Ετοιμαστείτε για την ταχύτερη κούρσα της ζωής σας! - Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, το συγκλονιστικό best-seller του Dean Koontz, «Ταχύτητα»

Ετοιμαστείτε για την ταχύτερη κούρσα της ζωής σας! - Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, το συγκλονιστικό best-seller του Dean Koontz, «Ταχύτητα»

«Ταχύτητα» - Πόσο γρήγορα μπορείς να τρέξεις όταν απειλείται η ζωή σου; Και πόσο, ακόμη πιο γρήγορα, αναγκάζεσαι να δράσεις όταν από μια δική σου απόφαση εξαρτάται η ζωή κάποιου αθώου; Η ταχύτητα σκοτώνει, αλλά καμιά φορά, λυτρώνει

vivlio-XRWMA
Αν θα έπρεπε να επιλέξει κάποιος υποχρεωτικά ένα και μόνο δείγμα της συγγραφικής δεξιοτεχνίας του Dean Koontz ανάμεσα στα δεκάδες βιβλία του, αυτό θα μπορούσε να είναι το μυθιστόρημα «Ταχύτητα». Διότι, αν δεν ήταν συνταρακτικό βιβλίο που αφηγείται μια φανταστική ιστορία, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια ψυχολογική μελέτη, ειδικά για το φόβο και τις παρενέργειές του. Και είναι ακριβώς ο φόβος το συναίσθημα που κυριεύει εντελώς ξαφνικά και χειραγωγεί τον Μπίλι Γουάιλς, τον κεντρικό ήρωα της «Ταχύτητας».

Για τον Koontz ο Μπίλι αποτελεί ιδανικό δείγμα μιας προσωπικότητας χωρίς το παραμικρό ξεχωριστό στοιχείο, χωρίς κανένα ιδιαίτερο γνώρισμα, αξιαγάπητο ή αποκρουστικό. Εργάζεται ως μπάρμαν, σε ένα επαρχιακό στέκι -όπου «βασιλεύει» μια νεαρή, πανέμορφη σερβιτόρα, για χάρη της οποίας το μπαρ κάθε βράδυ γεμίζει από άντρες που θα ήθελαν πολύ να τη φλερτάρουν -αν και η ίδια μοιάζει εντελώς αδιάφορη, μη συνειδητοποιώντας καν το πόσο γοητευτική είναι.

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, το συγκλονιστικό best-seller του Dean Koontz, «Ταχύτητα»


Καθώς την αποχαιρετά και φεύγει, ο Μπίλι Γουάιλς βρίσκει στον υαλοκαθαριστήρα του αυτοκινήτου του ένα μικρό κομμάτι χαρτί. Το οποίο γράφει κάτι εξωφρενικό: «Αν δεν πας αυτό το σημείωμα στην αστυνομία, θα σκοτώσω μια όμορφη ξανθιά δασκάλα στη Νάπα. Αν πας αυτό το σημείωμα στην αστυνομία, θα σκοτώσω μια ηλικιωμένη γυναίκα που ασχολείται με φιλανθρωπίες. Έχεις 6 ώρες για να αποφασίσεις. Η επιλογή είναι δική σου».

Ο Dean Koontz, θέλοντας να αξιοποιήσει το σοκ του Μπίλι -αλλά και του αναγνώστη- γράφει κάτι συνταρακτικό: «Ο Μπίλι δεν αισθάνθηκε εκείνη τη στιγμή τον κόσμο να φεύγει κάτω από τα πόδια του, αλλά αυτό ακριβώς έγινε. Η βουτιά δεν είχε αρχίσει ακόμη, θα άρχιζε, όμως σίγουρα. Και πολύ σύντομα». Ένα μυθιστόρημα-θρίλερ, πραγματικά «τέρμα γκάζι» από την πρώτη σελίδα ως την τελευταία.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το εξαιρετικό μπεστ σέλερ «Ταχύτητα» του Dean Koontz.

Κλείσιμο
vivlio-IN-ARTICLE
 Dean Koontz, ένας συγγραφέας-σούπερ σταρ, με πωλήσεις 500 εκατ. βιβλίων σε όλο τον κόσμο.

Έχει γράψει πάνω από 120 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν κατακτήσει τον χαρακτηρισμό του best-seller, με δεκάδες εξ αυτών στο Νο.1 της σχετικής λίστας των New York Times. Οι συνολικές πωλήσεις όλων των έργων του αγγίζουν τον ιλιγγιώδη αριθμό των 450 εκατομμυρίων αντιτύπων, καθώς έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου. Ωστόσο, η ασταμάτητη συγγραφική παραγωγή του Dean Koontz και η ασίγαστη πνευματική του ανησυχία, τον έχουν οδηγήσει στο να εφεύρει διάφορες εναλλακτικές περσόνες, λογοτεχνικούς «σωσίες», οι οποίοι υπογράφουν και αυτοί τα δικά τους βιβλία.

Κι έτσι, ο Dean Koontz, δεν είναι απλώς ένας από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους σύγχρονους συγγραφείς. Είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο -και όχι μόνο λόγω της τεράστιας δημοφιλίας του, αλλά και του ξεχωριστού στιλ γραφής. Ο Koontz πειραματίζεται διαρκώς, εμπλουτίζοντας το είδος του θρίλερ με κάθε είδους στοιχεία από άλλες λογοτεχνικές κατηγορίες, όπως τα βιβλία φαντασίας (επιστημονικής και μη), μυστηρίου, τρόμου -ακόμη και κοινωνικής σάτιρας.

Σήμερα ο Dean Koontz είναι 76 ετών και εξακολουθεί να γράφει μετά μανίας. Ως συγγραφέας-σούπερ σταρ παραχωρεί τακτικά συνεντεύξεις, στις οποίες αναφέρεται, χωρίς κανένα ταμπού, στα δύσκολα παιδικά του χρόνια και πώς ορισμένες τραυματικές εμπειρίες διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα και τη σκέψη του. Συγκεκριμένα, ο Koontz πιστεύει ότι «η δημιουργική ενέργεια και η αντοχή μου, οφείλονται στο τι σήμαιναν τα βιβλία για εμένα όταν ήμουν μικρός. Η οικογένειά μου ήταν πολύ φτωχή. Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός και πολύ συχνά κατέφευγε στη βία. Τα βιβλία για εμένα ήταν ταυτόχρονα μια απόδραση από όλα αυτά, αλλά και ένα μάθημα ότι η ζωή μπορεί να είναι διαφορετική από αυτήν που εγώ ζούσα. Στα βιβλία βρήκα τη θέληση να αλλάξω το πεπρωμένο μου. Σε αυτά συνειδητοποίησα ότι μπορείς να γίνεις ό,τι θέλεις -και δεν νομίζω πως έπαψα ποτέ να σκέφτομαι έτσι. Ποτέ δεν έπαψα να μαγεύομαι από τα βιβλία και από τη δύναμη που κρύβουν στις σελίδες τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης