Athens Pride 2021 και πολιτικά κόμματα: Ποια συμμετείχαν στην πορεία

Athens Pride 2021 και πολιτικά κόμματα: Ποια συμμετείχαν στην πορεία

Με σύσταση για αποστάσεις και χρήση μάσκα εορτάστηκε το βράδυ του Σαββάτου η γιορτη υπερηφάνειας

5372571

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου το Athens Pride 2021. Φέτος, εορτάστηκε λίγο διαφορετικά λόγω των μέτρων της πανδημίας.Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά παρέλαση υπερηφάνειας, χωρίς συναυλία και χωρίς λειτουργία περιπτέρων. Επιπλέον, οι διοργανωτές ζητούσαν από όσους συμμετείχαν να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Με κεντρικό σύνθημα «αυτό που μας ενώνει» η παρέλαση με μουσική και πολύχρωμες σημαίες κατέληξε στην Βουλή.

5372412


Και φέτος, όπως και κάθε χρονιά, παρόντες ήταν και πολιτικά στελέχη κυρίως των κεντροαριστερών και αριστερών παρατάξεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στην διοργάνωση. Ητομεάρχης Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, δήλωσε πως «για μια ακόμη φορά, συμπορευόμαστε με τις αγωνίες και τα δίκαια αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σε μια πορεία αλληλεγγύης, περηφάνειας, ενθύμησης και διεκδίκησης περισσότερης ορατότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης». Μεταξύ άλλων στην πορεία ήταν παρόντες, ο βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης,  η Ρένα Δούρου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος και η πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία.

Ενεργά συμμετείχε και το Κίνημα Αλλαγής. Παρόντες ήταν ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος, η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, Ζέφη Δημαδάμα, ο Εκπρόσωπος της ΚΟ, Σπύρος Καρανικόλας. Επιπλέον, μαζί ήταν και ο Παύλος Γερουλάνος. Παρούσα ήταν σύσσωμη η νεολαία με τον επικεφαλής Γιώργο Τσούμα. Μεταξύ άλλων ήταν και το στέλεχος του κόμματος, Θεόδωρος Μαργαρίτης. Η κεντροαριστερή παράταξη, είχε προσαρμόσει στα social media το λογότυπου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας ότι «συμβολικά όπως και στο παρελθόν, προσαρμόζουμε για μια ημέρα το λογότυπό μας στα χρώματα του φετινού εορτασμού.

Εκπροσώπηση είχε και το ΜΕΡΑ25. Κυρίως ήταν στελέχη της νέας γενιάς. Σε ανακοίνωση τους, μεταξύ άλλων, σημειώνουν πως «χαιρετίζουμε το Athens Pride. Θα είμαστε δίπλα σε κάθε αγώνα αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και απέναντι σε κάθε πολιτική που παραβιάζει αυτονόητα δικαιώματα».

5372242


Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε η ΟΝΝΕΔ. Παρούσα ήταν η τομεάρχης Ισότητας και Φύλων στο Εκτελεστικό γραφείο, Κατερίνα Καραβιώτη.


Ειδήσεις σήμερα

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Πώς έγινε η σύλληψη του ζευγαριού - Βήμα βήμα από την πληροφορία έως τον εντοπισμό τους

«Φύγε, θα μας πάρουν τα παιδιά!» - Σάλος από το βίντεο με τον καβγά ζευγαριού Ελλήνων στη Γερμανία

Ραντουκάνου - Φερνάντεζ 2-0: Στο θρόνο του US Open η 18χρονη Έμα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης