Λαθρέμπορος συνελήφθη με την κούτα στα χέρια

Λαθρέμπορος συνελήφθη με την κούτα στα χέρια

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Hrakleio-kapnos-tsigara
Την κατάλληλη στιγμή έφτασαν οι άνδρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου έξω από το σπίτι ενός 68χρονου Έλληνα στο Ηράκλειο για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι διακινεί λαθραία καπνικά είδη και τον είδαν να βγαίνει από το αυτοκίνητό του κρατώντας στα χέρια ένα χαρτοκιβώτιο.

Μόλις τον ακινητοποίησαν και τον άνοιξαν, βρήκαν μέσα 300 πακέτα τσιγάρων και 150 συσκευασίες καπνού διαφόρων εταιρειών, όλα χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα, το οποίο μίσθωνε ο 68χρονος, όπου βρέθηκαν άλλα 28 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 83 συσκευασίες καπνού. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών υπολογίστηκε σε 4.049,71 ευρώ.

Σύλληψη και στον Βόλο για λαθραία καπνικά είδη

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε στον Βόλο από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας αλλοδαπός που μετέφερε μια συσκευασία με 660 πακέτα τσιγάρων και 37 συσκευασίες καπνού, χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Τα λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν μαζί με 350 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, ο οποίος συνελήφθη, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρατερός Κατσούλης: Οι πρώτες του δηλώσεις για το διαζύγιο με την Κατερίνα Καραβάτου

Ηρωίνη και χάπια επιχείρησε να περάσει κρατούμενος των φυλακών Λάρισας

Νέος σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου της Κρήτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης