Δορυφορικές εικόνες από τις φωτιές στη Λίμνη Ευβοίας και την Αρχαία Ολυμπία

Δορυφορικές εικόνες από τις φωτιές στη Λίμνη Ευβοίας και την Αρχαία Ολυμπία

Οι δορυφορικές λήψεις δείχνουν μεγάλες εκτάσεις όπου οι δορυφόροι εντόπισαν θερμικά στίγματα τις τελευταίες ώρες

varimpompi-v2
Δορυφορικές εικόνες από τους δορυφόρους της NASA αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που εκτυλίσσεται σε δύο μεγάλες δασικές πυρκαγιές στη Λίμνη Ευβοίας και την Αρχαία Ολυμπία Ηλείας. Οι δορυφορικές λήψεις δείχνουν μεγάλες εκτάσεις όπου οι δορυφόροι εντόπισαν θερμικά στίγματα τις τελευταίες ώρες.

nasa_fire_limni_04082021_f


Εικόνα 1: Δορυφορική εικόνα των εκτιμώμενων θερμικών στιγμάτων (hot spots) απο τους δορυφόρους Suomi NPP και NOAA-20 της πυρκαγιάς στην Λίμνη, Ευβοίας την Τετάρτη 04/08.

nasa_fire_olumpia_04082021_f


Εικόνα 2: Δορυφορική εικόνα των εκτιμώμενων θερμικών στιγμάτων (hot spots) απο τους δορυφόρους Suomi NPP και NOAA-20 της πυρκαγιάς στην Αρχαία Ολυμπία, Ηλείας την Τετάρτη 04/08.

Επίσης απο την ανάλυση δορυφορικών εικόνων απο τον γεωστατικό δορυφόρο της EUMETSAT και επιβεβαιωμένες καταγραφές απο φωτογραφίες αυτες οι δυο δασικές πυρκαγιές παρουσιάζουν χαρακτηριστικά ακραίας συμπεριφοράς καθώς έχουν σχηματιστεί πυροσωρείτες ως αποτέλεσμα του υψηλού θερμικού φορτίου και των πολύ ισχυρών ανοδικών κινήσεων στα πύρινα μέτωπα (Εικόνα 3). 

msg_pyrocu_04082021_f__1_


Εικόνα 3: Δορυφορική εικόνα των πυροσωρειτών στις πυρκαγιές στην Λίμνη, Ευβοίας και την Αρχαία Ολυμπία, Ηλείας την Τετάρτη 04/08.



Ειδήσεις σήμερα:

Υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε κοντά στην πόλη της Ρόδου

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Είναι η ελευθερία της στο Instagram ακόμα ένα κόλπο της οικογένειάς της για να κερδίσει την κηδεμονία της;

Κομισιόν και Novavax υπέγραψαν συμβόλαιο για 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης