Μύκονος Summer: Big deals, αλληλοκαρφώματα και νέες επενδύσεις

Μύκονος Summer: Big deals, αλληλοκαρφώματα και νέες επενδύσεις

O Αιγύπτιος κροίσος Χαμέντ Ελ Σιάτι έδωσε πάνω από 10 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το ξενοδοχείο «Elysium» πάνω από το «Belvedere», ενώ ο Ναγκίμπ Σαουίρις χτίζει βίλα-υπερπαραγωγή στον Αγιο Λάζαρο με κρεβατοκάμαρα 800 τ.μ.  - Το «Noema» των Γερμανών του «Scorpios» και το «Lio», που ετοιμάζεται για εγκαίνια με καλεσμένη την Αν Χάθαγουεϊ, αναδεικνύονται στα νέα must για διάσημους και «big spenders» - Ο πόλεμος για τον τζίρο των € 100 εκατ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mykonos-big-deals34
Tο βλέμμα του Αιγύπτιου μεγιστάνα Χαμέντ Ελ Σιάτι, που έβγαινε από το «Belvedere» μετά από ένα ραντεβού πριν από λίγα χρόνια, καρφώθηκε στο ξενοδοχείο «Elysium» με την εκπληκτική θέα στη Χώρα και τον Γυαλό. Και η εικόνα εντυπώθηκε για τα καλά στο μυαλό του.

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται μέσω του δικού του ομίλου στον τουρισμό, «χτύπησε» ξανά πριν από λίγες ημέρες, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, αγόρασε τελικά το «Elysium» καταβάλλοντας ένα ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ. Μετά την αγορά της βίλας του Πάνου Μαρινόπουλου και αυτής του Λάκη Γαβαλά, ο ισχυρός ανήρ του Travco Group επενδύει στην αγορά ενός ξενοδοχείου που υπάρχει από το 1989 στο νησί και έγινε ευρέως γνωστό επειδή ήταν το πρώτο που φιλοξενούσε αποκλειστικά gay ζευγάρια.

Την ίδια στιγμή, ο έτερος Αιγύπτιος λάτρης της Μυκόνου Ναγκίμπ Σαουίρις χτίζει άλλη μία κατοικία στο νησί, μια βίλα-υπερπαραγωγή στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου. Πρόκειται για την τέταρτη κατοικία που θα του ανήκει και αναμφίβολα την πιο εντυπωσιακή, όπως λένε άνθρωποι που έχουν γνώση του νέου project, ενώ στο νησί οι big business διαδέχονται η μία την άλλη.

Οι Γερμανοί του «Scorpios» μπορεί λόγω πανδημίας να καθυστέρησαν έναν χρόνο να ανοίξουν το «Noema» στη Χώρα της Μυκόνου, αλλά κατάφεραν να εντυπωσιάσουν και πάλι. Το νέο τους εστιατόριο έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης στο νησί από την πρώτη μέρα λειτουργίας του όχι μόνο χάρη στο εξαιρετικό φαγητό του, αλλά και λόγω της αισθητικής του. Λίγες ημέρες απομένουν για τα εγκαίνια του «Lio» από τον όμιλο Pacha και τα email που στέλνονται στους υπεύθυνους από τα κεντρικά του oμίλου για κρατήσεις περιέχουν σχεδόν όλα την έκφραση «big spender», δηλαδή αυτός που ξοδεύει πολλά.
mykonos__3__2
Το εστιατόριο «Νoema» των Μάριο Χέρτελ και Τόμας Χέιν έχει κλέψει τις εντυπώσεις
mykonos__4_

Κλείσιμο
Λέγεται μάλιστα ότι είναι επιβεβαιωμένη η άφιξη της γοητευτικής Αν Χάθαγουεϊ για το opening night, ενώ οι κρατήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο δείχνουν ότι το νησί θα φουλάρει με διάσημους και πλούσιους.

Αγορές χωρίς τέλος

Οι δύο Αιγύπτιοι μεγιστάνες επενδύουν συνεχώς στο real estate του Νησιού των Ανέμων και πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι χτύπησαν ακίνητα-φιλέτα. Αμφότεροι επενδύουν σε νέα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, αφού με τα χρόνια έχουν αποκτήσει πολύ στενούς δεσμούς με τη Μύκονο, ειδικά τα καλοκαίρια.

Ο Χαμέντ Ελ Σιάτι μέχρι πρότινος αγόραζε βίλες, αλλά πλέον φέρεται να αποφάσισε να επενδύσει σε ένα έτοιμο ξενοδοχείο, το «Elysium», που βρίσκεται κοντά στη Σχολή Καλών Τεχνών. Πρόκειται για ένα κατάλυμα τεσσάρων αστέρων που αγάπησε η gay κοινότητα. Το μεγάλο του ατού είναι η εκπληκτική θέα που διαθέτει, αφού βρίσκεται πάνω από το πασίγνωστο «Belvedere» και έχει κυριολεκτικά πιάτο τη Χώρα. Θεωρείται βέβαιο ότι θα ανακαινιστεί εκ βάθρων από τον νέο του ιδιοκτήτη μετά το τέλος της φετινής σεζόν, ώστε να μεταμορφωθεί σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με όλες τις luxury ανέσεις.

Ο Αιγύπτιος ιδιοκτήτης του Travco Group συζητήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες όταν έγινε γνωστό ότι αγόρασε αντί 10 εκατ. ευρώ τη μυθική βίλα του Πάνου Μαρινόπουλου στο Φανάρι. Και «χτύπησε» ξανά πληρώνοντας 1,9 εκατ. ευρώ για τη μυθική βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Φτελιά.

Ο συμπατριώτης του Ναγκίμπ Σαουίρις, πρόεδρος της Orascom Investments και λάτρης της Μυκόνου για πάνω από μία δεκαετία, δεν έμεινε πίσω. Τα τελευταία νέα που τον αφορούν κάνουν λόγο για την κατασκευή μιας νέας εντυπωσιακής κατοικίας, αυτή τη φορά στον Αγιο Λάζαρο, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζεται αυτό το καλοκαίρι.
mykonos__5_
Στην κατοχή του Χαμέντ Ελ Σιάτι (στη φωτ. με τη σύζυγό του) πέρασε το ξενοδοχείο «Elysium», ενώ και ο Ναγκίμπ Σαουίρις (κάτω) επενδύει εκατομμύρια στη Μύκονο
mykonos__6_

Ο Σαουίρις είχε ήδη αγοράσει δύο σπίτια στο νησί πριν από τέσσερα χρόνια και έχτισε άλλο ένα πρόσφατα σε οικόπεδο που είχε αγοράσει στο Καλό Λιβάδι. Εκεί, στην πλαγιά απέναντι από το «Solymar», κατασκευάζει ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια με κόστος που θα ξεπεράσει 9 εκατ. ευρώ. Κάπως έτσι συνεχίζεται αυτό που φαντάζει ως μια ιδιότυπη ανταγωνιστική κούρσα δύο Αιγύπτιων δισεκατομμυριούχων που λάτρεψαν τη Μύκονο με το που αντίκρισαν για πρώτη φορά το νησί.

Το Travco Group διαχειρίζεται 3,6 δισ. ευρώ ετησίως και αποτελεί έναν τεράστιο ταξιδιωτικό οργανισμό που διαθέτει 77 ξενοδοχεία σε Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μαλδίβες, έναν στόλο από 700 οχήματα και κρουαζιερόπλοια για μίνι περιηγήσεις στον Νείλο, μεταξύ άλλων.

Ο Ναγκίμπ Σαουίρις, από την άλλη, είναι ο ισχυρός άνδρας του Orascom Investment Holding Group, που υπάρχει από το 1950 και στα τέλη της δεκαετίας του 1990 αποφασίστηκε οι δραστηριότητες του ομίλου να ενταχθούν σε ξεχωριστές εταιρείες. Ετσι ιδρύθηκαν οι Orascom Telecom Holding (OTH), Orascom Construction Industries (OCI), Orascom Hotels & Development και Global Telecom Holding. Από αυτές, η κατασκευαστική Orascom Construction Industries ξεχωρίζει λόγω των ευρύτατων δραστηριοτήτων της σε πάνω από 25 χώρες, με τζίρο της τάξης των 2,7 δισ. ευρώ το 2019, ενώ η τηλεπικοινωνιακή Global Telecom Holding εμφάνισε κύκλο εργασιών της τάξης του 1,6 δισ. δολαρίων.
mykonos__7_

Οι Γερμανοί και η έλευση της Αν

Ο Μάριο Χέρτελ και ο Τόμας Χέιν είναι δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες και ίσως γι’ αυτό ο ένας συμπληρώνει ιδανικά τον άλλον σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά τους βήματα. Αυτά που τους έφεραν πριν από πολλά χρόνια, το 2004 για την ακρίβεια, στη Μύκονο, στην αρχή ως τουρίστες, χωρίς να φαντάζονται ότι η ζωή τους θα δενόταν άρρηκτα με αυτό το νησί. Οταν άνοιξαν το «Scorpios», τo 2014, πιθανό να μην ανέμεναν ότι το συγκεκριμένο project θα άλλαζε τις ισορροπίες στα beach restaurants του Νησιού των Ανέμων. Επτά χρόνια μετά, η είσοδος του δικού τους «Noema» στη Χώρα έγινε δεκτή μετά βαΐων και κλάδων, αφού το νέο τους εστιατόριο βρίσκεται στα χείλη όλων.
noema33

Ο κύριος επενδυτής πίσω από το νέο εστιατόριο είναι ο πολύς Ρίτσαρντ Κέρινγκ, πασίγνωστος Βρετανός επιχειρηματίας στον οποίο ανήκουν το «Annabel’s», τα «Harry’s Bar», το «Soho House» και η αλυσίδα των εστιατορίων Ivy’s.

Φαίνεται ότι και αυτός λατρεύει πλέον τη Μύκονο, αφού εκεί γιόρτασε στις 6 Ιουνίου τα γενέθλιά του.

Σε έναν χώρο ιδιαίτερης αισθητικής, αυτό που ήθελαν να προάγουν ήταν η αίσθηση της απλότητας στο φαγητό και να προβάλλουν την κουλτούρα και τη φιλοξενία των Κυκλάδων. Σε μια μεγάλη αυλή τα τραπέζια είναι δομημένα με τέτοιον τρόπο που το αποτέλεσμα παραπέμπει σε ένα ζεστό οικογενειακό ή φιλικό κάλεσμα. Για τις πρώτες ύλες επιστρατεύτηκαν τα καλύτερα υλικά και προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς της Μυκόνου, των Κυκλάδων, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Το τελικό αποτέλεσμα, διά χειρός Αθηναγόρα Κωστάκου, άφησε πολύ κόσμο με το στόμα ανοιχτό, ειδικά όταν το μενού περιέχει τα παραδοσιακά γεμιστά και μια καπνιστή ταραμοσαλάτα που έχει γίνει το hit του νέου εστιατορίου.
mykonos__2_

Οι τιμές είναι value for money για τη Μύκονο -τα γεμιστά π.χ. κοστίζουν 20 ευρώ- και οι λογαριασμοί ξεφεύγουν μόνο αν οι πελάτες ανοίξουν premium φιάλες ποτών ή κρασιά των 500 ευρώ που περιλαμβάνονται στις 220 ετικέτες του καταλόγου. Η μουσική και οι μουσικοί εναλλάσσονται ανά δύο ώρες, ενώ δυναμώνει σε μια indoor αίθουσα, δεν φτάνει ποτέ όμως σε αυτό που λέμε clubbing. Το project συμπληρώνεται με έναν πιο prive χώρο μετά την αυλή και μια γκαλερί-μπουτίκ με έργα και ρούχα που αποπνέουν αισθητική απόλυτα εναρμονισμένη με το όλο concept.

Σε τελείως διαφορετικούς ρυθμούς κινείται το «Lio» του ομίλου Pacha που ανοίγει στις 9 Ιουλίου, μια ανάσα από τα ιστορικά «Astra» στα Ματογιάννια, συνδυάζοντας το εστιατόριο με το καμπαρέ. Οι χορευτές του κάνουν δύο ώρες ζέσταμα προτού βγουν στη σκηνή για να παρουσιάσουν κάτι που παραπέμπει στις παραστάσεις του Cirque Du Soleil. Το team της Μυκόνου δεν προλαβαίνει να απαντάει σε email από τα κεντρικά που στέλνουν κρατήσεις πιστών πελατών του brand οι οποίοι θέλουν να είναι παρόντες στα εγκαίνια της Μυκόνου.
mykonos__1_
Με την παρουσία της Αν Χάθαγουεϊ θα γίνουν τα εγκαίνια του «Lio», που συνδυάζει το εστιατόριο με το καμπαρέ

Σχεδόν όλοι έχουν τον χαρακτηρισμό «big spender» (αυτός που ξοδεύει πολλά), όπως η κράτηση που στάλθηκε για ένα ζευγάρι το οποίο κάθε φορά κάνει λογαριασμό άνω των 15.000 ευρώ! Το πρόσωπο πάντως που αναμένεται να κλέψει την παράσταση στα επίσημα εγκαίνια του «Lio» είναι η σταρ του Χόλιγουντ Αν Χάθαγουεϊ, η οποία φέρεται να έχει επιβεβαιώσει την παρουσία της στη Μύκονο εκείνη την εβδομάδα. Τότε που το νησί θα έχει μπει σε φουλ ρυθμούς, αφού τους δύο επόμενους μήνες αναμένεται να βουλιάξει από κόσμο.

Ηδη ακούγεται έντονα ότι μετά το τέλος του Euro πολλοί αστέρες της «στρογγυλής θεάς» θα πετάξουν για το Νησί των Ανέμων, που στροβιλίζεται σε έναν δικό του χορό μιας luxury υπερβολής με επισκέπτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας, οι οποίοι δεν νοιάζονται για το πόσες χιλιάδες ευρώ θα ξοδέψουν σε μία μέρα.

...και great war για τον τζίρο των 100 εκατ. ευρώ



Εμπόδια στην επένδυση της Bagatelle επιχειρεί να βάλει ξενοδόχος, καταγγέλλοντας παράνομες εργασίες. Με καταγγελίες στην Πολεοδομία εμποδιζουν και τη λειτουργία του «Pacha» των Ισπανών στη Φτελιά

Mία ακόμη ελέω κορωνοϊού «κουτσή» σεζόν άρχισε. Συνοδεύεται όμως από την έλευση παγκόσμιων brands στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, τα οποία έσπευσαν να τοποθετηθούν από φέτος στη Μύκονο συνάπτοντας συμφέρουσες από οικονομικής άποψης συμφωνίες μεγάλης διάρκειας. Η μάχη για ένα κομμάτι από τη φετινή πίτα με τους αστρονομικούς τζίρους ήδη ξεκίνησε και αναμένεται σκληρή σε όλα τα επίπεδα.

Αλληλοκατηγορίες, καρφώματα και καταγγελίες σε Πολεοδομία, Εφορεία Αρχαιοτήτων, Αστυνομία, Λιμενικό και λοιπές αρμόδιες αρχές γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση. Το παράδοξο βέβαια για τη Μύκονο θα ήταν να συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η Πολεοδομία Σύρου εξετάζει πάνω από 100 καταγγελίες για αυθαίρετα και παράνομες εργασίες σε εστιατόρια, beach bar, ξενοδοχεία και βίλες.

Στο στόχαστρο οι μεγάλες διεθνείς αλυσίδες της εστίασης, για παράδειγμα, η Bagatelle και ο όμιλος Pacha. Πρόκειται για επιχειρήσεις-μεγαθήρια που υποστηρίζονται από ισχυρά funds του εξωτερικού, δικτυωμένες σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη φήμη που τις συνοδεύει να αρκεί για να προκαλέσει τρόμο στους ανταγωνιστές τους.Ρίχνοντας μια πρόχειρη ματιά στους τζίρους των μεγαλύτερων beach bar της Μυκόνου την εποχή προ κορωνοϊού, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι από δω και στο εξής η πίτα με τους εξωπραγματικούς τζίρους αναγκαστικά θα μοιραστεί λόγω της έλευσης νέων και σοβαρών παικτών.

Ενδεικτικά, το «Nammos» στην Ψαρού και το «Scorpios» στην Παράγκα χτυπούσαν τζίρους άνω των 20 εκατ. ευρώ, το «Alemagou» στη Φτελιά ξεπερνούσε εύκολα τα 6-7 εκατ. ευρώ, όπως και το «SantΑnna» στην Παράγκα. Υπολογίζεται ότι ο συνολικός τζίρος των μαγαζιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης στη Μύκονο ξεπερνά υπό κανονικές συνθήκες τα 100 εκατ. ευρώ σε διάστημα μόλις τριών μηνών. Φέτος, όμως, λόγω των συνθηκών υπολογίζεται ότι θα υπάρξει μείωση στον συνολικό τζίρο σε ποσοστό της τάξεως του 50%, τη στιγμή που ο ανταγωνισμός παλιών και νέων επιχειρήσεων δεν έχει προηγούμενο.

greatwar1


Το φρένο στο εστιατόριο

Ενα από τα πιο γνωστά brands, το γαλλικό Bagatelle, έχει ήδη συμφωνήσει με την εταιρεία Florios Investments του Μυκονιάτη επιχειρηματία Φλώριου Ασημομύτη να ανοίξει παράρτημα της αλυσίδας σε ένα ειδυλλιακό σημείο στη Χώρα της Μυκόνου, με θέα στο Αιγαίο και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Δήλου, δημιουργώντας έναν καταπράσινο παράδεισο προσιτής πολυτέλειας, έναν πόλο έλξης για πλούσιους και διάσημους. Συγκεκριμένα, σε οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων στην περιοχή Φάμπρικα - Αγιος Χαραλάμπης.

Στα αξιοσημείωτα της επένδυσης, ο κήπος που θα περιβάλλει το εστιατόριο και τον χώρο του lounge, με το κόστος κατασκευής να αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ. Θα εξυπηρετεί 1.000 άτομα, μεταξύ των οποίων 300 καθήμενους, θα διαθέτει 11 αποχωρητήρια, παραλία και ντόκο για να δένουν τα ταχύπλοα που θα προσεγγίζουν το «Bagatelle» διά θαλάσσης. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης και ο Μυκονιάτης μεσίτης υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 15 ετών και το φιλόδοξο αυτό project έχει ως στόχο να επαναφέρει τη χαμένη αίγλη της Χώρας της Μυκόνου δημιουργώντας σκηνικό ανάλογο με αυτό της εποχής «Caprice», τότε που όλο το νησί έδινε ραντεβού στη Μικρή Βενετία για να θαυμάσει το ηλιοβασίλεμα και να διασκεδάσει ξέφρενα, χωρίς περιορισμούς και αναστολές μέχρι αργά το βράδυ.

Το «Bagatelle» ήταν σχεδόν έτοιμο να ανοίξει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ωστόσο κάποιοι δεν είδαν με καλό μάτι τη συγκεκριμένη επένδυση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ξενοδοχειακή επιχείρηση που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το οικόπεδο που μίσθωσε η Bagatelle. Πρόκειται για την Ποσειδών Α.Ε. Ξενοδοχεία και Τουριστικαί Επιχειρήσεις Μυκόνου, η οποία κατήγγειλε την εκτέλεση μη εγκεκριμένων οικοδομικών εργασιών σε όμορό της οικόπεδο στη θέση Φάμπρικα, εντός του οικισμού της Χώρας Μυκόνου. Σύμφωνα με έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού, «το ανωτέρω οικόπεδο χαρακτηρίστηκε ως χρηζούσης Ειδικής Κρατικής Προστασίας γιατί εμφανίζει ιδιαίτερη σημασία από απόψεως νησιωτικής λαϊκής αρχιτεκτονικής και φυσικού κάλλους, και προστατεύεται από την Υπηρεσία μας. Για κάθε επέμβαση, εργασία ή αλλαγή χρήσης σε αυτό, απαιτείται η έγκριση της Υπηρεσίας μας, η οποία προηγείται από τις άδειες άλλων αρχών. Από τον έλεγχο του αρχείου μας προκύπτει ότι καμία έγκριση δεν έχει δοθεί από την Υπηρεσία, τόσο για την υπαγωγή αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων στον Ν. 4495/17 όσο και για την κατασκευή νέων εργασιών στο ανώτερο οικόπεδο».

greatwar2
Στο μάτι των ανταγωνιστών μπήκε η επένδυση εκατομμυρίων της Bagatelle, που ήταν προγραμματισμένη να λειτουργήσει στις αρχές Ιουλίου
greatwar3


Το παραπάνω έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων κοινοποιήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, το οποίο «παρακαλείται σε περίπτωση διαπίστωσης εργασιών να προβεί στη διακοπή τους, καθώς δεν έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία».

Μια μέρα μετά, συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου 2021, η Πολεοδομία της Σύρου στέλνει στο Α.Τ. Μυκόνου έγγραφο με θέμα «Διακοπή εργασιών» στο οικόπεδο που μίσθωσε η Bagatelle. «Κατόπιν του σχετικού εγγράφου, παρακαλούμε όπως διακόψετε οποιεσδήποτε οικοδομικές εργασίες εκτελούνται σε ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας “Φλώριος Ινβέστμεντς Α.Ε.” στην περιοχή “Φάμπρικα” Χώρας Μυκόνου», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της Πολεοδομίας Σύρου προς το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.

Ωστόσο, σε σχετική επικοινωνία που είχαμε με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου μάς διαβεβαίωσε ότι οι μισθωτές δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε πολεοδομική παράβαση και πως υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες άδειες που το αποδεικνύουν.

greatwar4


Την ίδια χρονική περίοδο, στο στόχαστρο των καταγγελιών μπήκε μία ακόμα νέα μεγάλη επένδυση. Ο όμιλος Pacha είχε έρθει σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου στην παραλία Φτελιά, εκεί όπου πέρυσι στεγαζόταν το beach bar-restaurant «Interni», με σκοπό να το αναμορφώσει στα πρότυπα του διάσημου ισπανικού κλαμπ διασκέδασης, το οποίο έχει γράψει ιστορία στην Ιμπιζα με τα μυθικά πάρτυ και τους διάσημους djs. Eπειτα από καταγγελία στο Α.Τ. του νησιού, αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο για επιτόπια αυτοψία και με έγγραφό τους ζήτησαν από την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων και τη Διεύθυνση Πολεοδομία Σύρου να συνδράμουν προκειμένου να εξακριβωθεί αν οι νέοι μισθωτές είχαν στη διάθεσή τους τις απαραίτητες άδειες για τις συγκεκριμένες εργασίες.

Ο μηχανικός της εταιρείας που ανέλαβε τις εργασίες στο πρώην «Interni» προσκόμισε άδεια με έγκριση εκτέλεσης έργου για «αντικατάσταση δεξαμενής νερού και σηπτικής δεξαμενής λόγω παλαιότητας και διαρροών με κατασκευή νέων για λόγους χρήσης και υγιεινής σε ισόγειο εστιατόριο» με στοιχεία κυρίου του έργου τη μονοπρόσωπη Α.Ε. Systema Beach Bar. Επιπλέον, ο μηχανικός προσκόμισε και μια άδεια μικρής κλίμακας, η οποία ελέγχθηκε από τις πολεοδομικές αρχές για τυχόν υπερβάσεις. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο είχαν διαπιστωθεί οικοδομικές εργασίες σε πρόσφατο χρόνο - και ειδικότερα επιδαπέδια εκσκαφή και διαμόρφωση χώρου άνευ αδείας από την αρμόδια αρχή.

Η εταιρεία ζήτησε αίτηση συμμόρφωσης για τις πολεοδομικές παραβάσεις ώστε να αποκαταστήσει τις αυθαίρετες εκσκαφές, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, θέλωντας να προχωρήσει στην έγκριση εκτέλεσης εργασιών ώστε να ανοίξει το κλαμπ στις 15 Ιουλίου. Οσο για τις «παράνομες εργασίες» που εντοπίστηκαν, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από επιχωματώσεις. Ετσι δικαιολογείται και το αμελητέο πρόστιμο των 486,00 ευρώ.

greatwar5
Με καταγγελίες στην Πολεοδομία προσπάθησαν να εμποδίσουν τη λειτουργία στη Φτελιά του διάσημου ισπανικού κλαμπ διασκέδασης «Pacha»


Απειλές

Εκτός όμως από τις καταγγελίες που πέφτουν βροχή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για πολεοδομικές αυθαιρεσίες και παράνομες εργασίες, έχουν αρχίσει και οι στυγνοί εκβιασμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», οι ιδιοκτήτες ενός νέου πολυτελούς εστιατορίου στη Χώρα Μυκόνου εκβιάζονται συστηματικά από τον ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στον χώρο του εστιατορίου, προκειμένου να τους επιβάλει να μισθώσουν τα δωμάτια έναντι ενός υπερβολικά υψηλού μισθώματος, διαφορετικά θα τους «ταράξει στις καταγγελίες», όπως χαρακτηριστικά τους διαμήνυσε. Οι ιδιοκτήτες του νεότευκτου εστιατορίου αναμένεται να στραφούν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις απειλές και να φροντίσουν για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής τους, η επένδυση της οποίας ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης