Αφέθηκε ελεύθερος ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς

Αφέθηκε ελεύθερος ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς

Ο δήμαρχος Μυκόνου είχε συλληφθεί νωρίτερα καθώς πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις κατοίκων με αφορμή καταγγελλόμενες αυθαιρεσίες από ξενοδόχο στην παραλία Καλο Λιβάδι - Απάντηση εκπροσώπου της εταιρείας που μισθώνει το ακίνητο στο protothema.gr: «Γιατί υπέβαλα μήνυση κατά του δημάρχου» - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

koukas-mykonos3
Συνελήφθη πριν από λίγο απο ανδρες της Υποδιευθυνσης Αστυνομιας Μυκόνου, ο δημαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκας. Ο δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα με εντολή της εισαγγελέως Σύρου.

Σύμφωνα με πληροφοριες, ο δήμαρχος Μυκόνου πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις κατοίκων με αφορμή καταγγελόμενες αυθαιρεσίες στην παραλία Καλο Λιβάδι.



Μάλιστα, τα ξημερώματα τρια σκαπτικα μηχανήματα της δημοτικής Αρχής, γκρέμισαν τα παράνομα κτίσματα, τα οποία φέρεται να έχτισε ξενοδοχος της περιοχής.

Καλό Λιβάδι Μπουλντόζα του Δήμου Μυκόνου
Κλείσιμο


Σήμερα το πρωί ο ξενοδόχος υπέβαλε μήνυση κατά του δημάρχου, Κωνσταντίνου Κουκά ο οποίος συνεληφθη με την διαδικασία του Αυτοφώρου.

Δείτε φωτογραφίες μετά το γκρέμισμα των αυθαιρεσιών σήμερα το πρωί

FB_IMG_1629200432433
FB_IMG_1629200435708
FB_IMG_1629200438555



Απάντηση εκπροσώπου της εταιρείας που μισθώνει το ακίνητο στο protothema.gr: «Γιατί υπέβαλα μήνυση κατά του δημάρχου»

Τον λόγο για τον οποίο υπέβαλε μήνυση κατά του δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, εξήγησε στο protothema.gr ο εκπρόσωπος της εταιρείας που μισθώνει το ακίνητο.

«Σε συνέχεια του δημοσιεύματός σας και σε συνέχεια προηγούμενων διευκρινιστικών δελτίων τύπου μας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπήρξαν ούτε αυθαιρεσίες, αλλά ούτε κτίσματα εντός του οικοπέδου. Ο δήμαρχος με μέλη του δημοτικού συμβουλίου και περί τα 20 άτομα, εισήλθαν παρανόμως στο χώρο στις 2:25 τα ξημερώματα και αφού βιαίως απώθησαν συνεργάτες μας που επιχείρησαν να τους μιλήσουν, προχώρησαν σε βανδαλισμούς, ξεριζώματα και σπασίματα δέντρων και φυτών. Εν συνεχεία ασκήσαμε το δικαίωμά μας να υποβάλλουμε μήνυση για την παράνομη αυτή πράξη, αναγνωρίζοντας τους υπεύθυνους. Εν τω μεταξύ, φυσικά και με ιδιαίτερη προσοχή, δεν ακουμπήθηκε καθόλου από όλους αυτούς του κυρίους ο παράνομος και αυθαίρετος φράκτης, κτίριο 500 τμ, μπαρ και εκτεταμένες φυτεύσεις, επίσης μέσα στον παλαιό αιγιαλό (χωρίς μίσθωση), που έχουν στηθεί από την όμορη επιχείρηση. Επαναλαμβάνω ότι πάντα η επιχείρησή μας θα ενεργεί στο φως και θα διεκδικεί τα δικαίωματα που της δίνει ο νόμος και μόνο».

Μήνυμα στήριξης από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα την αδικαιολόγητη και κόντρα στην κοινή λογική προσαγωγή του μέλους του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά, επειδή ''τόλμησε'' να ασκήσει τις θεσμικές του αρμοδιότητες και να προστατεύσει το Δήμο του από αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές.

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και Αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών αρχών της Ευρώπης προσήχθη γιατί έκανε το αυτονόητο: εφάρμοζε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου του για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή Καλό Λιβάδι της Μυκόνου.

Η μήνυση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας στην προσπάθεια του δημάρχου να αποκαταστήσει την νομιμότητα, τον κατέστησε «ένοχο» την ώρα που έκανε το χρέος του απέναντι στους πολίτες.

Η ΚΕΔΕ έχει επανειλημμένως καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την θωράκιση του θεσμικού ρόλου των αιρετών.

Με αφορμή το σημερινό περιστατικό, η ΚΕΔΕ καταδικάζει την αδικαιολόγητη προσαγωγή του Κωνσταντίνου Κουκά. Σε μια περίοδο που η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας των Δήμων μας αναδεικνύονται σε προτεραιότητα, δεν μπορεί θεσμικά όργανα του Κράτους να αντιμετωπίζουν με τα ίδια μέτρα και σταθμά αυτούς που παρανομούν απροκάλυπτα και τους αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης που προσπαθούν να αποτρέψουν παράνομες πράξεις που στρέφονται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η Αυτοδιοίκηση και οι αιρετοί εκπρόσωποί της δεν εκβιάζονται και δεν φοβούνται και είμαστε όλοι σύσσωμοι στο πλευρό του συναδέλφου μας δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά και στην προσπάθεια του να διαφυλάξει το Δήμο και την τοπική του κοινωνία από παράνομες πράξεις και συμπεριφορές που βλάπτουν τα συμφέροντά τους.

Η Πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα οφείλουν να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα στήριξης στην αυτοδιοίκηση και στις δυνάμεις της νομιμότητας και να μην λειτουργούν με τη λογική του Πόντιου Πιλάτου, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα.

Είναι ζήτημα δημοκρατίας, αλλά και πολιτικού και νομικού πολιτισμού».

Ειδήσεις σήμερα: 

Άνοιξε η πλατφόρμα για την εφάπαξ ενίσχυση 718,65 ευρώ στους πυρόπληκτους εργαζόμενους

Ενισχυτική δόση εμβολίου: Πόσο αναγκαία είναι - Πώς «δουλεύει» με τα αντισώματα και πώς μπορεί ν' αλλάξει τον εμβολιαστικό κύκλο

Οι πρώτες Αφγανές γυναίκες που πήραν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες μιλούν για τη βία των Ταλιμπάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης