Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: Μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει το 4ο κύμα της πανδημίας

Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: Μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει το 4ο κύμα της πανδημίας

«Καμπανάκι» από τον καθηγητή του ΑΠΘ -Ποιος είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τα χειρότερα - Οι «μαύρες» προβλέψεις για Αύγουστο και Σεπτέμβριο

sarifiannis
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, χτύπησε το «καμπανάκι», μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογραμμίζοντας ότι σαφέστατα βρισκόμαστε σε μια φάση αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και γύρω στα μέσα ή προς το τέλος του Ιουλίου, θα ξεκινήσει το 4ο κύμα της πανδημίας, το οποίο αν δεν το προλάβουμε μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρό.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης είπε ότι οι μετακινήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διασπορά του ιού και κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα και τον Αύγουστο αναμένεται να ξεπεράσουμε και πάλι τα 1.000 κρούσματα ημερησίως, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι επικουρικό χαρακτήρα και το μόνο που μπορεί να μας προστατεύσει αποτελεσματικά είναι ο εμβολιασμός. Όπως είπα χαρακτηριστικά, για να γλιτώσουμε από τα χειρότερα και σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα που χρησιμοποιεί, θα πρέπει μέσα στον Αύγουστο το ποσοστό των εμβολιασμένων στον ενήλικο πληθυσμό, να φτάσει στο 83%.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ τόνισε ότι το όποιο ρίσκο συνεπάγεται ένας εμβολιασμός είναι απείρως μικρότερο από την απόφαση κάποιου να μην εμβολιαστεί.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Τείχος» προστασίας τον Ιούλιο πριν την ανοσία: Σε «κλοιό» μέτρων τα νησιά, σε αυστηρό πλαίσιο η ψυχαγωγία

Σοκ στην Κεφαλονιά για τους τρεις νεκρούς στο τροχαίο στα Κοκύλια

Φωτογραφίες: Πώς άντεξαν οι Εύζωνες στον καύσωνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης