Κρήτη: Σταθερή η κατάσταση του 16χρονου Νικόλα - «Είμαι καλούτσικα», είπε μέσα από τη ΜΕΘ

Κρήτη: Σταθερή η κατάσταση του 16χρονου Νικόλα - «Είμαι καλούτσικα», είπε μέσα από τη ΜΕΘ

Σταθεροποιήθηκε η αυχενική μοίρα μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση - «Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας», επισημαίνει η μητέρα του

pagni_1
Oμαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του 16χρονου αγοριού, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του από βουτιά σε παραλία στα Φαλάσαρνα των Χανίων.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο cretapost, ο 16χρονος Νικόλας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ αφού η διαδικασία αφύπνισής του ολοκληρώθηκε την Τρίτη.

Ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε ότι το 16χρονο αγόρι έχει επαφή με το περιβάλλον ενώ μάλιστα χθες συνομίλησαν μαζί του. «Τον ρώτησα πώς είναι, μου απάντησε "καλούτσικα"», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιαδάκης. Δήλωσε επίσης ότι «ο δρόμος που έχει μπροστά τόσο το ανήλικο παιδί όσο και η οικογένεια του είναι μακρύς».

Θετικό είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί η αυχενική μοίρα του Νικόλα, καθώς και το γεγονός ότι προεγχειρητικά είχαν γίνει και δυσοίωνες προβλέψεις σε ό,τι αφορά την μετέπειτα κινητική αποκατάστασή του, όμως το χειρουργείο πήγε καλά και πλέον, η κατάστασή του θα εκτιμηθεί προϊόντος του χρόνου, από τους γιατρούς που τον παρακολουθούν.

Η μητέρα του 16χρονου που είδε το παιδί της για πρώτη φορά μετά το ατύχημα, μίλησε στην ΕΡΤ: «Είδα το παιδί στην εντατική, αλλά δεν μπορεί να μου μιλήσει λόγω της τραχειοστομίας. Επικοινωνήσαμε με τα χείλια, είναι καλά, έχει υπομονή και περιμένει να βγει από την εντατική. Μας είπαν ότι τις επόμενες ημέρες θα βγει και θα πάει σε θάλαμο».

«Έχει μια δυσκολία, θέλει να βγάλει ορισμένα πράγματα, έχει πάρα πολύ υπομονή, δύναμη και απλά συνεχίζουμε. Δεν μπήκα καν σε διαδικασία να τον ρωτήσω κάτι για τα πόδια του, του είπα ότι είμαι εδώ, ότι μένω κοντά, ότι μπαίνω λίγο γιατί είναι η ΜΕΘ και δεν μας αφήνουν, και όποτε μπορώ θα μπαίνω μέσα έστω και για λίγο. Τον είδα καλά και με αυτό χάρηκα, χάρηκε και ο Νικόλας που με είδε, το μόνο που μπορούσε να μου πει είναι ότι πεινάει, να του δώσω φαγητό. Του είπα να κάνει λίγο υπομονή», συνέχισε  η μητέρα του.

Μάλιστα τόνισε ότι, «το μεσημέρι (σ.σ χθες) μπήκε στην εντατική ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, του συστήθηκε και μου είπε ότι πέρασε καλό βράδυ. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά, όμως μας είπαν πως έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας, η πορεία θα δείξει πώς είναι τα δεδομένα για τον Νικόλα».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται, πως ο 16χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην αυχενική μοίρα, η οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενα των γονιών του- πήγε καλά.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ένα κύμα μείωσε τη στάθμη της θάλασσας τη στιγμή που ο νεαρός έκανε βουτιά στην παραλία όπου βρισκόταν μαζί με ξαδέλφια και φίλους του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι στην άμμο και να τραυματιστεί σοβαρά. Ένας Ρώσος τουρίστας και οι ναυαγοσώστες έσπευσαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι ο τραυματισμός ήταν πολύ σοβαρός.

Ειδήσεις σήμερα

Δουλεύουμε 179 ημέρες το χρόνο για... φόρους και εισφορές!

Σοκ από την αύξηση των κρουσμάτων: Επιστρέφει η μάσκα παντού

Ε
πιστροφή σε μέτρα και πρόστιμα: Nύχτα και νεολαία τρομάζουν για 4ο σκληρό κύμα της πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης