Κάτω Πατήσια: Συνελήφθη ληστής για την άγρια δολοφονία 70χρονου μέσα στο σπίτι του το 2012

Κάτω Πατήσια: Συνελήφθη ληστής για την άγρια δολοφονία 70χρονου μέσα στο σπίτι του το 2012

Πώς ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας «έδειξε» τον ένα από τους τρεις ληστές που είχαν εισβάλει στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στα Κάτω Πατήσια και είχαν σκοτώσει τον άνδρα - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο συνεργών του

peripoliko-athina-arthro
Ένα δακτυλικό αποτύπωμα στο χρηματοκιβώτιο του διαμερίσματος που λεηλάτησε πριν απο σχεδόν δέκα χρόνια και μια σύλληψη για ενδοοικογενειακή βια ενός ομογενούς απο το Καζακστάν, οδήγησε στην εξιχνίαση ενος στυγερού εγκλήματος στα Κάτω Πατήσια.

Ήταν Φεβρουάριος του 2012 όταν τρεις ληστές εισβάλλουν στο διαμέρισμα ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στα Κάτω Πατήσια. Με απίστευτη αγριότητα, ορμούν πάνω στον 71χρονο άνδρα και την 70χρονη σύζυγο του, τους δένουν και τους φιμώνουν για να τους αποκαλύψουν που έχουν τα χρήματα. Όμως o 71χρονος πεθαίνει απο ασφυξία...

Οι τρεις δράστες αρπάζουν απο το χρηματοκιβώτιο 30.000 ευρω και κοσμήματα. Γίνονται καπνος και για σχεδον δέκα χρόνια οι δολοφόνοι - ληστές καταφέρνουν να ξεγλιστρούν απο τα δίχτυα του νόμου. Το μόνο εύρημα που υπήρχε ήταν ένα αποτύπωμα μέσα στο λεηλατημένο χρηματοκιβώτιο, όμως δεν ήταν αξιοποιήσιμο καθώς ο δράστης δεν ήταν σεσημασμένος.

Όταν πριν δυο μήνες, συνελήφθη ένας 36χρονος ομογενής απο το Καζακστάν για ενδοοικογενειακή βία καθώς είχε ξυλοκοπήσει τη σύζυγό του, και δακτυλοσκοπήθηκε, τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ «έβγαλαν λαβράκι». Το αποτύπωμα του, «κούμπωσε» με το «ορφανό» των Πατησίων και ο άνδρας συνελήφθη. Ο ίδιος στους αξιωματικούς του Ανθρώποκτονιών αρνήθηκε τα πάντα, όμως οι αστυνομικοί ψάχνουν αν ο ίδιος και οι δύο συνεργοί του εμπλέκονται και σε άλλες αιματηρές ληστείες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 70χρονου ημεδαπού και η ληστεία σε βάρος της 71χρονης συζύγου του, που διαπράχθηκαν την 13-2-2012 εντός του διαμερίσματος που διέμεναν στα Κάτω Πατήσια.

Από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό είχε προκύψει ότι τρεις άγνωστοι δράστες, αφού φίμωσαν και δέσμευσαν το ανωτέρω ζευγάρι, ερεύνησαν όλους τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσαν από το εσωτερικό χρηματοκιβωτίου χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, είχε προηγηθεί ενδελεχής ανάλυση του τόπου του εγκλήματος και αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία καθώς και νέα ερευνητικά δεδομένα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), τα οποία κατέδειξαν την εμπλοκή του 36χρονου στις προαναφερόμενες πράξεις.

Σε βάρος του εξεδόθη από το Ανακριτικό Τμήμα ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα 15-9-2021 στο Καματερό. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται.



Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

Μετανιωμένη η νύφη του ISIS, ικετεύει τη Βρετανία να την αφήσει να επιστρέψει - «Ήμουν ηλίθια τότε» (βίντεο)

Γαλλία: Ο «Γουάινστιν της μόδας» τη γλιτώνει λόγω παραγραφής - Διαμαρτυρίες από τα μοντέλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης