Ασπρόπυργος: Καπνοί αναδύονται από χωματερή - Τι λέει ο δήμαρχος

Ασπρόπυργος: Καπνοί αναδύονται από χωματερή - Τι λέει ο δήμαρχος

Κάτοικος της περιοχής αναφέρει πως υπάρχουν δεκάδες τέτοιοι χώροι

kapnoi_23
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στον Ασπρόπυργο αφού τους τελευταίους μήνες αναδύονται καπνοί από χωματερή χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν για ποιο λόγο το έδαφος «καίει» για μήνες. 

Κάτοικοι της περιοχής που μιλούν στο Open καταγγέλλουν πως οι καπνοί αυτοί προέρχονται από σκουπίδια που είναι θαμμένα στην περιοχή. Αναφέρουν ακόμη πως αυτή η κατάσταση έχει μετατραπεί σε καθημερινότητα από το καλοκαίρι όταν και ξέσπασε μία φωτιά στην περιοχή κάτω από άγνωστες συνθήκες. Η φωτιά σβήστηκε με ρίψη χώματος, όμως λίγες ώρες αργότερα άρχισε να αναδύεται αυτός ο καπνός.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf4v6kyzrvxd-se)


«Κάνουμε έκκληση για τη ζωή μας! (…) Αυτή δυστυχώς είναι η ζωή μας. Κάνουμε έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς να κοιτάξουν και τη δικιά μας ζωής. Απ ότι βλέπετε η Δυτική Αττική για ορισμένους αντιμετωπίζεται ως σκουπιδότοπος της Αττικής», λέει κάτοικος της περιοχής.

Σε παρέμβαση του ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, επεσήμανε πως τα «χέρια του δήμου είναι δεμένα, δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Όμως από την πρώτη στιγμή, και πριν δημιουργηθεί το μεγάλο πρόβλημα, έχουμε πράξει τα δέοντα. Ενημερώσαμε την Περιφέρεια και η Περιφέρεια έστειλε την υπόθεση στην εισαγγελία, χωρίς να γίνει τίποτα. Ως δήμος, δεν έχουμε τη δυνατότητα να απομακρύνουμε τα υλικά αυτά. Δεν έχουμε ερευνήσει την τοξικότητα, πρέπει να το κάνουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος. Έχουμε ενημερώσει και δεν έχουν απαντήσει». «Ό,τι μας ζητήθηκε όταν σημειώθηκε η φωτιά, το κάναμε. Θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς να παρεμβαίνουν σε τέτοια θέματα!», συνέχισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης