Κεραμέως: Λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού σε ηλικίες 4-18 τώρα σε σχέση με τον Αύγουστο

Κεραμέως: Λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού σε ηλικίες 4-18 τώρα σε σχέση με τον Αύγουστο

Όπως εξήγησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά από δύο εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων έχουμε λιγότερα κρούσματα απ’ ότι είχαμε τον Αύγουστο όταν τα σχολεία ήταν κλειστά

keramews
Η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία, παρακολουθείται πολύ στενά με την αρωγή των ειδικών και του Υπουργείου Υγείας, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε η κυρία Κεραμέως, μετά από δύο εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων έχουμε λιγότερα κρούσματα απ’ ότι είχαμε τον Αύγουστο όταν τα σχολεία ήταν κλειστά.

Η υπουργός ειδικότερα, έδωσε ως παράδειγμα πως τον Δεκαπενταύγουστο, σε παιδιά ηλικίας 4- 18 ετών καταγράφονταν 5371 κρούσματα.

Την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είχαμε 3.727 κρούσματα εβδομαδιαίως.

Όπως εξήγησε αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως τον Αύγουστο δεν υπήρχαν πρωτόκολλα και τα παιδιά δεν βίωναν την καθημερινότητα τους κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο τήρησης μέτρων, πράγμα που συμβαίνει τώρα που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας επισήμανε την σημασία του γεγονότος πως πλέον έχουν γίνει και εμβολιασμοί αναφέροντας πως ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και μεταδίδουν πρωτίστως, πέρσι ήταν όλοι ανεμβολίαστοι ενώ φέτος έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82% κι αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν νοσήσει, αντιλαμβανόμαστε πως το τείχος ανοσίας είναι ακόμη ισχυρότερο.

Κλείσιμο
Επιπρόσθετα, όσον αφορά τον εμβολιασμό σε παιδιά, ειδικά για το Λύκειο, οι μαθητές που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35%. 

«Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια ακόμη», παραδέχτηκε.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση στο πλαίσιο της επιτροπής των Ειδικών για να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανικές εκλογές: Πρώτο το SPD με 25,7% - Τελικά αποτελέσματα με καταμετρημένο το 100% των ψήφων

Κίνα: Εκρηκτική αύξηση των πωλήσεων καταναλωτικών προϊόντων στα 6,8 τρισ. δολάρια!

Καιρός: Στους 32 βαθμούς θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος σήμερα - Εβδομάδα με τρεις εποχές στη χώρα μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης