Σεισμός στην Κρήτη: Ζητούν περισσότερα κλιμάκια για γρηγορότερο έλεγχο των σπιτιών

Σεισμός στην Κρήτη: Ζητούν περισσότερα κλιμάκια για γρηγορότερο έλεγχο των σπιτιών

Από τα ελεγχόμενα σπίτια ένα ποσοστό 80-85% χαρακτηρίζεται ακατάλληλο για κατοίκηση

elegxoi
Περισσότεροι από 4.000 εκτιμάται ότι είναι οι άνθρωποι μόνο στον δήμο Μινώα Πεδιάδος που έχουν μείνει χωρίς σπίτι, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και τους ισχυρούς μετασεισμούς που ακολούθησαν.

Αυτό που ζητούν κάτοικοι και κοινοτάρχες είναι να ενισχυθούν τα κλιμάκια των ελέγχων καθώς τώρα, όπως λένε, γίνονται ουσιαστικά σε κάθε χωριό δειγματοληπτικοί έλεγχοι, σε ένα περίπου ποσοστό της τάξης του 40% ώστε να έχουν μία πρώτη εικόνα ως προς το μέσο όρο. Τονίζεται ότι από τα ελεγχόμενα σπίτια ένα 80 με 85% χαρακτηρίζεται ακατάλληλο για κατοίκηση.


elegxoi_elegxoi


Οι κάτοικοι που ζουν οι περισσότεροι στις αυλές ή σε σκηνές, ενώ κάποιοι άλλοι φιλοξενούνται σε συγγενικά τους πρόσωπα, απευθύνουν έκκληση ώστε να δοθεί εντολή να έρθουν και άλλοι μηχανικοί για να καταστεί εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία άμεσα, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Νεκτάριος Κοκολάκης, πρόεδρος της κοινότητας Ινίου (συμπεριλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα Ινίου, Μαχαιράς και Μοναστηράκι) τόνισε ότι στο Ίνι έχει γίνει αυτοψία στο 40% των σπιτιών και από αυτά το 85% έχουν χαρακτηριστεί ακατοίκητα. Γλίτωσαν μόνο τα νεόδμητα.

Κλείσιμο
Ανάλογη είναι η εικόνα σε όλα τα χωριά. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα σπίτια αυτά ήταν απολύτως κατοικήσιμα μέχρι πρότινος. Δεν μιλάμε για αποθήκες ή πετρόκτιστα που ήταν έτσι και αλλιώς ακατοίκητα. Οι αυτοψίες διενεργούνται κατά προτεραιότητα σε κατοικίες στις οποίες μέχρι και την Δευτέρα ζούσαν κανονικά άνθρωποι.



Πηγή: Cretalive



Ειδήσεις σήμερα

Έκαναν την Μέρκελ... αρκουδάκι και έχει γίνει ανάρπαστη - Δείτε βίντεο

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς γιορτάζει την «απελευθέρωση» από τον πατέρα της ποζάροντας... ολόγυμνη στον «παράδεισο»

«Πόρτα» από το YouTube σε δύο διάσημους Αμερικανούς αντιεμβολιαστές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης