ΕΟΔΥ: «Ανάχωμα» τα self test στην ανεξέλεγκτη διασπορά στις ηλικίες 4-18 ετών

ΕΟΔΥ: «Ανάχωμα» τα self test στην ανεξέλεγκτη διασπορά στις ηλικίες 4-18 ετών

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στις ηλικίες 4-18 ετών από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα - Τον Ιούλιο και τον Αυγουστο που τα σχολεία ήταν κλειστά και δεν γίνονταν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι καταγράφηκαν περίπου χίλια περισσότερα κρούσματα παιδιών από ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα

5282005
H ελεγχόμενη επαναλειτουργία σχολείων με το εκτεταμένο τεστ που γίνεται περιορίζει αισθητά την κυκλοφορία του κορωνοϊού έως τώρα συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τον Ιούλιο 2021 ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών ήταν 4.324 κατά μέσο όρο. Τον Αύγουστο 2021, ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην ίδια ηλικιακή κατηγορία ήταν 4.738 κατά μέσο όρο. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων ήταν αρκετά χαμηλότερος: μεταξύ 13/9 και 19/9 καταγράφηκαν 3.559 κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών.

Με άλλα λόγια, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μήνες κατά τους οποίους τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω διακοπών, και σε μια περίοδο όπου, σε αντίθεση με την εβδομάδα που μας πέρασε, δεν γίνονταν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, είχαμε περίπου χίλια περισσότερα κρούσματα παιδιών από ό,τι την εβδομάδα που μας πέρασε.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων παιδιών σημειώθηκε την εβδομάδα του 15Αύγουστου, όπου καταγράφηκαν 5371 κρούσματα συνολικά. Με άλλα λόγια, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μήνες κατά τους οποίους τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω διακοπών, και σε μια περίοδο όπου, σε αντίθεση με την εβδομάδα που μας πέρασε, δεν γίνονταν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού.

Δείτε τον σχετικό πίνακα του ΕΟΔΥ
pinakas123
Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 91% η παραλλαγή «Δέλτα» στα νέα μεταλλαγμένα κρούσματα που εξετάστηκαν

Την Παρασκευή δικάζονται οι τρεις κατηγορούμενες για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Ευτράπελο στο υπουργείο Εργασίας: Καμεραμάν ρώτησε τη Δόμνα πότε έρχεται η... Μιχαηλίδου (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης