Μέλη ΜΚΟ σε κύκλωμα μεταφοράς μεταναστών από την Τουρκία

Μέλη ΜΚΟ σε κύκλωμα μεταφοράς μεταναστών από την Τουρκία

Η δράση τους αποκαλύφθηκε από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Μυτιλήνης, σε συνεργασία με την Ε.Υ.Π., την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τις Διευθύνσεις Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών και υπηρεσιών της Χίου, της Σάμου και της Λέσβου, και του Λιμενικού Σώματος

peripolika_10
Με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής δράσης, μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου καραβιές μεταναστών, τέσσερις αλλοδαποί μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα μετανάστευσης, μαζί με άλλους έξι υπηκόους τρίτων χωρών.

Η δράση τους σε συνεργασία με οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, που χρονολογούνται από τις αρχές Ιουνίου του 2020, αποκαλύφθηκε από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Μυτιλήνης, σε συνεργασία με την Ε.Υ.Π., την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τις Διευθύνσεις Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών και υπηρεσιών της Χίου, της Σάμου και της Λέσβου, και του Λιμενικού Σώματος.

Οι δέκα αλλοδαποί λειτουργούσαν μέσα από κλειστές ομάδες που επικοινωνούσαν με τα κυκλώματα στην Τουρκία μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και συγκεκριμένης τηλεφωνικής εφαρμογής. Έτσι πληροφορούνταν για τους χώρους συγκέντρωσης των μεταναστών στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο που θα ξεκινούσαν προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Λέσβο, Χίο και Σάμο, το γεωγραφικό μήκος και πλάτος όπου θα κατέπλεαν τα σκάφη που θα τους μετέφεραν, τον αριθμό των αλλοδαπών και τον τελικό προορισμό τους.

Παράλληλα, έδιναν στους δουλεμπόρους λεπτομέρειες για τις επιχειρησιακές κινήσεις των σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής, τις θέσεις στρατιωτικών εγκαταστάσεων και τους χώρους δομών διαμονής αλλοδαπών στα νησιά, ενώ τους έστελναν και φωτογραφίες στρατιωτικών οχημάτων! Μετά την άφιξη των αλλοδαπών σε ελληνικό έδαφος, τους έδιναν οδηγίες πώς να κρυφτούν σε δύσβατες περιοχές ή ακόμη και μέσα σε δομές υγειονομικής υποστήριξης, ώστε να μην εντοπίζονται.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Μυτιλήνης δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο ελληνικό έδαφος, κατασκοπεία και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη ώσπου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των μελών των Μ.Κ.Ο., αλλά και οι διασυνδέσεις τους σε Ελλάδα και Τουρκία.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερντογάν με «δώρα» στο ψευδοκράτος - Οι Τουρκοκύπριοι του γυρίζουν την πλάτη

Πελώνη: Ένας στους δύο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 54 ετών

Μητσοτάκης: Θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών και για ηλικίες από 12 και άνω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης