Bloomberg: Παράδεισος για το Χόλιγουντ η Ελλάδα - Πάνω από 140 διεθνείς παραγωγές έχουν εγκριθεί

Αφιέρωμα στην προτίμηση που δείχνουν οι παραγωγοί του Χόλιγουντ για τη χώρα μας κάνει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων,  υπογραμμίζοντας τα οικονομικά πλεονεκτήματα και τις φυσικές ομορφιές -  Η έκπτωση φόρου είναι πολύ ελκυστική ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας

«Το Χόλιγουντ έρχεται στην Ελλάδα», γράφει το Bloomberg σε άρθρο του, τονίζοντας ότι οι εταιρίες παραγωγής προτιμούν την Ελλάδα και τις φυσικές ομορφιές που προσφέρει. Περισσότερες από 140 παραγωγές ταινιών έχουν εγκριθεί από το 2018, μια επένδυση που αγγίζει ακόμη και τα 170 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνιών (EKOME).

Το πρώτο στούντιο που θα ανήκει στο Χόλυγουντ, αγόρασε ήδη ο παραγωγός της ταινίας Millenium Media. «Η Ελλάδα είναι πολύ ελκυστική ως τοποθεσία και προσφέρει διαφορετικά τοπία που δεν έχουν εκτεθεί υπερβολικά στη κινηματογράφηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Millenium, Jeffrey Greenstein σε συνέντευξή του.

έκπτωση φόρου κάνει την Ελλάδα ακόμη πιο ελκυστική." Η χρηματοδότηση των εκπτώσεων είναι εγγυημένη μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και μέχρι τώρα ανέρχεται σε 75 εκ. ευρώ για το διάστημα 2018 – 2022. Οι κινηματογραφιστές έχουν ενθουσιαστεί και επιθυμούν να δούν το πρόγραμμα αυτό να επεκτείνεται κι άλλο.

Την ίδια ώρα, όπως γράφει το Bloomberg, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από τις νέες παραγωγές. Αυτό, δίνει μια σημαντική ανάσα για την Ελλάδα που κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη που ξεπερνά το 15%. Επιπλέον, τονίζουν ότι οι παραγωγές ταινιών θα κάνουν καλό και σε άλλους κλάδους της οικονομίας όπως είναι τα εστιατόρια, ξενοδοχεία αλλά και τον κατασκευαστικό κλάδο

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, οι παραγωγές δεν αφορούν μόνο ταινίες αλλά και παραγωγές βιντεοπαιχνιδιών. Επιπλέον, κάνει λόγο για ταινίες και σειρές που ήδη έχουν γυριστεί στη χώρα μας όπως είναι η Ισραηλινή παραγωγή «Τεχεράνη» που γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα αλλά και η ταινία “The Good Place”. Αναφέρει επίσης και τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Αντόνιο Μπαντέρας στη Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις σήμερα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Η Λυδία δίνει παρηγοριά στην τραγωδία μας - Θα είχα σπάσει το κεφάλι του Μπάμπη»

Θρίλερ με τη νεκρή κοπέλα στη Φολέγανδρο - Αναζητούν τον φίλο της

Γερμανία: 133 νεκροί - Παγιδεύτηκαν σε υπόγεια και αυτοκίνητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr