπου «Catamaran», υποστήριξης και ταχείας μεταφοράς 600 τόνων φορτίου και 312 ανθρώπων. Έχει μήκος 103 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 43 κόμβων, αποτελώντας μια από τις αιχμές των επιχειρήσεων μεταφοράς αμερικανικών στρατευμάτων.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό: «Καλωσόρισες USNS Yuma. Για μία ακόμη φορά, ένα υπερσύγχρονο catamaran υποστήριξης και ταχείας μεταφοράς 600tn φορτίου και 312 στρατιωτών και πολιτών του Αμερικανικού Ναυτικού στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης».

Κλείσιμο
Νωρίτερα χθες πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη με τον Διοικητή και στελέχη της 627th Transportation Detachment των U.S. Army Europe and Africa και την Area Support Group-Black Sea στα γραφεία του Ο.Λ.Α. για τις προετοιμασίες. Οι Αμερικανοί ενημερώθηκαν και είχαν συνεργασία με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, που -όπως αναφέρει το evrosnews.gr- χειρίζεται όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα.

Βίντεο του «USNS Yuma» από όταν είχε βρεθεί στον Πειραιά



Το επόμενο διάστημα τόσο στο λιμάνι όσο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης θα ξεκινήσει η συναρμολόγηση των επιθετικών ελικοπτέρων Apache, ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας Romeo και Sikorsky, Chinook, αρμάτων μάχης Μ1 Abrams, λαστιχοφόρων θωρακισμένων με μεσαία πυραυλικά συστήματα κ.α.

Όπως έγραψε χθες το evrosnews.gr προαναγγέλλοντας την άφιξη του, με την παρουσία του ξεκινάει η μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς ελικοπτέρων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ καθώς και η διαδικασία κυκλικής εναλλαγής οχημάτων

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας πρότεινε ο εισαγγελέας για την Κακαράντζουλα

Αξιολόγηση: «Σκονάκι» στους δασκάλους από τη ΔΟΕ - Πώς επιχειρείται σαμποτάζ στη διαδικασία

Με νέα ροζ βίντεο απειλεί ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Πέκερ τους πολιτικούς στα κατεχόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης