Έλενα Ακρίτα: «Κυρία Μενδώνη, μπορείτε να βοηθήσετε τον Σπύρο Φωκά;» - «Ζούμε με αξιοπρέπεια» απαντά η σύζυγός του

Έλενα Ακρίτα: «Κυρία Μενδώνη, μπορείτε να βοηθήσετε τον Σπύρο Φωκά;» - «Ζούμε με αξιοπρέπεια» απαντά η σύζυγός του

Έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση φίλων μας, όσο βέβαια και την βοήθεια του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού κυρίου Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και του γενικού γραμματέα Πρόνοιας Γιώργου Σταμάτη, λέει η Λίλιαν Φωκά

788911_e9baa2e06c-8647f372f08a5684

Σοβαρά προβλήματα με την υγεία του αντιμετωπίζει ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός, Σπύρος Φωκάς. Το καλοκαίρι, η έκκληση της συζύγου του, Λίλιαν, ήταν απελπιστική ζητώντας να βοηθήσει η Πολιτεία τον ηθοποιό και να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι του. Η έκρηξη οφειλών σε συνδυασμό με την φθίνουσα υγεία του, οδήγησαν σε μια ασφυκτική κατάσταση το ζευγάρι.
Η ανταπόκριση ήταν άμεση, διευθετήθηκε η οφειλή με την ΔΕΗ και έλαβε την αγωγή που χρειάζεται για την υγεία του.

Πρόσφατα όμως, νέα δημοσιεύματα, έκαναν λόγο για την άμεση ανάγκη η Πολιτεία να παρέμβει και να βοηθήσει το ζευγάρι. Φίλη του Σπύρου Φωκά, έκανε λόγο για άμεση ανάγκη να βρεθεί ένα σπίτι.

Λίγες ώρες μετά, η συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, με ανάρτηση της στο facebook απευθυνόμενη στην υπουργού Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη είπε: «Κυρία Λίνα Μενδωνη, μπορείτε να βοηθήσετε τον Σπύρο Φωκά; Με 600€ σύνολο εκείνος και η γυναίκα του αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Ανέστιος και πένης ο αγαπημένος ηθοποιός, χρειάζεται τη στήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να κρατηθεί στη ζωή. Θα παρακολουθήσουμε στενά την υπόθεση, ο κ. Φωκάς δεν ζητά ελεημοσύνη, μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση ζητά».



Ωστόσο, τα πράγματα στην θέση τους έβαλε με δική της ανάρτηση, διαψεύδοντας όσα λέγονται η σύζυγος του γνωστού Έλληνα ηθοποιού, Λίλιαν Φωκά. Όπως είπε, αυτά τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και εκείνη με τον σύζυγό της διαχειρίζονται τις ζώες τους με αξιοπρέπεια. Όπως τόνιζει χαρακτηριστικά:

«Με αφορμή αναπαραγωγή δημοσιευμάτων για την κατάσταση μας θέλω να ενημερώσω ότι με αξιοπρέπεια διαχειριζόμαστε την ζωή μας έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση φίλων μας όσο βέβαια και την βοήθεια του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού κυρίου Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και του γενικού γραμματέα Πρόνοιας Γιώργου Σταμάτη. Θα παρακαλούσα αυτό να γίνει σεβαστό από όλους και να μην αναστατώνουν τόσο εμένα όσο και τον Σπύρο με δημοσιεύσεις που είναι αναληθείς».

Εξώδικο από την Έλενα Ακρίτα

Από την κυρία Έλενα Ακρίτα  λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω εξώδικο:

Σε σχέση με δημοσιεύματα και σχολιασμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 στον ιστότοπό σας, σε σχέση με σχόλιο μου  σχετικά με τον κ. Φωκά, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε τα κάτωθι, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την αυθαίρετη και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε η κα Ακρίτα από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», στον ιστότοπό σας με τίτλο protothema.gr. 

Από πού προκύπτει ότι η ανακοίνωση της κυρίας Φωκά αναφέρεται σε εμένα την Έλενα Ακρίτα κι όχι στη σωρεία δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών (σε χρόνους προηγούμενους του σχολίου της κας Ακρίτα) σχετικά με την κατάσταση του συζύγου της; Η πλευρά του κ. Φωκά είχε δημοσιοποιήσει προ ολίγου χρόνου ΙΒΑΝ για να συνδράμουν οικονομικώς οι πολίτες, η πλευρά του κ. Φωκά έκανε έκκληση να βρει στέγη και τροφή για τον δημοφιλή ηθοποιό. Η σύζυγος του έχει κάνει δύο δημοσιεύσεις, τη γνωστή πρώτη και μία δεύτερη πιο διευκρινιστική. Σε καμία από τις δύο δεν υπάρχει αναφορά στο πρόσωπο μου. Είναι συνεπώς απολύτως αυθαίρετο και ως εκ τούτου δημοσιογραφικά και εν γένει αντιδεοντολογικό, κατ' ελάχιστον, να μου επιτίθεστε απρόκλητα και να με διασύρετε. Θεωρούμε αυτονόητη την εκ μέρους σας δημοσίευση στο διαδίκτυο και στην  ιστοσελίδα protothema.gr άμεσα κατά τα οριζόμενα από τον νόμο της παρούσης εξωδίκου μου
προς αποκατάσταση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην οικεία έκθεση επιδόσεώς του. 

Ειδήσεις σήμερα:

Βίσση - Ρέμος στο Μονακό: Τραγουδούν on stage μπροστά στον πρίγκιπα Αλβέρτο

Βασίλης Λεβέντης: Δίνει μάχη στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού - «Αρκετά δύσκολα τα πράγματα, κρίσιμες οι επόμενες ημέρες»

Γερμανικές εκλογές: Όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα μετά την εποχή Μέρκελ - Άνοιξαν οι κάλπες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης