Σεισμός στην Κρήτη: Στήνονται σκηνές για τους πληγέντες

Σεισμός στην Κρήτη: Στήνονται σκηνές για τους πληγέντες

Ένοπλες δυνάμεις, εθελοντές και μέλη του Ερυθρού Σταυρού προχωρούν στην εγκατάσταση των σκηνών στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, ενώ ήδη συγκεντρώνονται και οι κάτοικοι της περιοχής που θα φιλοξενηθούν στον πρόχειρο καταυλισμό

crete
Μεγάλη επιχείρηση εγκατάστασης σκηνών στις οποίες θα διανυκτερεύσουν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου που αδυνατούν να μείνουν στα σπίτια τους, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν σε αυτά από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχει στηθεί τις τελευταίες ώρες.

Ένοπλες δυνάμεις, εθελοντές και μέλη του Ερυθρού Σταυρού προχωρούν στην εγκατάσταση των σκηνών στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, ενώ ήδη συγκεντρώνονται και οι κάτοικοι της περιοχής που θα φιλοξενηθούν στον πρόχειρο καταυλισμό.

Τις εργασίες επιθεωρεί κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή από νωρίς το μεσημέρι.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και σε οικισμούς του δήμου Μίνωα Πεδιάδας, όπου σε ανοιχτούς χώρους εγκαθίστανται σκηνές για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους χωρίς αυτοί να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, αύριο αναμένονται περισσότεροι από 40 μηχανικοί να μεταβούν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Στέλνει €94 εκατ. σε 20 κράτη-μέλη για την αγορά τεστ - Ανάμεσά τους Ελλάδα και Κύπρος

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στην οδό Μητροπόλεως - Τον έπιασαν με καλάσνικοφ

Για πρώτη φορά δύο διεμφυλικοί υποψήφιοι μπαίνουν στη Μπούντεσταγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης