Κυπαρισσία: Τη Δευτέρα απολογείται ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τον θάνατο της 42χρονης

Κυπαρισσία: Τη Δευτέρα απολογείται ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τον θάνατο της 42χρονης

Στο γραφείο της ανακρίτριας Κυπαρισσίας βρέθηκε νωρίτερα το πρωί - Ο 39χρονος παραδόθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία και την Πέμπτη εκδόθηκε στην Ελλάδα

kyparissia_anakritis
Στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας έφτασε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 42χρονης Μόνικα Γκιούς, η οποία βρέθηκε θαμμένη σε τσιμέντο στην αυλή του σπιτιού της στην Άνω Πόλη Κυπαρισίας.

Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 39χρονος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το πρωί στις 11.

Ο 39χρονος Ρουμάνος έφτασε από την Ολλανδία στην Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σε εκτέλεση του εκδοθέντος Διεθνούς Εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία με πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Ρουμάνος Κυπαρισσία 1/10/2021


Εμπλοκή στην έκδοσή του

Κλείσιμο
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγέ,ς ο φερόμενος ως δράστης προσήχθη σε Δικαστήριο του Άμστερνταμ όπου κρατήθηκε και του απαγγέλθηκε για αρκετές ημέρες η κατηγορία της Ανθρωποκτονίας με πρόθεση προκειμένου να δικαστεί εκεί.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ενώπιον του δικαστηρίου πως επιθυμούσε το συντομότερο δυνατό να εκδοθεί στην Ελλάδα σε εκτέλεση του Διεθνούς εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του. Τόνισε ακόμη πως θέλει να δικαστεί σε ελληνικό Δικαστήριο διότι το έγκλημα τελέσθηκε στην Ελλάδα και ότι δεν έχει νομικό παραστάτη στην Ολλανδία.

Το χρονικό

Η 42χρονη εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς το Φεβρουάριο και αφού μέχρι τον Ιούνιο δεν είχε δώσει σημεία ζωής, κινητοποιήθηκαν συγγενείς της που δήλωσαν και επίσημα την εξαφάνιση.Η γυναίκα, μητέρα 3 παιδιών, ζούσε επί 20 χρόνια στην Κυπαρισσία και τα τελευταία δύο συζούσε με έναν 39χρονο ομοεθνή της, ο οποίος όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών, αλλά και κατοίκων της πόλης, την κακοποιούσε και πολλές φορές η γυναίκα είχε καταλήξει στο νοσοκομείο της πόλης.Παρά τις έρευνες της Αστυνομίας δεν είχε βρεθεί κάτι, ενώ υπήρξε πληροφορία ότι μπορεί να την έχει σκοτώσει και να την έχει θάψει. Αστυνομικοί με συνεργείο άνοιξαν μάλιστα το βόθρο του σπιτιού, όπου φαινόταν να υπάρχει φρέσκο τσιμέντο και κάποια μπάζα, αλλά δεν είχαν βρει κάτι. Τελικά η γυναίκα βρέθηκε πριν λίγες μέρες τσιμετωμένη, σε εμβρυακή στάση στην αυλή του σπιτιού της.

Η αγνοούμενη με καταγωγή από τη Ρουμανία, Μόνικα Γκιους, έμενε τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Κυπαρισσία. Εργαζόταν σαν καθαρίστρια, φρόντιζε ηλικιωμένους, αλλά τελευταία ήταν άνεργη και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η Μόνικα, όπως είχε καταγγελθεί στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» η οποία και είχε ασχοληθεί με το θέμα, βίωνε συχνά ενδοοικογενειακή βία και από τον πρώην σύζυγο και πατέρα των τριών παιδιών της, αλλά και από τον σύντροφό της.

Ο μεγαλύτερος γιος της που ζει στην Αγγλία, κατήγγειλε πως ο άνθρωπος αυτός την έστειλε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι από το ξύλο. Ο σύντροφος της όταν η Μόνικα εξαφανίστηκε, είπε σε κάποιους φίλους του, ότι θα έφευγε για τη Ρουμανία για μια καλύτερη δουλειά. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, η Αγγελική Νικολούλη συνομίλησε με τον σύντροφο της αγνοούμενης στη Ρουμανία. Ο ίδιος ανέφερε πως η Μόνικα «ζει και βασιλεύει» και υπέδειξε κάποια άλλα πρόσωπα, που πιθανότατα γνωρίζουν που βρίσκεται. Δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η εξαδέλφη της αγνοούμενης μητέρας τριών παιδιών έκανε τη δήλωση εξαφάνισης στην ελληνική Αστυνομία.«Με πήρε τηλέφωνο η αδελφή της, που ζει στην Ιταλία για να με ενημερώσει πως έχει εξαφανιστεί από το Φεβρουάριο. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έμενε στην Κυπαρισσία. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και δεν ήθελε να ανακατευτεί γιατί φοβόντουσαν. Η ζωή της δεν ήταν εύκολη, την κακοποιούσε ο σύζυγός της και αναγκάστηκε να τον χωρίσει. Στην πορεία σύναψε σχέση με κάποιον συμπατριώτη της, όπου κι εκείνος της φερόταν βίαια. Πιστεύω πως η Μόνικα δε ζει. Ας μιλήσουν όσοι ξέρουν, τι φοβούνται;», αναρωτήθηκε μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ»

Βίντεο: TharrosNews

Ειδήσεις σήμερα

Ανιψιά Θεοδωράκη: «Ήξερα από 13 ετών ότι ο Νίκος Κουρής είναι γιος του Μίκη»

Γερμανία: Παραίτηση Λάσετ ζητά η πλειοψηφία των πολιτών

Πρώην μποξέρ, σελέμπριτις και... ένας φυλακισμένος: Ξεκίνησε το «τσίρκο» της προεκλογικής περιόδου στις Φιλιππίνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης