Η πιο σύγχρονη ΜΕΘ Νεογνών στην Ελλάδα παραδόθηκε από τον ΟΠΑΠ

Η πιο σύγχρονη ΜΕΘ Νεογνών στην Ελλάδα παραδόθηκε από τον ΟΠΑΠ

Η πιο σύγχρονη ΜΕΘ Νεογνών στην Ελλάδα παραδόθηκε από τον ΟΠΑΠ στο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» - Συνεχίζεται δυναμικά η ανακαίνιση στα παιδιατρικά νοσοκομεία

8
Ο ΟΠΑΠ παρέδωσε, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, δύο νέα σημαντικά έργα στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», στο πλαίσιο της ολικής ανακαίνισης που υλοποιεί από το 2014. Συγκεκριμένα, στο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» παραδόθηκε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών, στον 5ο και 6ο όροφο του νοσοκομείου, συνολικής έκτασης 640 τ.μ. και χωρητικότητας 25 θερμοκοιτίδων. Επίσης, στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» εγκαινιάστηκε η Ουρολογική – Πλαστική Χειρουργική Μονάδα, η οποία βρίσκεται στον 1ο όροφο και έχει συνολική έκταση 550 τ.μ. και δυναμικότητα 18 κλινών.

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει δυναμικά το μεγάλο έργο ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων


Στα εγκαίνια των νέων έργων παρευρέθηκε ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος περιηγήθηκε στις πλήρως ανακαινισμένες νοσηλευτικές μονάδες. Ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην αναβάθμιση του εξοπλισμού και των κτηριακών δομών που φιλοξενούν τους νεαρούς ασθενείς μας, τις οικογένειές τους, αλλά φυσικά και το προσωπικό μας, που είναι αποτέλεσμα μιας πολύχρονης προσπάθειας, μιας σημαντικής δωρεάς από τον ΟΠΑΠ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα δύο παιδιατρικά Νοσοκομεία. Η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός προς τον ασθενή και μάλιστα χίλιες φορές παραπάνω όταν πρόκειται για τα παιδάκια μας, για βρέφη, για νεαρά παιδιά και τις οικογένειές τους όταν δοκιμάζονται και βρίσκονται σε ανάγκη, απαιτεί πρώτα απ’ όλα πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό. Έχουμε κορυφαίους ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την προσπάθεια που κάνουν. Το Ε.Σ.Υ., λόγω της κρίσης των 10 χρόνων περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, δεν είχε τη δυνατότητα να επενδύσει σε υποδομές τέτοιου επιπέδου. Γι’ αυτό γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και από το Κράτος μέσα από τα επενδυτικά προγράμματα και το RRF, έχετε ακούσει τις σχετικές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, όμως έγινε μέσα στην πανδημία αλλά και γίνεται σε διάρκεια από ιδιώτες, μεγάλες εταιρείες και δωρητές. Και θεωρούμε ότι η συνεργασία των δύο στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, φέρνει αποτελέσματα».

1__3_
O Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, o Εμμανουήλ Παπασάββας, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων, o Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, o Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας, o Αθανάσιος Μπίνης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού», η Μαρία Γέραλη, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού»

Κλείσιμο
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Γιαν Κάρας, τόνισε: «Η Εταιρική Υπευθυνότητα είναι στο DNA του ΟΠΑΠ. Εδώ και επτά χρόνια, η πρωτοβουλία για την πλήρη ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας είναι στην καρδιά της στρατηγικής μας για την κοινωνική συνεισφορά. Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για εμάς. Παραδίδουμε δύο ακόμα μονάδες και ολοκληρώνουμε πάνω από το 85% της ανακαίνισης. Συνολικά, έχουμε παραδώσει 28 έργα και σύγχρονες υποδομές για τα παιδιά, τους γονείς τους και το ιατρικό προσωπικό. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα δύο νοσοκομεία, στο δρόμο για την πλήρη ανακαίνιση τους».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, υπογράμμισε: «Ο ΟΠΑΠ έχει αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία, στις καλές και τις δύσκολες στιγμές. Το μεγάλο κοινωνικό έργο της ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων προσφέρει πολύτιμη στήριξη σε χιλιάδες παιδιά από όλη τη χώρα. Στον ΟΠΑΠ, είμαστε υπερήφανοι για αυτή την πρωτοβουλία, η οποία συμβάλλει έμπρακτα στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα στην απαιτητική περίοδο της πανδημίας. Η νέα γενιά είναι το μέλλον της Ελλάδας και εμείς συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της».

2__1_
Ο Εμμανουήλ Παπασάββας, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων, ο Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας, ο Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

Από την πλευρά του ο Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, δήλωσε: «Σήμερα είναι μία σπουδαία ημέρα για τα παιδιατρικά νοσοκομεία, γιατί – αν και διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο για τη δημόσια υγεία – ο ΟΠΑΠ παραδίδει δύο νέα σημαντικά έργα, που αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τις υποδομές μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ που βρίσκεται δίπλα μας τα τελευταία επτά χρόνια και μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ένα περιβάλλον που πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές νοσηλείας».

3__1_
Ο Εμμανουήλ Παπασάββας, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων, ο Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, ο Αθανάσιος Μπίνης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού», ο Αντώνιος Στεφανίδης, Συντονιστής Διευθυντής Ουρολογικού Τμήματος του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, η Ευφροσύνη Βλαχιώτη, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του «Αγία Σοφία», η Μαρία Γέραλη, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού», ο Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης της Ουρολογικής – Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» και της ΜΕΘ Νεογνών του «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», έγινε πλήρης εκσυγχρονισμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού. Οι δύο νοσηλευτικές μονάδες εφοδιάστηκαν με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκτενείς χρωματικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν πλέον ένα ευχάριστο περιβάλλον νοσηλείας για τα παιδιά.

4__1_
Ο Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, στα νέα έργα στα παιδιατρικά νοσοκομεία
Πλήρης ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός σε 21 νοσηλευτικές μονάδες
Η ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας ξεκίνησε το 2014 από τον ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 85% του έργου. Συνολικά, έχουν παραδοθεί 28 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 21 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 13.910 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 510 κλινών.

6__1_
Τα νέα έργα στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία»


5__1_
Τα νέα έργα στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία»

Στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» έχουν υλοποιηθεί συνολικά 17 έργα ανακαίνισης, συνολικής έκτασης 9.585 τ.μ.. Σε αυτά περιλαμβάνονται η ανακαίνιση των νοσηλευτικών μονάδων στον 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 6ο όροφο, καθώς και της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του ισογείου. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί Μονάδα Κεντρικής  Αποστείρωσης στο ισόγειο του νοσοκομείου και δύο νέες αίθουσες ημερήσιας χειρουργικής νοσηλείας. Παράλληλα, έχουν ανακαινιστεί η κεντρική είσοδος του 1ου ορόφου και τα δύο 9όροφα κλιμακοστάσια.

7__1_
Τα νέα έργα στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»

Στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐας Κυριακού» έχουν υλοποιηθεί συνολικά 11 έργα ανακαίνισης, συνολικής έκτασης 4.325 τ.μ.. Μεταξύ άλλων, έχουν ανακαινιστεί πλήρως οι νοσηλευτικές μονάδες στον 2ο, 3ο και 4ο όροφο, καθώς και η Β’ Παθολογική Πανεπιστημιακή Μονάδα στον 1ο όροφο του νοσοκομείου, όπου έχει δημιουργηθεί και Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων. Επίσης, έχει γίνει ανακαίνιση στις κεντρικές εισόδους του ισογείου και του 1ου ορόφου, στις αίθουσες αναμονής και στο κεντρικό κλιμακοστάσιο.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης