Τρία νέα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη: Συναγερμός για το Κρυονέρι - Εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή

Τρία νέα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη: Συναγερμός για το Κρυονέρι - Εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή

Στην περιοχή μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τα μέτωπα εντοπίζονται  ανάμεσα σε Αδάμες και αεροδρόμιο Τατοΐου, στο Ολυμπιακό χωριό και στα Βασιλικά κτήματα - Πατούλης: Οι φλόγες «γλείφουν» κτίρια στα Βασιλικά Κτήματα Πού διακόπηκε η κυκλοφορία - Μήνυμα του 112 και για τους κατοίκους του Κρυονερίου - Δείτε βίντεο

varimppompi-main1
Αναζωπύρωση σημειώθηκε σε τρία μέτωπα στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η πιο σημαντική σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι προς το Ολυμπιακό χωριό και για τον σκοπό αυτό εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής.  Η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώθηκε μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς, ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δροσοπηγή

Δροσοπηγή

Κλείσιμο
Δροσοπηγή


Πέντε πυροσβεστικά ελικπόπτερα κι ένα αεροσκάφος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ η αναζωπύρωση κοντά στις Αδάμες προήλθε πιθανότατα από μικρό θύλακα φωτιάς. Και οι τρεις νέες φωτιές καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν μείνει ανέγγιχτα μέχρι στιγμής.

Βαρυμπόμπη


Η κατάσταση είναι δύσκολη στη Δροσοπηγή, καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε δασική έκταση και για τον σκοπό αυτό επιχειρούν, για την ώρα, μόνο πτητικά μέσα.





Αναζωπύρωση Βαρυμπόμπη


Παράλληλα, οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή αποκλείονται για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων.

FOTIATORA

DSC_9396-01




Εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις

Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, μέσω του 112, εστάλη πριν λίγο από στους κατοίκους της περιοχής που φούντωσε η φωτιά. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, λεωφορεία είναι έτοιμα να παραλάβουν κατοίκους που δεν διαθέτουν μέσο για να απομακρυνθούν.

Συγκεκριμένα, ζητείται από τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (περί τους 1.200) να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό για Αθήνα, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής (γύρω στους 450) προς Αφίδνες. «Αν βρίσκεστε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας. Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αφίδνες ή Ωρωπό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» τονίζεται στο μήνυμα. 

IMG_7246
IMG_7251


Ξεκίνησε η σταδιακή εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας

Με τη φωτιά εξαιτίας των ανέμων που πνέουν να αλλάζει συνεχώς πορεία, με αποτέλεσμα πότε να κατευθύνεται προς Ιπποκράτειο Πολιτεία και πότε προς βασιλικά κτήματα, έχει ξεκινήσει μετά από μήνυμα του 112, η σταδιακή εκκένωση της Ιπποκράτειου Πολιτείας.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Διονύσης Πατεράκης, πρόεδρος του συλλόγου Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας, η φωτιά μπορεί νβα βρίσκεται σε μια απόσταση κοντά στα έξι χιλιόμετρα, ωστόσο ο πυκνός καπνός έχει αρχίσει ήδη να καλύπτει την περιοχή.

«Η φωτιά από την Ιπποκράτειο Πολιτεία απέχει αρκετά αυτή τη στιγμή. Ναι μεν οι έντονοι μαύροι καπνοί έχουν αρχίσει να φαίνονται και να καλύπτουν την περιοχή, ωστόσο η φωτιά είναι σε ευθεία από εδώ γύρω στα έξι χιλιόμετρα. Πριν από λίγο λάβαμε και μήνυμα από το 112 της πολιτικής προστασίας για προληπτική εκκένωση και αρκετό κόσμο να έχει ξεκινήσει να απομακρύνεται. Αυτή την στιγμή η κατεύθυνση του αέρα έχει αλλάξει και είναι πιο ανατολικός, που σημαίνει πως ο κίνδυνος μεταφέρεται τώρα προς τα βασιλικά κτήματα, ενώ πριν λίγο φαινόταν πως ερχόταν προς τα πάνω. Στην περιοχή βλέπω να επιχειρούν γύρω στα έξι εναέρια μέσα ενώ παντού ακούγονται πυροσβεστικές σειρήνες» ανέφερε.

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα με συστάσεις στους κατοίκους του Κρυονερίου, που αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Κρυονέρι, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών».


varibobi_anazwpirwsi2

varibobi_anazwpirwsi

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εξάλλου, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή τα προηγούμενα 24ωρα. Σε αυτό το πλαίσιο, με το πρώτο φως της μέρα ξεκίνησαν νέες ρίψεις νερού από ελικόπτερα, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες που σιγοκαίνε, χωρίς ενεργό μέτωπο.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκρηκτικό κοκτέιλ καπνού και καύσωνα για τις επόμενες ημέρες - Τι πρέπει να προσέξετε

Κορωνοϊός: Ο 15Αύγουστος θα αλλάξει τον χάρτη των κρουσμάτων - Το καλό και το κακό σενάριο

Ιταλία: Ζητεί για ακόμη μια φορά ανακατανομή των προσφύγων και των μεταναστών στην ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης