Απτόητοι οι ravers συνεχίζουν τα πάρτι - Νέο μεγάλο event το προσεχές Σάββατο με 20 ευρώ είσοδο και 2.000 κόσμο

Απτόητοι οι ravers συνεχίζουν τα πάρτι - Νέο μεγάλο event το προσεχές Σάββατο με 20 ευρώ είσοδο και 2.000 κόσμο

Τα υψηλά κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια, τα λουκέτα σε μπιτς μπαρ της παραλιακής και κέντρα διασκέδασης, τα «τσουχτερά» πρόστιμα και οι συλλήψεις δεν φαίνεται να πτοούν στον επιδιωκόμενο βαθμό

party__1_
Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται όσοι παρακολουθούν την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των διοργανωτών εκδηλώσεων και πάρτι ανά το λεκανοπέδιο.

Παρά την ενίσχυση της επιφυλακής, στην οποία έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές, εξαιτίας της εκθετικής αύξησης του κορωνοϊού, τις τελευταίες ημέρες, και ενώ η ινδική μετάλλαξη διασπείρεται με γοργούς ρυθμούς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λύνουν το χειρόφρενο ασφαλείας και οδηγούνται στην παράβαση των μέτρων. Η διασκέδαση μεταφέρεται πλέον στις βίλες, στα πάρκα, ακόμη και στους δρόμους.

Οι ισορροπίες, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, τραντάζονται και το στοίχημα του ομαλού συνδυασμού άρσης περιορισμών και ελέγχου του ιού, οδεύουν στο κενό με συμπεριφορές που ευνοούν την υπερμετάδοση της νόσου Covid-19.

Αυτές οι συμπεριφορές ασυνειδησίας και αδιαφορίας απέναντι στο υγειονομικό πρωτόκολλο καταγράφονται καθημερινά, εάν παρατηρήσει κανείς πόσα πολυπληθή event οργανώνονται, θυμίζοντας την προ πανδημίας εποχή.

Τα υψηλά κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια, τα λουκέτα σε μπιτς μπαρ της παραλιακής και κέντρα διασκέδασης, τα «τσουχτερά» πρόστιμα και οι συλλήψεις δεν φαίνεται να πτοούν στον επιδιωκόμενο βαθμό.

Άλλωστε ουκ ολίγα πάρτι, με εκατοντάδες κόσμου, έχουν οργανωθεί τις τελευταίες ημέρες, σε κέντρα και σπίτια, ενώ στον Βοτανικό παρατηρείται «άνθηση» μουσικών event, βγαλμένων από τα 90's.

Κλείσιμο
Μετά τα απανωτά ρέιβ πάρτι που έγιναν το Σαββατοκύριακο, εντείνοντας τον εφιάλτη της διασποράς της Covid-19, μια νέα εκδήλωση, αυτού του είδους, βρίσκεται προ των πυλών.

Το Σάββατο, 17 Ιουλίου, όπως αναφέρεται συγκεκριμένα σε σελίδα του Facebook, «η Athens Rave Culture επιστρέφει» στον Βοτανικό με γνωστά ονόματα της ρέιβ σκηνής.

Screenshot_20210713_005403
Screenshot_20210713_005419


Η δημοσιοποίηση της εκδήλωσης έχει διαβαστεί από πλήθος χρηστών στο Facebook, τη στιγμή που έχει ενεργοποιηθεί το μέτρο της τήρησης ορίου χωρητικότητας και πολλά γνωστά κέντρα ακυρώνουν προγραμματισμένα event, στα οποία ανέμεναν κοσμοσυρροή.

Η έλλειψη αποστάσεων, ο ακραίος συνωστισμός, ο ξέφρενος χορός, φαίνεται να αποτελούν το τρίπτυχο της ανησυχίας κατά τις βραδινές ώρες, σε μια περίοδο που οι λοιμωξιολόγοι υπογραμμίζουν πως ο φορέας του ιού μπορεί σε κλειστό χώρο μπορεί να μολύνει δεκάδες άλλους.

Όταν, δε, πρόκειται για την ινδική μετάλλαξη, είναι δυνατόν να μεταδοθεί ακόμη και σε 30 δευτερόλεπτα, με το επίπεδο ανησυχίας να ανεβαίνει για πολλούς ανεμβολίαστους νέους ανθρώπους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης