Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κωνσταντίνα Αδάμου

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κωνσταντίνα Αδάμου

Σε επιστολή της καταγγέλλει την ηγεσία του κόμματος για αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά - H ΚΟ του ΜεΡΑ25 μένει με οκτώ βουλευτές  - Πρόκειται για την πρώτη ανεξαρτητοποίηση βουλευτή της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές του 2019

mera25
Την ανερξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜεΡΑ25 με ανακοίνωσε η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου.

Σε επιστολή της καταγγέλλει την ηγεσία του κόμματος για αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά ενώ υποστηρίζει ότι «προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι. Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία και την ισότητα και την υπεράσπιση των αδυνάμων αλλα κάνει πράξη τον αυταρχισμό και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές».


Υπενθυμίζεται πως χθες ο γενικός γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης με επιστολή προς την Πολιτική Γραμματεία του ΜεΡΑ25 ζητούσε την παραπομπή της βουλευτού στην Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να ελεγχθεί για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Στελέχη του κόμματος αναφέρουν στο protothema.gr πως το τελευταίο διάστημα ο κ. Βαρουφάκης εξέφραζε σοβαρούς προβληματισμούς για την συμπεριφορά της κυρίας Αδάμου.

Κλείσιμο
Προβληματισμοί που αφορούν πολλαπλά περιστατικά κατά τα οποία – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – η βουλευτής παραβίασε βασικές αρχές του κόμματος. Η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως σχετίζεται με τον καταμερισμό των καθηκόντων για τις νομοθετικές και κοινοβουλευτικές εργασίας.

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη ανεξαρτητοποίηση βουλευτή της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές του 2019.

Έχουν προηγηθεί αντικαταστάσεις μελών της εθνικής αντιπροσωπείας μετά από αποφάσεις του εκλογοδικειου (Π. Κουρουμπλης στην θέση του Θ. Παπαχριστοπούλου, Κ. Κόλλιας στη θέση της Μ. Σουκουλη, Α. Τόλιας στη θέση της Ε. Καρασαρλιδου) αλλά καμία αλλαγή λόγω εσωκομματικών συγκρούσεων.

Πλέον, η ΚΟ του ΜεΡΑ25 μένει με οκτώ βουλευτές ενώ το κοινοβούλιο αποκτά το πρώτο ανεξάρτητο μελος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, χθες το βράδυ, ο Γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε: «Μετά την εισήγησή μου να παραπεμφθεί η βουλεύτρια Κωνσταντίνα Αδάμου στην Επιτροπή Δεοντολογίας για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, πληροφορήθηκα ότι ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΜέΡΑ 25, επιβεβαιώνοντας έτσι την ορθότητα της εισήγησής μου. Της εύχομαι καλή τύχη».





Ειδήσεις σήμερα

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: «Για ασήμαντη αφορμή» σκότωσε τη Γαρυφαλλιά ο 30χρονος - Μπορεί να κάνει και άλλα εγκλήματα, λένε ανακριτής και εισαγγελέας

Στο έλεος της ινδικής μετάλλαξης ο πλανήτης - Βαρύ το πλήγμα για την Ευρώπη με σχεδόν 2 εκατ. νεκρούς

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο - Τι λένε οι σεισμολόγοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης