Πολιτική Προστασία: «Θα είχαμε νέο Μάτι αν δεν είχαν γίνει οι καθαρισμοί σε Διόνυσο, Σταμάτα»

Πολιτική Προστασία: «Θα είχαμε νέο Μάτι αν δεν είχαν γίνει οι καθαρισμοί σε Διόνυσο, Σταμάτα»

Οι ισχυροί άνεμοι έως 7 μποφόρ τροφοδότησαν και εξάπλωσαν τη φωτιά, δημιουργώντας μια πύρινη λωρίδα μήκους 4 με 5 χιλιομέτρων

stamata34333333
Εξακολουθούν να επιχειρούν για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων, καθώς υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Ροδόπολη, Σταμάτα και Διόνυσο.  Αυτή τη στιγμή δεν εντοπίζεται ενεργό μέτωπο, ενώ ο μέχρι στιγμής απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς είναι οκτώ σπίτια με εκτεταμένες ζημιές, 10 με μικρότερες ζημιές, και τουλάχιστον 10 καμένα οχήματα

«Αν δεν είχαν γίνει οι καθαρισμοί (καύσιμης ύλης), όσοι είχαν γίνει, θα είχαμε νέο Μάτι» επεσήμαναν στον ΣΚΑΪ πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αρχές έως στιγμής φέτος. 


Οι ισχυροί άνεμοι έως 7 Μποφόρ τροφοδότησαν και εξάπλωσαν τη φωτιά, δημιουργώντας μια πύρινη λωρίδα μήκους 4 με 5 χιλιομέτρων. Προκλήθηκαν έτσι διάσπαρτες εστίες ανάμεσα στα σπίτια και νέα πύρινα μέτωπα σε μια πευκόφυτη περιοχή με μεγάλη καύσιμη ύλη.

Από ΕΛΑΣ και πυροσβεστική εκτιμούν ότι κερδήθηκε το στοίχημα και η φωτιά δεν πέρασε τη λεωφόρο Διονύσου προς την Πεντέλη, γιατί τότε θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, ενώ επιτυχής κρίνεται και η γρήγορη εκκένωση από τις αρχές οικισμών στην περιοχή, κυρίως αυτόν της Γαλήνης, όπου κάτοικοι αντιδρούσαν.

Γιγαντιαία  και άμεση ήταν εξάλλου η κινητοποίηση, με 310 πυροσβέστες τμηματικά, 10 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 110 οχήματα 12 ελικόπτερα, 9 αεροσκάφη καθώς και το θηριώδες ρωσικό Beriev. Σημαντική σε αρχικό στάδιο κρίνεται και η συμμετοχή των εθελοντών.

  Δείτε βίντεο από τη φωτιά 


Κλείσιμο



Σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της φωτιάς στην περιοχή, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε, ότι το μέτωπο της φωτιάς πέρασε μέσα από τις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου, ενώ εστάλησαν δύο sms από το 112 σε κατοίκους για οδηγίες και κατάσταση ετοιμότητας.


Καμένα αυτοκίνητα



Καμένα Σταμάτα



Καμένα Σταμάτα


Ζημιές Σταμάτα


Μαρτυρία «Πιστεύουμε ότι είναι εμπρησμός δεν γίνεται να έφτασε από τη Σταμάτα η φωτιά στον Διόνυσο»


Σε εμπρησμό αποδίδουν αρχές και κάτοικοι σε Σταμάτα, Διόνυσο και Ροδόπολη, τις πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν το μεσημέρι, προκαλώντας συναγερμό στην Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ήδη έχουν γίνει από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος τέσσερις προσαγωγές.

Οι Αρχές δεν ανακοινώνουν προς το παρόν κανένα περαιτέρω στοιχείο, καθώς η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Πληροφορίες του protothema.gr κάνουν λόγο για τέσσερις μελισσοκόμους με τους αρμόδιους να επικεντρώνονται σε ένα άτομο, όμως προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή κάποια σύλληψη.

Ειδήσεις σήμερα

Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Συνάντηση Μητσοτάκη-Αναστασιάδη: Σκληρή απάντηση στον Ερντογάν για τις μεθοδεύσεις στα Βαρώσια

Έξαλλος ο Γουέιν Ρούνεϊ: «Μου την είχαν στημένη» λέει - Δεν κάναμε σεξ, μόνο περάσαμε ωραία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης