Οι χώρες που βοηθούν στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Οι χώρες που βοηθούν στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Μετά τον «συναγερμό» του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

pyrkagia
Ο «συναγερμός» του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ERCC), μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών για παροχή διεθνούς βοήθειας εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε από τις δεκάδες πυρκαγιές στην Ελλάδα, κινητοποίησε πολλές χώρες του εξωτερικού, που απέστειλαν -ή θα συμβεί τις επόμενες ώρες- βοήθεια προς τη χώρα μας. Η αρχή έγινε με την Κύπρο, που συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών, με 20 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δύο πυροσβεστικά οχήματα, που έφθασαν το πρωί της Πέμπτης μ’ αεροσκάφος C130. Στην αποστολή συμμετέχουν και 20 μέλη της κυπριακής Πολιτικής Άμυνας με τον προσωπικό εξοπλισμό τους. Παράλληλα, τις δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύουν και δύο πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών της Κύπρου.
Η Γαλλία απέστειλε δύο Canadair και 83 πυροσβέστες που κατέφθασαν στην Αθήνα, τα ξημερώματα της Πέμπτης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στη δοκιμαζόμενη από τις φωτιές Ελλάδα. Ανακοινώθηκε, επίσης, πως καταφτάνει και τρίτο Canadair.
Ένα αεροσκάφος Canadair με το πλήρωμά του, απέστειλε η Κροατία, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ελλάδας.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν 16 πυροσβέστες από το Ισραήλ. Ανακοίνωση της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα, επισημαίνει ότι «η αποστολή του Ισραήλ συμβολίζει τις καλές σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και λαών»
Κλείσιμο

Με 120 πυροσβέστες η Ουκρανία ενίσχυσε τις δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στη βόρεια Εύβοια.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ERCC, η Σουηδία απέστειλε στην Ελλάδα δύο πυροσβεστικά Air Tractor που ήδη επιχειρούν.

To βράδυ της Παρασκευής, πέρασαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα 21 πυροσβεστικά οχήματα και 121 πυροσβέστες από τη Ρουμανία, προκειμένου να συνεισφέρουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη χωρά μας.


To μεσημέρι του Σαββάτου ανακοινώθηκε πως η Αίγυπτος αποστέλλει δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και η Ελβετία τρία, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα παροχής συνδρομής της ελληνικής κυβέρνησης, η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τη διάθεση ενός αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας και αεροπορικής επιτήρησης P-8 Poseidon.

Eυχαριστίες Δένδια

Βαθιά συγκίνηση από τα μηνύματα και την αλληλεγγύη της Αιγύπτου, της Αρμενίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γεωργίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιορδανίας, του Ισραήλ, της Ισπανίας, της Κροατίας, της Κύπρου, του Λιβάνου, της Λιθουανίας, της Ουκρανίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σουηδίας, της Τουρκίας και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τις πυρκαγιές, εξέφρασε μέσω Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο ίδιος επίσης, εξέφρασε απέραντη ευγνωμοσύνη σε όλους εκείνους που παρέχουν υποστήριξη στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.


Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστικό βίντεο από το φέρι που φεύγει από Εύβοια: «Δεν γίνεται να είναι πραγματικότητα, σαν ταινία μοιάζει»

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Εντολή εκκένωσης για Λούβρο, Άνω Λούβρο Ολυμπίας και Άσπρα Σπίτια

Πυρκαγιές - Υπουργείο Εσωτερικών: Άμεση χορήγηση 1,5 εκατ. ευρώ σε 17 Δήμους και 5 Περιφέρειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης