Άγρια επεισόδια σε σχολείο στη Σταυρούπολη: «Έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπάνε κόσμο»! - Δείτε βίντεο

Άγρια επεισόδια σε σχολείο στη Σταυρούπολη: «Έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπάνε κόσμο»! - Δείτε βίντεο

Τις δραματικές στιγμές που έζησε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, περιγράφει μαθήτρια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Σε κινητοποίηση καλούν εκπρόσωποι φοιτητών - Μαθητές ΕΠΑΛ: Μας προκάλεσαν, τους επιτεθήκαμε

epeisodio_sxoleio
Με τρόμο περιγράφει μαθήτρια στο voria.gr τα όσα έζησε η ίδια και άλλοι μαθητές κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν νωρίς το πρωί στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν κουκουλοφόροι εξήλθαν από τις σχολικές εγκαταστάσεις και επιτέθηκαν σε φοιτητές.

Όπως είπε η 17χρονη μαθήτρια, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, μαθητές στα ΕΠΑΛ, βγήκαν μέσα από το σχολείο και, φορώντας κράνη-κουκούλες και κρατώντας διάφορα αντικείμενα, επιτέθηκαν με μανία κατά των συγκεντρωμένων φοιτητών που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική διαμαρτυρία, έξω από το σχολείο.

Μαθήτρια μάρτυρας των επεισοδίων


«Οι φοιτητές ήταν από έξω γιατί πριν λίγες ημέρες, ενώ μοίραζαν φυλλάδια, χτυπήθηκαν κάποια άτομα. Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω, έβαλαν κουκούλες, βγήκαν έξω και αρχίσαν να μαχαιρώνουν, να χτυπάνε κόσμο άσχημα. Έπρεπε να έχουν φύγει εδώ και καιρό από το σχολείο. Θα μπορούσαμε να είχαμε χτυπήσει πολλά παιδιά από το σχολείο», κατήγγειλε η 17χρονη και ανέφερε ότι υπήρξαν αρκετοί τραυματίες από τα επεισόδια. «Δύο άτομα συγκεκριμένα είχαν στο κεφάλι τους αίματα από το ξύλο», είπε.

Σύμφωνα με τη μαθήτρια, οι ίδιοι μαθητές έχουν δημιουργήσει και στο παρελθόν προβλήματα.

Τι εξετάζει η αστυνομία

«Μας επιτέθηκαν με ρόπαλα, κράνη και σιδερογροθιές, τα οποία έκρυβαν μέσα στο σχολείο. Φαίνεται πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χρυσης Αυγής», ανέφεραν μετά την λήξη του επεισοδίου εκπρόσωποι των φοιτητών, καλώντας σε «αντανακλαστική αντιφασιστική κινητοποίηση» στη Σταυρούπολη εντός της ημέρας.

Το περιστατικό ερευνάται από τη διεύθυνση ασφάλειας της αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, αν τα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και επιτέθηκαν στους φοιτητές, ανήκουν στον μαθητικό πληθυσμό του σχολείου.

Κλείσιμο
Μία ώρα μετά τη λήξη του επεισοδίου διαπιστώθηκε η παρουσία καπνού στην ταράτσα του σχολείου και έσπευσε όχημα της πυροσβεστικής, όπου διαπίστωσε πως δεν υπάρχει εστία πυρκαγιάς.

Μαθητές ΕΠΑΛ: Μας προκάλεσαν, τους επιτεθήκαμε

Μαθητές του 1ου και 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Σταυρούπολης μίλησαν για όσα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης μπροστά από το σχολείο. Αποδίδουν ευθύνες στους φοιτητές των αριστερών οργανώσεων και υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν. Παραδέχονται ωστόσο ότι οι μαθητές ήταν εκείνοι που άσκησαν βία.

Δείτε τα βίντεο από το Thestival

Thestival.gr Μαθητής εξηγεί πως και γιατί έγινε το επεισόδιο στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης