Νέος εξοπλισμός σε κοινή στρατιωτική εκπαίδευση Κυπρίων με Βρετανούς

Νέος εξοπλισμός σε κοινή στρατιωτική εκπαίδευση Κυπρίων με Βρετανούς

Τα μέλη τάγματος εκπαιδεύονται με νέας τεχνολογίας διόπτρες νυχτερινής όρασης και σκόπευσης για το βρετανικό τυφέκιο SA80A3 - Δείτε φωτογραφίες

kypros_exoplismos
Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν οκτώ μήνες παραμονής στην Κύπρο, το 2ο βρετανικό τάγμα του Yorkshire εκπαιδεύεται στις Βρετανικές Βάσεις με νέο εξοπλισμό, αλλά και με στελέχη της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς, που θα ταξιδέψουν τον Οκτώβριο στην Ουαλία για τον στρατιωτικό διαγωνισμό Cambian Patrol 2021.

Το πρωί οι Βρετανικές Βάσεις φιλοξένησαν στην Επισκοπή δημοσιογράφους από την Αγγλία και την Κύπρο, όπου παρουσίασαν νέο εξοπλισμό με τον οποίον εκπαιδεύονται μέλη του τάγματος, όπως οι τελευταίας τεχνολογίας διόπτρες νυχτερινής όρασης και σκόπευσης για το βρετανικό τυφέκιο SA80A3.

Επίσης, παρουσιάστηκε νέο ηλεκτρονικό φορητό σύστημα επικοινωνιών, που παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τη θέση τους, τη θέση φίλιων και εχθρικών δυνάμεων, ψηφιακούς χάρτες, στόχους, μηνύματα κ.α..

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα νέα οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού της διμοιρίας ρομποτικών οχημάτων, τα οποία μπορούν να διακινούνται με τηλεχειριστήριο ή να ακολουθούν τον χειριστή τους. Πρόκειται για τρία οχήματα αμερικανικής και τρία οχήματα καναδογερμανικής κατασκευής, τα οποία κινούνται σε οκτώ τροχούς, με τη βοήθεια μπαταρίας, και έχουν ακτίνα δράσης 500m και 1km αντίστοιχα.

kypros_exoplismos1


Το βρετανικό τάγμα είναι έτοιμο να αναλάβει δράση

Κλείσιμο
Όπως δήλωσε ο ταγματάρχης Henry Bowden, το τάγμα, που αριθμεί 580 στρατιώτες, βρίσκεται στην Κύπρο από τον περασμένο Νοέμβριο ως περιφερειακό τάγμα επιφυλακής, το οποίο, μπορεί να αναλάβει δράση, εάν χρειαστεί, οπουδήποτε στην Μέση Ανατολή ή την Αφρική. Το τάγμα, που είχε βρεθεί ξανά στην Κύπρο μεταξύ 2013 και 2015, αναμένεται να επιστρέψει στη Μ. Βρετανία το καλοκαίρι του 2021.

Μέχρι τότε, συνέχισε, οι στρατιώτες εκπαιδεύονται σε νέα συστήματα και εξοπλισμό, ενώ πραγματοποιούν κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις με μέλη της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς αλλά και της Κυπριακής Αστυνομίας, συμπλήρωσε ο ταγματάρχης Bowden.

Σημείωσε δε ότι οι κοινές ασκήσεις με τα μέλη της Εθνικής Φρουράς θα εντατικοποιηθούν, καθώς θα συμμετάσχουν στον επικείμενο στρατιωτικό διαγωνισμό που πραγματοποιείται τον Οκτώβριο στην Ουαλία «Cambian Patrol 2021».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης