Τα κορίτσια της κορυφής!

Τα κορίτσια της κορυφής!

Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες! Ο στόχος υψηλός! Η θέληση ισχυρή! Η αντοχή μεγάλη!

EIKASTIKA

Sponsored Content

Οι μαθήτριες Λυκείου και International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Δούκα έκλεισαν τη σχολική τους πορεία με τον καλύτερο τρόπο: πέτυχαν το απόλυτο άριστα και φυσικά τον Σεπτέμβριο θα φοιτούν στις σχολές της πρώτης τους επιλογής. 
Η Σοφία-Ζωή Βάγια, η πρώτη των πρώτων στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με το απίστευτο ρεκόρ των 19.866 μορίων, θα σπουδάσει Νομική στην Αθήνα.

Η Μαρία Χιώτου και η Μαρία-Νεφέλη Ρέβελα, από το IB, με βαθμολογία 45/45, το απόλυτο άριστα δηλαδή για το International Baccalaureate, έγιναν αμέσως δεκτές στην Ιατρική του University of Groningen και στη Νομική του Hague University of Applied Sciences αντίστοιχα. Και οι τρεις απέδειξαν από νωρίς ότι η πορεία τους θα είχε απίστευτη κατάληξη, καθώς διακρίνονταν σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, ενδοσχολικές και εξωσχολικές δράσεις, με την καθοδήγηση του σχολείου τους. 

S_VAGIA-1
Σοφία-Ζωή Βάγια


Κλείσιμο
Η Σοφία-Ζωή έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις στο ενεργητικό της από το Γυμνάσιο σε ημερίδες, διαγωνισμούς μαθηματικών, φυσικής, ρητορικής, αθλητικές διοργανώσεις, πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς για Ερευνητικές Εργασίες και ηγετικές ικανότητες.

Για τον Αντώνη Ψύρη, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Εκπαίδευσης του Σχολείου, η επιτυχία της «αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας στο πρόσωπο μιας μαθήτριας που με τη σεμνότητα και το ήθος της καθρεφτίζει την έννοια της ολόπλευρης αριστείας που καλλιεργούμε στο Σχολείο μας».

Η μαθήτρια του International Baccalaureate Μαρία Χιώτου σημείωσε ανοδική πορεία πριν ακόμη ξεκινήσει το IB, όταν οι επιδόσεις της στο International General Certificate of Secondary Education άγγιξαν το άριστα με 9/9 σε Αγγλικά, Μαθηματικά και Φυσική. Έτσι σκαρφάλωσε από νωρίς στη βαθμολογική κλίμακα όταν ανακηρύχθηκε πρώτη των πρώτων πανελλαδικά στο μάθημα των Αγγλικών.

Η Μαρία-Νεφέλη Ρέβελα φοίτησε στο ΙΒ ως υπότροφος του Αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, και συμμετείχε σε ποικίλες δράσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων, στους Αγώνες Ρητορικής, στο Model United Nations, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις.

CHIOTOU2-1
Μαρία Χιώτου

Εντύπωση προκαλούν οι εμπεριστατωμένες απόψεις τους. Η Μαρία-Νεφέλη Ρέβελα πιστεύει στη γυναικεία δύναμη, ενώ η Μαρία Χιώτου θεωρεί ότι πρέπει να λειτουργεί ως τρόπος ανάδειξης της γυναικείας επιρροής μέσα στην πατριαρχία προκειμένου να εξουδετερωθεί το χάσμα των δύο φύλων. Η Σοφία-Ζωή Βάγια αναφέρει ότι τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών υποδηλώνουν ότι τα στερεοτυπικά κατάλοιπα παραμένουν και οφείλουμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στον παγκόσμιο διάλογο για την ισότητα. 

Και οι τρεις πιστεύουν ότι το Σχολείο τους συνέβαλε στην πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Η Σοφία-Ζωή απέκτησε γνωστικά εφόδια και ικανότητες 21ου αιώνα προκειμένου να είναι ανταγωνιστική στο μέλλον. Η Μαρία-Νεφέλη ανέλαβε πρωτοβουλίες και έμαθε να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σιγουριά και η Μαρία προετοιμάστηκε για τις υψηλές απαιτήσεις των ιατρικών σχολών. 

«Η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχαν οι ευκαιρίες αυτές, δεν θα μπορούσα να σπουδάσω στο εξωτερικό», αναφέρει η Μαρία-Νεφέλη. «Χάρη στην υποτροφία του Στέλιου Χατζηιωάννου, κατάφερα να κάνω τη φιλοδοξία μου επιλογή». Η Μαρία εστιάζει στη σημασία του επαγγελματικού προσανατολισμού, στη διδακτική εμπειρία των καθηγητών και στην καθοδήγησή τους κατά την υποβολή των αιτήσεων. Η Σοφία-Ζωή αποφάσισε πως το Γενικό Λύκειο ανταποκρινόταν καλύτερα στις ακαδημαϊκές της επιδιώξεις. Τώρα, συνειδητοποιεί ότι ολοκληρώθηκε γνωστικά, εμπλούτισε το μαθητικό της βιογραφικό με πιστοποιήσεις δεξιοτήτων, χωρίς παράλληλα να χάσει τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στα ξένα πανεπιστήμια.  

REVELA__1_-1
Μαρία-Νεφέλη Ρέβελα


Οι τρεις αριστούχες είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν σήμερα τις νέες προκλήσεις. Κι όπως λέει η Μαρία: «Πιστεύω πως η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι η συνεχής προσαρμογή σε εναλλασσόμενες συνθήκες, κοινωνικά και επαγγελματικά. Ο φόβος για την αλλαγή είναι έμφυτος στον άνθρωπο. Δεν τον απορρίπτω, τον αναγνωρίζω και συνεχίζω».

Η Σοφία-Ζωή θεωρεί ότι «οι σημαντικότερες ανησυχίες της γενιάς μου αφορούν στην αβεβαιότητα από την πανδημία. Όμως, πρώτα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των νέων στην πολιτική και τους θεσμούς. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης αυτής αποτελεί θεμέλιο για τη λήψη συλλογικών μέτρων διευθέτησης των κοινωνικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, η ουσιαστική ευαισθητοποίηση και ο ακτιβισμός των νέων (πέρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) είναι προϋπόθεση για να βρει το θεμέλιο αυτό πρόσφορο έδαφος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης