Άσια: Η μικρή Τουρκοκύπρια που έφτασε στην Κύπρο μέσω Ελλάδας για γονιδιακή θεραπεία

Άσια: Η μικρή Τουρκοκύπρια που έφτασε στην Κύπρο μέσω Ελλάδας για γονιδιακή θεραπεία

Η μικρή Άσια θα νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στις ελεύθερες περιοχές όπου θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να αρχίσει η θεραπεία της - Η περίπτωση της μικρής Άσια έχει κινητοποιήσει μεγάλη ομάδα εθελοντών

kypros-koritsaki-5
Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μέσω της Ελλάδας, έφτασε νωρίτερα σήμερα η μικρή Τουρκοκύπρια Άσια Πολατλί που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία SMA, για να αρχίσει θεραπεία στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Η Άσια μεταφέρθηκε με αεροπλάνο-ασθενοφόρο συνοδευόμενη από τους γονείς της και Έλληνες νοσηλευτές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Άσια είχε μεταφερθεί από τα κατεχόμενα στην Τουρκία αλλά δεν κατέστη δυνατόν να της προσφερθεί θεραπεία καθώς δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα γονιδιακό φάρμακο το οποίο είναι πολύ ακριβό και θα μπορούσε να προσφερθεί μόνο σε Τούρκους πολίτες και όχι σε Τουρκοκύπριους. Για τον λόγο αυτό στην μικρή δόθηκε η τουρκική υπηκοότητα αλλά δεν εξασφαλίστηκε το φάρμακο.

Η μικρή Άσια θα νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στις ελεύθερες περιοχές όπου θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να αρχίσει η θεραπεία της. Ο Κύπριος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας έχει δηλώσει πως έχει γίνει η παραγγελία του φαρμάκου που χρειάζεται για τη γονιδιακή θεραπεία της μικρής.

Η περίπτωση της μικρής Άσια έχει κινητοποιήσει μεγάλη ομάδα εθελοντών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα για τη συγκέντρωση χρημάτων και για να σωθεί η ζωή της. Διοργανώνεται και συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη θεραπεία της μικρής εντός των ημερών.

Το αίτημα προς την Κυπριακή Δημοκρατία για να τύχει θεραπείας η Άσια στις ελεύθερες περιοχές έγινε από τον γενικό γραμματέα του συνδικαλιστικού οργάνου των Τουρκοκυπρίων δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, με επιστολές προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τον Μητσοτάκη, στο Παρίσι και Δένδιας με Παναγιωτόπουλο - Ξαφνική κινητικότητα για γαλλικές φρεγάτες

Σεισμός στην Κρήτη: Νεκρός ένας από τους τρεις εγκλωβισμένους στο Αρκαλοχώρι - Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ σπεύδει για απεγκλωβισμούς

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη: Πανικόβλητος πετάχτηκε ο κόσμος στους δρόμους - Ζημιές σε σπίτια και μαγαζιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης