Φωτιά στη Βόρεια Εύβοια: Ανέγγιχτη παρέμεινε η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ στο πέρασμα της πυρκαγιάς - Δείτε βίντεο

Φωτιά στη Βόρεια Εύβοια: Ανέγγιχτη παρέμεινε η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ στο πέρασμα της πυρκαγιάς - Δείτε βίντεο

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο Γέροντας Γαβριήλ Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ οι φλόγες έφτασαν στην κυριολεξία έξω από τις πόρτες του μοναστηριού -  «Οι Άγιοι μας, φύλαξαν το μοναστήρι από την καταστροφή» 

δαβιδ
Ανέγγιχτη παρέμεινε η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ στο πέρασμα της πυρκαγιάς που κατέκαψε την γύρω  περιοχή στον Δρυμώνα της Βόρειας Εύβοιας.

Με εντολή του Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου η Ιερά Μονή  εκκενώθηκε το μεσημέρι

Οι ιερείς πήραν τα Τίμια Λείψανα, τις Ιερές Εικόνες και τα κειμήλια της Μονής και απομακρύνονται από αυτήν με οδηγίες των αρμοδίων αρχών, ωστόσο στη Μονή παρέμειναν 3 μοναχοί με άνδρες της πυροσβεστικής, οι οποίοι έκοψαν αρκετά δέντρα περιμετρικά για να εμποδίσουν την φωτιά να επεκταθεί και στο μοναστήρι.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, στιγμιότυπα από την απειλή της πυρκαγιάς που είχε περικυκλώσει την μονή αλλά και στιγμιότυπα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα που η φωτιά είχε σχεδόν σβήσει και η μονή παρέμεινε ανέγγιχτη.

Eviathema.gr - Θαύμα έσωσε την μονή του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια από την Φωτιά


Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Γέροντας Γαβριήλ Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ οι φλόγες έφτασαν στην κυριολεξία έξω από τις πόρτες του μοναστηριού.

Κλείσιμο
«Η φωτιά τα έχει κάψει όλα γύρω από το μοναστήρι και αυτή την στιγμή δεν γνωρίζω τι κατεύθυνση έχει. Οι Άγιοι μας, φύλαξαν το μοναστήρι από την καταστροφή και όπως έμαθα δεν έχει πάθει καμία ζημιά. Με την Χάρη του Θεού σώθηκε το μοναστήρι γιατί ανθρωπίνως λυπάμαι που το λέω δεν είχαμε καμία βοήθεια», ανέφερε αρχικά.

«Ένα ελικόπτερο πέρασε κάποια στιγμή που έκανε δυο ρίψεις. Δεν ξέρω τι έγινε. Δεν υπήρχε συντονισμός, δεν υπήρχε επάρκεια πυροσβεστικών δυνάμεων. Ήθελαν κάποιοι να καεί το μοναστήρι, δεν ξέρω τι να πω. Έφυγα από το μοναστήρι την τελευταία στιγμή. Πίσω κάθισαν δυο πατέρες με δυο πυροσβέστες, αλλά κι εκείνοι έφυγαν γιατί η κατάσταση γινόταν ολοένα και πιο επικίνδυνη. Η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα, προχωρούσε χωρίς να την εμποδίσει κανείς. Μιλάμε για συμπαγές δάσος που κάηκε. Ατελείωτα τηλέφωνα πήραμε και δεν έγινε τίποτα», συμπλήρωσε.


Βίντεο απο eviathema.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Μπαράκ Ομπάμα: Ο «αόρατος» πλανητάρχης κλείνει τα 60 ως millionaire

Έγκλημα στη Λάρισα: Ο 54χρονος ηχογράφησε στο κινητό τη δολοφονία της 43χρονης!

Καιρός: Συνεχίζεται η επέλαση του καύσωνα: Ενισχύονται οι άνεμοι (5 με 6 μποφόρ) από το μεσημέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης