Προμαχώνας: Ουρές χιλιομέτρων - Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς από τη Βουλγαρία

Προμαχώνας: Ουρές χιλιομέτρων - Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς από τη Βουλγαρία

Σήμερα, η ουρά έφτασε μέχρι το Σαντάνσκι, δηλαδή 13 με 14 χιλιόμετρα απόσταση από τον συνοριακό σταθμό αναφέρουν οδηγοί φορτηγών από τη γειτονική χώρα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

ουρα_προμαχωνας5
Ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου που για κάποιους φτάνει μέχρι και τα όρια της λιποθυμίας υφίστανται καθημερινά οι οδηγοί των φορτηγών που έρχονται από τη Βουλγαρία και θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα διασχίζοντας τη συνοριακή γραμμή του Προμαχώνα.

«Σήμερα, η ουρά των φορτηγών έφτασε μέχρι το Σαντάνσκι, δηλαδή 13 με 14 χιλιόμετρα απόσταση από τον συνοριακό σταθμό. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Μιλάμε για μια απίστευτη ταλαιπωρία, η οποία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από τις θερμοκρασίες οι οποίες καθημερινά αυξάνονται» καταγγέλλει στο GRTimes, οδηγός φορτηγού που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του και που περιμένει από τις 10.30 το πρωί να περάσει στην Ελλάδα.

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς φορτηγών στα σύνορα του Προμαχώνα (1)


«Τις προηγούμενες δέκα ημέρες σημειώθηκαν ακόμη και περιστατικά λιποθυμικών επεισοδίων σε οδηγούς. Τα πρατήρια από τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί φαγητό απέχουν περίπου μισή ώρα με τα πόδια. Να πας και να έρθεις με τα πόδια δηλαδή, θέλεις περίπου μία ώρα. Ξέχωρα από αυτό όμως, στο ενδιάμεσο μπορεί να χάσεις και τη θέση σου στην ουρά. Για να μη συμβεί τίποτα από όλα αυτά λοιπόν, πολλές φορές οι οδηγοί δεν πάνε ούτε καν για την ανάγκη τους» προσθέτει ο οδηγός.

Έλλειψη προσωπικού στο τελωνείο
Σε ερώτηση για τους λόγους που δημιουργούνται οι ουρές χιλιομέτρων από τα φορτηγά, ο οδηγός αναφέρει: «Υπό κανονικές συνθήκες, ο μέσος χρόνος που χρειάζεται ένας οδηγός να περάσει τα σύνορα κατά τον έλεγχο είναι περίπου τρία λεπτά. Τώρα που ελέγχεται ο διπλάσιος αριθμός εγγράφων και φορτίου, ειδικά στους Έλληνες, το προσωπικό του τελωνείου δεν επαρκεί ώστε να υπάρχει μια φυσιολογική ροή οχημάτων. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη μεγάλων καθυστερήσεων».

Κλείσιμο
Και αναρωτιέται: “Για ποιό λόγο οι περισσότεροι συνοριακοί σταθμοί να παραμένουν κλειστοί; Δηλαδή, από τον Προμαχώνα δεν κολλάει ο ιός, ενώ από τα υπόλοιπα σημεία κολλάει;

Υπάρχουν και πολλά ΙΧ
Ανάλογες καθυστερήσεις σημειώνονται κυρίως τα Σαββατοκύριακα και με τα ΙΧ των τουριστών που προέρχονται κατά κύριο λόγο από Βουλγαρία και Ρουμανία. «Σε εμάς τα Σαββατοκύριακα δεν επιτρέπεται να περάσουμε τα σύνορα λόγω των πολλών τουριστών που θέλουν να περάσουν με τα ΙΧ τους και να φτάσουν άμεσα στις παραλίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανάλογες ουρές και καθυστερήσεις από ανθρώπους που θέλουν να αφήσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα. Και σήμερα η ουρά είναι μεγάλη από ΙΧ, αλλά όχι όσο ήταν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε» σημειώνει ο οδηγός.

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς φορτηγών στα σύνορα του Προμαχώνα (2)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης