ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Μύκονος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ρουμάνος - Συνεχίζει την «ντόλτσε βίτα» σε βίλα με ενοίκιο 87.500 ευρω

Μύκονος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ρουμάνος - Συνεχίζει την «ντόλτσε βίτα» σε βίλα με ενοίκιο 87.500 ευρω

Ο Ντράγκος Σαβουλέσκου αφέθηκε ελεύθερος σύμφωνα με διαταξη του Εισαγγελεα Εφετων Αιγαιου οπως προβλέπεται απο το νόμο του ευρωπαϊκού ενταλματος συλληψεως

mykonos
Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ρουμάνος επιχειρηματίας. Ο καταζητούμενος και καταδικασθείς σε 5,5 ετη φυλάκισης λογω της εμπλοκής του σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 114 εκατ. ευρω, Ντράγκος Σαβουλέσκου αφέθηκε ελεύθερος σύμφωνα με διαταξη του Εισαγγελεα Εφετων Αιγαιου οπως προβλέπεται απο το νόμο του ευρωπαϊκού ενταλματος συλληψεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr 
ανανέωσε τη μίσθωση της βίλας που μένει στον Άγιο Λάζαρο μεχρι τις 30/9/2021,  με δικαίωμα ανανέωσης της μίσθωσης μεχρι να ολοκληρωθούν οι δικαστικες διαδικασίες. Παράλληλα η καλλονή σύντροφος του βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, κ. Μιχάλη Δημητρακοπουλο, ο οποίος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου υπέβαλα τον νομικό ισχυρισμό ότι δεν μπορεί να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως της Ρουμανίας γιατί έχει πεδίον εφαρμογής του άρθρο 11Β του νόμου για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που ρητά απαγορεύει την έκδοση εκζητούμενου στο εκζητούν κράτος, όταν ο εκζητούμενος εκτίει την επιβληθείσα ποινή από τα δικαστήρια του εκζητούντος κράτους σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η eurojust με σημερινό έγγραφό της επιβεβαίωσε ότι ο εντολέας μου εκτίει την ποινή της Ρουμανίας στην Ιταλία δυνάμει αμετάκλητης απόφασης εφετείου της Ιταλίας. Έτσι μονοδρόμως δεν ήταν εφικτή η έκδοσή του στη Ρουμανία. Πρέπει να γνωστοποιήσω ότι η Ρουμανία είχε προσπαθήσει και στην Ιταλία να εκδοθεί ο εντολέας μου αλλά η ιταλική δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημά της κάνοντας εφαρμογή της ίδιας ευρωπαϊκής νομοθεσίας που ακολούθησε ο εισαγγελέας εφετών κ. Δημήτριος Παϊκόπουλος».




Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια - Κοπέρνικος: Ίσως έχουν καεί 700.000 στρέμματα - Η μεγαλύτερη φωτιά όλων των εποχών...

Ilyushin και Beriev θα ρίχνουν ταυτόχρονα 110 τόνους νερού σε Εύβοια και Πελοπόννησο σε κάθε πτήση

Facebook: Έκλεισε εκατοντάδες λογαριασμούς που διέδιδαν «fake news» για τα εμβόλια του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης