Λιμάνι Σύρου: Αυστηροί έλεγχοι από το λιμενικό στους επιβάτες των πλοίων

Λιμάνι Σύρου: Αυστηροί έλεγχοι από το λιμενικό στους επιβάτες των πλοίων

Από σήμερα, Πέμπτη, τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία, αναλαμβάνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

siros2
Ξεκίνησαν απο σήμερα οι εντατικοί έλεγχοι απο την Λιμενική Αρχή Σύρου για την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του Κορωνοιού COVID-19.


Η απόφασή αυτή διασφαλίζει την πληρότητα στους ελέγχους και κατά συνέπεια τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των επιβατών, που αποτελεί σταθερή προτεραιότητα του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

siros1


Ειδικότερα, καθημερινά στο λιμάνι της Ερμούπολης θα διενεργούνται μεθοδικοί και αδιάλειπτοι έλεγχοι από κλιμάκια στελεχών του Λιμεναρχείου Σύρου που θα συγκροτούνται ειδικά για το σκοπό αυτό. Οι έλεγχοι θα εστιάζονται κυρίως στη νομιμότητα της μετακίνησης των επιβατών, οι οποίοι θα πρέπει κατά περίπτωση να φέρουν στην κατοχή τους τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά (εμβολιασμού, νόσησης, κλπ), διαγνωστικών test (Μοριακής απεικόνισης, rapid test, self test), καθώς επίσης και στην πίστη τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας (προστατευτική μάσκα, αποστάσεις, κλπ).

siros3


Οι έλεγχοι θα διέπονται από την επιβαλλόμενη, για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, αυστηρότητα. Στις περιπτώσεις δε που θα διαπιστώνεται παραβίαση των ισχυουσών διατάξεων το Λιμεναρχείο Σύρου θα απαγορεύει την επιβίβαση του μη συμμορφούμενου επιβάτη στο πλοίο και άμεσα θα κινείται σε βάρος του η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή: Cyclades24.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Δέσποινα Βανδή - Ντέμης Νικολαΐδης: Χώρισαν μετά από 18 χρόνια γάμου

Ηλιούπολη – Δικηγόρος 19χρονης: Πιθανόν και άλλοι αστυνομικοί στο κύκλωμα μαστροπείας

Κορωνοϊός: Έρχεται αύξηση άνευ προηγουμένου στα κρούσματα – Δυσοίωνες προβλέψεις από τους ειδικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης