Σεισμός 3,4 Ρίχτερ κοντά στο Αρκαλοχώρι - Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ κοντά στο Αρκαλοχώρι - Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 12,8 χλμ

seismos_attiki_mk_2
Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη. Σεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:27 στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα 6 χλμ βορειοανατολικά από το Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 12,8 χλμ ενώ 10 λεπτά αργότερα καταγράφηκε ασθενής σεισμική δόνηση 1,8 Ρίχτερ.

seismos1


Κυβερνητικό κλιμάκιο πραγματοποίησε εκ νέου επίσκεψη σε πληγείσες -από το σεισμό - περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Ζημιές, Χρήστος Τριαντόπουλος, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, μαζί με τους γενικούς γραμματείς Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμη Μπακογιάννη, και Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, βρέθηκαν νωρίτερα σε χωριά που έχουν υποστεί καταστροφές, τόσο στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, όσο και στο Δήμο Αρχάνων-Αστερουσίων.

Συγκεκριμένα τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου επισκέφθηκαν τη Λιγόρτυνο, το Τεφέλι, το Πυράθι αλλά και τα Πάρτιρα όπου είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν από κοντά και σεισμόπληκτους οι οποίοι αναμένουν την εγκατάσταση τους σε οικίσκους τις επόμενες ημέρες, αλλά και τις αποζημιώσεις για να μπορέσουν μέσα στο επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν την αποκατάσταση των περιουσιών τους.

Όπως ανέφερε κ. Τριαντόπουλος, για όσους ήδη έχουν κάνει αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr επιχειρείται από σήμερα να λάβουν τα πρώτα ποσά αποζημίωσης. Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό προσέθεσε ότι το πρώτο ποσό για περισσότερους από 400 πληγέντες θα είναι μεγαλύτερο από 5 εκατομμύρια ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέος δακτύλιος από 25 Οκτωβρίου - Καραμανλής: Τέρμα οι χιλιάδες εξαιρέσεις, κομμένα όλα τα «παραθυράκια»

Έρχονται βροχές και καταιγίδες στην Αττική - Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Αθηνά»

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο η απόφαση του ΣτΕ για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης