Κρήτη: «Πόρτα-πόρτα» ο Δήμος Χανίων συγκεντρώνει απόβλητα ηλεκτρικού εξοπλισμού - Δείτε φωτογραφίες

Κρήτη: «Πόρτα-πόρτα» ο Δήμος Χανίων συγκεντρώνει απόβλητα ηλεκτρικού εξοπλισμού - Δείτε φωτογραφίες

Συγκεντρώθηκαν τόνοι αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού - Τα αποτελέσματά της δράσης θα παρουσιαστούν επίσημα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 20-28 Νοεμβρίου 2021

IMG_6867
Σε μια πρωτοποριακή δράση έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε (ΟΤΑ)], συγκεντρώνοντας απόβλητα  ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ).

Πρόκειται για μία σημαντική υπηρεσία, η οποία πραγματοποιείται με το σύστημα συλλογής αποβλήτων «πόρτα-πόρτα» σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Χανίων, ακόμα και σε δυσπρόσιτες περιοχές μακριά από τον αστικό ιστό, που δεν υποστηρίζονταν ποτέ ξανά μέχρι πρόσφατα.

IMG_6866


Η δράση έχει πραγματοποιηθεί ήδη τρεις φορές σε λιγότερο από έναν χρόνο, μετά από αυξημένη πίεση από τους πολίτες. Είναι ολοήμερη -από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και αργά το μεσημέρι- και σε αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν δηλώσει εκ των προτέρων συμμετοχή στο πρόγραμμα, από όλη τη γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Χανίων, ακόμα και την πιο ορεινή και απομακρυσμένη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην πρώτη αποκομιδή συγκεντρώθηκαν περίπου 1.5 τόνοι ηλεκτρικά απόβλητα, τη δεύτερη φορά έφτασαν τους 3 τόνους, ενώ με την τελευταία τα απορρίμματα ξεπέρασαν τους 4 τόνους.

Κλείσιμο
IMG_6895


Με την ένθερμη ανταπόκριση εκατοντάδων πολιτών, η δράση αναμένεται να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, καθώς, απ’ ότι φαίνεται οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι πολίτες πλέον ενδιαφέρονται ουσιαστικά να ανακυκλώσουν τις άχρηστες συσκευές τους και όχι να τις πετάξουν στα σκουπίδια.

Αναλυτικά, η δράση και τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν επίσημα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 20-28 Νοεμβρίου 2021.


Ειδήσεις σήμερα:

Πατέρας Κάρολαϊν για πιλότο: Μακάρι να του είχα τινάξει τα μυαλά στον αέρα στο μνημόσυνο

Ποιοι απειλούνται περισσότερο από το στέλεχος Δέλτα και πώς προστατεύουν τα εμβόλια

Survivor: Σαρωτικός ο Σάκης… τσέκαρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης