Συγκλονίζει η μητέρα της 17χρονης: «Η Αμάντα πάει από το κακό στο χειρότερο, χρειάζεται ψυχιατρική παρακολούθηση»

Συγκλονίζει η μητέρα της 17χρονης: «Η Αμάντα πάει από το κακό στο χειρότερο, χρειάζεται ψυχιατρική παρακολούθηση»

Τι λέει η μητέρα της κοπέλας που είχε απαχθεί από κύκλωμα σωματεμπορίας - «Εδώ και περίπου δύο χρόνια η 8μελής οικογένειά μου ζει ένα αβάστακτο δράμα» - «Ανησυχώ για την υγεία της και την ίδια της τη ζωή», λέει στο protothema.gr η μητέρα της 17χρονης

viasmos1
Το δικό της «προσωπικό δράμα» όσον αφορά στη 17χρονη κόρη της Αμάντα, η οποία έπεσε θύμα ενός 58χρονου Αλβανού, ο οποίος κατηγορείται πως την οδήγησε στην πορνεία μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών, περιγράφει αποκλειστικά στο protothema.gr η μητέρα της άτυχης κοπέλας.

«Εδώ και περίπου δύο χρόνια η 8μελής οικογένειά μου ζει ένα αβάστακτο δράμα. Έχω χάσει την κόρη μου την Αμάντα. Μέσα σε μία εβδομάδα και εκεί που όλα έμοιαζαν απολύτως ήρεμα, η Αμάντα μεθόδευσε την φυγή της από το σπίτι. Ανησυχώ για την υγεία της και την ίδια της την ζωή. Πάντα ήθελε την ανεξαρτησία της και να ζήσει όπως εκείνη ήθελε, χωρίς να την περιορίζει κανείς. Για να το πετύχει απέδειξε ότι είναι ικανή να μετέλθει κάθε είδους μεθόδευση και χειρισμό», είπε και συνέχισε: 

«Πριν περίπου δύο χρόνια η Εισαγγελία Ανηλίκων Πειραιά ανέθεσε την επιμέλειά της αρχικά στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και στη συνέχεια στην Δομή Τηλέμαχος στην Αγία Παρασκευή. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των στελεχών της Δομής Τηλέμαχος, η κόρη μου πάει από το κακό στο χειρότερο, προβαίνοντας σε επιλογές που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια της την ζωή. Την επισκεπτόμουν και στο Νοσοκομείο και στην Δομή αλλά η Αμάντα δεν ήταν ποτέ αυτό που έδειχνε. Επειδή δεν έχω την επιμέλειά της, ουδείς με ενημερώνει για την κατάστασή της. Ούτε η Αστυνομία ούτε η Εισαγγελία. Ζω μέσα στο σκοτάδι, την αγωνία και τον πόνο. Αγνοούν ότι είμαι η μητέρα της και ότι έχω δικαίωμα να ενημερώνομαι για αυτή. Ας συμμεριστεί κάποιος την κατάστασή μου και ας με αφήσουν να την δω και να μάθω πώς την αντιμετωπίζει η Πολιτεία»
.

Η ίδια μιλώντας στο protothema.gr τόνισε πως η κόρη της «πρέπει άμεσα να τεθεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Το ΨΝΑ έχει γνωματεύσει ότι πάσχει από σοβαρή ψυχιατρική πάθηση. Απορώ η Αστυνομία και η Εισαγγελία δεν το γνωρίζουν; Πρέπει να συνεργαστούν άμεσα μαζί μου για το καλό της!».

Το χρονικό της αρπαγής

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δράστης προσέγγισε την Αμάντα ερωτικά και ανέπτυξαν μια πρώτη σχέση. Έπειτα από λίγο καιρό ξεκίνησαν οι απειλές, καθώς ο συλληφθείς της έλεγε πως «αν με καρφώσεις» θα σε «βρούμε».

«Ήταν αρκετά ζηλιάρης. Αρκετές φορές τσακωνόμασταν τόσο γιατί νόμιζε ότι τον κεράτωνα όσο και γιατί εγώ δεν ήθελα να δουλέψω σαν εκδιδόμενη. Στην αρχή όταν ξεκινήσαμε να μένουμε μαζί είχα επικοινωνία και επαφή με δύο φίλες μου. Εκείνος όμως ήταν αρκετά ζηλιαρης και μου έλεγε πως πρέπει να σταματήσω να τις βλέπω. Όταν τσακωνόμασταν σήκωνε το χέρι του και με χτυπούσε κυρίως στο πρόσωπο αλλά και τα πόδια. Ήταν ιδιαίτερα νευρικός ενώ κάποιες φορές έπινε αλκοόλ και ναρκωτικά. Με τον καιρό επειδή δεν άντεχα τους καυγάδες δεν έβγαινα μόνη μου με τα κορίτσια και πήγαινα παντού μαζί του», είπε στους αστυνομικούς και συνέχισε: «Επίσης μου έλεγε ότι αν τον παρατήσω και τον καρφωσω στην Αστυνομία είτε αυτός είτε οι φίλοι του θα με βρουν και δεν θα μπορώ να κρυφτώ πουθενά. Φοβόμουν γιατί έχω δει τους φίλους του ήταν όλοι Αλβανοί και φυλακόβιοι, όποτε ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι αυτές οι απειλές θα τις κάνει πράξη και δεν θα μπορώ να κρυφτώ πουθενά. Επίησς ο Ηλίας με είχε απειλήσει με όπλο που είχε μέσα στο σπίτι. Όταν δεν άντεχα το ξύλο τις πιέσεις τις απειλές, είπα στις φίλες μου με τις οποίες είχα ξεκινήσει να μιλάω λίγο ότι θα τον αφήσω και δεν αντέχω άλλο. Ντρεπόμουν να τους πω για τη δουλειά που με είχε βάλει να κάνω και δεν ήθελα να το συζητάει ούτε με τους φίλους του».

Όσον αφορά στον τρόπο που λειτουργούσε το «γραφείο» η Αμάντα είπε: «Τη Δευτέρα το μεσημέρι με κάλεσε η τηλεφωνήτρια του γραφείου και μου είπε ότι έκλεισε το πρώτο ραντεβού μου στο ξενοδοχείο στο Παγκράτι. Ο άνδρας που θα ερχόταν στο ραντεβού ήταν ηλικιωμένος και καλός πελάτης του γραφειο οπουε θα έπρεπε να είμαι ιδιαίτερα προσεκτική μαζί του, στη συνέχεια μου ζήτησε το τηλεφωνο του Ηλία για να μιλήσουν μέσω Viber για τα διαδικαστικά. Πιο συγκεκριμένα του είπε ότι θα έπρεπε να της στέλνει μήνυμα όταν μπαίνω και όταν βγαίνω από το ραντεβού, οι συνομιλίες θα γίνονται μέσω viber και κάθε δυο μέρες κατόπιν συνεννόησης θα συναντιόμαστε με τον Δημήτρη και θα του δίνουμε τα λεφτά που αντιστοιχούν στο γραφείο ανάλογα με τα ραντεβού που έχω κάνει».

Η ίδια είχε αρκετά δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς την βίαζε ο ετεροθαλής αδερφός της ενώ ο πατριός της την παρενοχλούσε και την χτυπούσε. Η ίδια αποφάσισε, μετά από συζητήσεις με τις φίλες της, να καλέσει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Γεννήθηκα σε μια πόλη της Ρουμανιας όπου μεγάλωσα μέχρι τα τέσσερα περίπου χρόνια μου. Έχω ακόμη πέντε αδέρφια, δυο μεγαλύτερα από μένα και τρία μικρότερα ετεροθαλή, από διαφορετικό πατέρα. Τον πατέρα μου δεν τον γνωρισα ποτέ και τα πρώτα χρόνια στη Ρουμανία εγώ και τα δυο μεγαλύτερά μου αδέρφια μεγαλωσαμε με τη γιαγια της μαμάς μου καθώς η μητερα μου είδε φύγει για την Ελλάδα προκειμένου να βρει δουλειά», είπε η Αμαντα στους αστυνομικούς σχετικά με το παρελθόν της. «Όταν επέστρεψε η μητερα μου από την Ελλάδα μας πήρε μαζί της και μέναμε όλοι μαζί στον Πειραιά. Επίσης η μαμά μου είχε βρει και έναν άλλο σύντροφο με τον οποία απέκτησε τα υπόλοιπα τρία αδέρφια μου και μεγαλώσαμε όλοι μαζί με τη μαμά του πατριού μου. Υπήρχαν πάντοτε προβλήματα στη σχέση μας καθώς ο μεγάλος μου αδερφος με βίαζε μέχρι τα δώδεκά μου χρόνια ενώ ο πατριός μου με παρενοχλούσε σεξουαλικά και με χτυπούσε».

Eκτός από τον Αλβανό που συνελήφθη, κατηγορίες αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης του σάιτ -με τον οποίο ο συλληφθέντες διατηρούσε φιλικές σχέσεις- αλλά κι η… τηλεφωνήτρια. Όπως αναφέρουν πληροφορίες. τα δυο άτομα αναζητούνται από τους αστυνομικούς.

Ειδήσεις σήμερα

Οι εμφανίσεις της Σάρον Στόουν στο πλευρό 25χρονου ράπερ πυροδοτούν φήμες για ειδύλλιο (Φωτογραφίες)

Τραγωδία στη Νίκαια: Πώς χάθηκε μέσα σε λίγες στιγμές η 7χρονη Παναγιώτα

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Στους γονείς της δολοφονημένης μητέρας η επιμέλεια του παιδιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης