Τρίπολη: «Μαϊμού» λογιστές ζητούσαν χρήματα και τιμαλφή

Τρίπολη: «Μαϊμού» λογιστές ζητούσαν χρήματα και τιμαλφή

Οι δράστες έπειθαν τους ηλικιωμένους ότι τα παιδιά τους θα εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από την Εφορία, με την προϋπόθεση ότι θα προκατέβαλαν τον ανάλογο… παράβολο!

astynomia_1
Στο στόχαστρο τριών απατεώνων που συστήνονταν ως λογιστές των παιδιών τους και τους έπειθαν ότι δικαιούνται επιστροφή φόρου είχαν μπει τον περασμένο Ιούνιο τρεις ηλικιωμένοι στην Τρίπολη και σε μια τοπική κοινότητα του ομώνυμου Δήμου.

Οι δράστες έπειθαν τους ηλικιωμένους ότι τα παιδιά τους θα εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από την Εφορία, με την προϋπόθεση ότι θα προκατέβαλαν τον ανάλογο… παράβολο! Με το πρόσχημα αυτό, ζητούσαν χρήματα ή τιμαλφή, αν τα θύματα δεν είχαν μετρητά, ώστε να ολοκληρωθεί η υποτιθέμενη διαδικασία! Στο διάστημα από τις 17 ως τις 25 Ιουνίου, οι απατεώνες προσέγγισαν τρεις ηλικιωμένους, αλλά οι δυο δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα ενώ ο τρίτος τους έδωσε μετρητά και κοσμήματα.

Οι τρεις υποθέσεις εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας που ταυτοποίησαν έναν 52χρονο Έλληνα και αναζητούν τα στοιχεία δυο άγνωστων συνεργών του. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάμπι Πετίτο: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της - Ένταλμα σύλληψης για τον Μπράιαν Λόντρι από το FBI

Γουίλσιρ: «Οι καταθλιπτικές σκέψεις δεν νοιάζονται αν έχεις λεφτά ή όχι...»

ΔΕΗ: Ισχυρές πιέσεις στη μετοχή - Απώλειες άνω του 12%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης