Ένα πρωτοποριακό ψηφιακό εργαλείο για την υγεία μας

Ένα πρωτοποριακό ψηφιακό εργαλείο για την υγεία μας

Οι πολίτες αποκτούν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στην άυλη συνταγογράφηση με την εφαρμογή myHealth για κινητά τηλέφωνα που δημιούργησε ο Όμιλος ΟΤΕ για λογαριασμό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.ΚΑ).

app_health_header
Sponsored Content
Στην εποχή που ο ψηφιακός μετασχηματισμός εφαρμόζεται σταδιακά σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας και προσφέρει σε όλους καλύτερη ποιότητα ζωής, η υγεία παραμένει πρώτη προτεραιότητα.

Σήμερα λοιπόν στη χώρα μας οι υπηρεσίες υγείας εκσυγχρονίζονται μέσω καινοτόμων εργαλείων και νέων τεχνολογιών με σκοπό να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών σε καθημερινή βάση.
Ένα τέτοιο ψηφιακό εργαλείο είναι η εφαρμογή myHealth για smartphones μέσω την οποίας έχουμε πλέον όλοι πρόσβαση στην άυλη συνταγογράφηση από το κινητό. Το myHealth app δημιουργήθηκε από τον Όμιλο ΟΤΕ και τη Byte Computer για λογαριασμό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.ΚΑ).
myHealth_infographic_gr
Όσοι χρησιμοποιούν το myHealth app, μπορούν να βλέπουν και να διαχειρίζονται ιατρικές βεβαιώσεις, φαρμακευτικές συνταγές, και παραπεμπτικά για εξετάσεις, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη της εφαρμογής βρίσκεται σε εξέλιξη και πολύ σύντομα θα διαθέτει και άλλες λειτουργίες. Στόχος είναι να εξελιχθεί σε έναν πλήρη «Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας».

Κλείσιμο
Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις σημειώσεις των γιατρών τους αλλά και σε πληροφορίες για φάρμακα. Ακόμα λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο κινητό τους (push notifications) για κάθε νέα συνταγή ή παραπεμπτικό που εκδίδεται στον ΑΜΚΑ τους και μπορούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή το ιστορικό τους έχοντας πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία (συνταγές, παραπεμπτικά) που είναι καταχωρημένα στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (από 1/1/2012).

Είναι επίσης σημαντικό ότι μέσω του myHealth app οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τα προφίλ των παιδιών τους, δηλ. των έμμεσων ασφαλισμένων μελών της οικογένειας.
myHealth_screens

«Το myHealth app διατίθεται δωρεάν για Αndroid και ΙΟS κινητές συσκευές, ενώ μέχρι σήμερα το χρησιμοποιούν πάνω από 100.000 πολίτες.

«Το myHealth είναι μόνο η αρχή ενός φιλόδοξου σχεδίου για τη δημιουργία του ολοκληρωμένου Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας του πολίτη. Φροντίζουμε το σχέδιο αυτό να γίνει πραγματικότητα βήμα-βήμα, με σεβασμό στη διαχείριση των δημόσιων πόρων και την στήριξη του κοινωνικού κράτους…», ανέφερε σχετικά η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Η.ΔΙ.ΚΑ, κα Νίκη Τσούμα.

Ουσιαστικά η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η συνέχεια του πρωτοποριακού έργου της ηλεκτρονικής και άυλης συνταγογράφησης που έχει υλοποιηθεί με τη συμβολή του Ομίλου ΟΤΕ. Ένα έργο ICT που έχει αλλάξει ουσιαστικά την καθημερινή ζωή των Ελλήνων και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων απλουστεύοντας συγκεκριμένες διαδικασίες.

To έργο αυτό ξεκίνησε το 2012, όταν ο Όμιλος ΟΤΕ ανέλαβε τη διασύνδεση ιατρών και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης για την ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων, συμβάλλοντας στην μείωση της γραφειοκρατίας. Το επόμενο βήμα, που υλοποιήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, έγινε στην αρχή της πανδημίας (Μάρτιος 2020) με τη μετάβαση στην άυλη συνταγογράφηση για πολίτες, γιατρούς και φαρμακοποιούς.

«H άυλη συνταγογράφηση είναι ένα έργο-σταθμός για την ψηφιακή μεταρρύθμιση της Υγείας στη χώρα μας. Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλαμε καθοριστικά σε αυτό το έργο που άλλαξε την καθημερινότητα όλων μας...», σημείωσε σχετικά ο κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ.

myHealth app: η «Άυλη Συνταγογράφηση» στο κινητό από τον Όμιλο ΟΤΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης