Κοκαΐνη - Μύκονος: Η κατάθεση της κοκκινομάλλας drug dealer που οδήγησε στην ομάδα του «doctor cocaine»

Κοκαΐνη - Μύκονος: Η κατάθεση της κοκκινομάλλας drug dealer που οδήγησε στην ομάδα του «doctor cocaine»

«Μου ζήτησε να μεταφέρω ποσότητα κοκαΐνης 207 γραμμαρίων στη Μύκονο οπου θα την παρέδιδα σε άτομα που θα μου έλεγε μετά» - «Καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, οδηγίες μου έδινε ένας έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού» - Πώς οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη σύλληψη της 19χρονης

MYKONOS-720x400
Την κατάθεση της 19χρονης κοκκινομάλλας που η ομάδα του «doctor cocaine» της Μυκόνου, χρησιμοποιούσε ως μεταφορέα της «λευκής κυρίας» απο την Αθήνα στο νησί των ανέμων και την οποία χρησιμοποίησαν ως δόλωμα οι λιμενικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου για να βάλουν το κύκλωμα στο χέρι, παρουσιάζει το protothema.gr. Η κοπέλα, είχε κεντρικό ρόλο σε μια μυστική επιχείρηση που ξεκίνησε απο την Ραφήνα και ολοκληρώθηκε σε ξενοδοχείο στον Πετείναρο Μυκόνου με τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχειου Μυκόνου, να καταφέρουν να ξεδοντιάσουν την ομάδα του dealer της «λευκής κυρίας» (δύο Αλβανούς), αναζητωντας τον «doctor cocaine» ενώ το δεύτερο αρχηγικό μέλος, που διήυθυνε το κύκλωμα είναι ένας Έλληνας, ο οποίος έκανε τις μεγάλες δουλειές μέσα απο το κελί των φυλακών Κορυδαλλού.

Το δόλωμα

Όταν στις 16:20 το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο λιμάνι της Ραφήνας οι λιμενικοί μπλοκάρουν τη 19χρονη κοκκινομάλα τη στιγμή που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο πλοίο για τη Μύκονο, ήξεραν ότι είχε ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το ξεδόντιασμα της ομάδας του «doctor cocaine». Ενός μυστηριώδους τύπου που με τη βοήθεια του έγκλειστου Έλληνα είχαν στήσει ενα δυνατό κύκλωμα που έφερνε κόκα απο την Αθήνα για να τη ρίχνει στα εκλεκτά «ρουθούνια» του νησιού. Άλλωστε, οι πληροφορίες που είχαν απο την ανοικτή γραμμή με τους έμπειρους συναδέλφους τους στη Μύκονο για το κύκλωμα του «doctor cocaine»«κούμπωναν» στο πρόσωπο της 19χρονης κοκκινομάλλας. Αμέσως τη μπλοκάρουν και βρίσκουν πάνω της 207 γραμμάρια κοκαίνης. Στη συνέχεια τη βάζουν στο πλοιο «Θεολόγος» και πραγματοποιούν ελεγχόμενο ταξίδι στο νησί των ανέμων.

«Την 15.6 και περι ώρα 16:00 με πήρε τηλέφωνο ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα) με αριθμο τηλεφώνου (σ.σ αναφέρεται σε αριθμό) και μου ζήτησε να μεταφέρω ποσότητα κοκαΐνης 207 γραμμαρίων στη Μύκονο οπου θα την παρέδιδα σε άτομα που θα μου έλεγε μετά. Μετά απο λίγο βρεθήκαμε στο Μοσχάτο οπου συνάντησε άγνωστη προς εμένα γυναίκα, έμπροσθεν δημαρχείου Μοσχάτου και πήρε την ανωτέρω ποσότητα την οποία μου έδωσε και την έβαλα στην τσάντα μου. Ακολούθως με ταξί φθάσαμε στο λιμάνι της Ραφήνας, μου έκοψε εισιτήριο για να πάω στη Μύκονο, με πήγε στο καράβι και μου έδωσε 20 ευρω για τα έξοδα μου και ενώ είχε πει οτι θα με περιμένει να επιβιβαστώ στο καράβι για να φύγει εκείνος έφυγε. Κατά τη διάρκεια της επιβίβασης μου, έγινε έλεγχος απο αστυνομικούς και βρέθηκε η ποσότητα που είχα πάνω μου. Στη συνέχεια μπήκαν κάποιοι αστυνομικοί μαζί μου και με ακολούθησαν» αναφέρει η 19χρονη Ναταλία και συμπληρώνει «Καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, οδηγίες μου έδινε ο (σ.σ αναφέρεται στον έγκλειστο Έλληνα) ο οποιος είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού και τον αναγνωρίζω στις φωτογραφίες που μου δείχνετε».

Μόλις το πλοίο έδεσε στο νησί των ανέμων, κλιμάκιο των λιμενικών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου παραλαμβάνουν την 19χρονη κοκκινομάλλα dealer και την επιβιβάζουν σε ενα ταξί. Κατευθύνονται σε ξενοδοχείο στην περιοχή Πετείναρος όπου ο «doctor cocaine». Μάλιστα κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η 19χρονη κοκκινομάλλα μιλούσε με τον ενα εκ των δυο εγκεφάλων του κυκλωματος ο οποίος μέσα απο το κελί των φυλακών της έδινε οδηγίες ποιον θα συναντήσει για να δώσει την κοκαΐνη.

«Μιλούσαμε μέσω κινητού στην εφαρμογη messenger και viber και με ανοικτή την κάμερα. Μου ζήτησε να πάω στο ξενοδοχείο (σ.σ αναφερεται στο όνομα) στην περιοχή Πετεινάρος και εκεί θα περίμενα κάποια άτομα που θα ερχόντουσαν μα πάρουν την κοκαίνη» αναφέρει.

Μόλις φθάνουν στο ξενοδοχείο, ένα δεύτερο κλιμάκιο των μυστικών λιμενικών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου ήταν κρυμμένοι και περίμεναν. Μάλιστα οταν η κοπέλα μπήκε στο δωμάτιο ο Έλληνας αρχηγός μέσα απο τη φυλακή της ζήτησε να συνεχίσει να πραγματοποιήσει βιντεο-κλήση για να βεβαιωθεί οτι ήταν μόνη της στον χώρο.

Η έφοδος

Ήταν είκοσι λεπτά πριν τα μεσάνυκτα. Η 19χρονη κοκκινομάλλα, μιλούσε με βιντεοκλήση με τον έγκλειστο αρχηγό, όταν της είπε να βγει έξω γιατί θα έφθαναν οι παραλήπτες της «λευκής κυρίας». Η νεαρή υπάκουσε. Ένα λευκό Fiat εμφανίστηκε έξω απο το ξενοδοχείο, ο Αλβανός οδηγός πιέζει τα alarm και ο συνοδηγος συμπατριώτης του πλησιάζει την κοπέλα. Μόλις η κοκα αλλάζει χέρια, οι ράμπο της Διωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχειου Μυκόνου, ορμάνε πάνω τους. Όμως ο ένας Αλβανός, αποφασισμένος να μην πέσει στα νύχια των διωκτών του, παταεί γκάζι για να τους πατήσει αλλά δεν τα καταφέρνει.

«Περί ώρα 23:40 ο (σ.σ αναφέρεται στον Έλληνα έγκλειστο) μου ζήτησε να βγω έξω απο το ξενοδοχείο οπου με περιμένουν δύο άτομα με αυτοκινητο για να παραλάβουν την κοκαΐνη. Βγαίνοντας όντως τους είδα, συνομίλησα με τον συνοδηγό του αυτοκινήτου και την ώρα που παρέδιδα την κοκαΐνη μας συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, πήγαν να φυγουν με το αυτοκίνητο με τον κίνδυνο να πατήσουν έναν αστυνομικό και να με αφήσουν μόνη εκεί».

Οι λιμενικοί περνούν χειροπέδες στους δύο άνδρες ενω στο κινητό του ενός βρίσκουν το τηλέφωνο και τις οδηγίες του μεγάλου αρχηγού με το προσωνύμιο «doctor». Τα τηλέφωνα όλων των συλληφθέντων έχουν σταλεί για ανάλυση, οι λιμενικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου σχημάτισαν δικογραφία και σε βάρος του έγκλειστου Έλληνα ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του «doctor cocaine» συνεχίζονται. Στην ερώτηση αν ήθελε να προσθέσει κάτι η 19χρονη κοκκινομάλλα απάντησε καταφατικά «Για τα ανωτέρω, σας δίνω ως αποδεικτικό όλες τις συνομιλίες απο τα μηνύματα στο κινητό μου. Για την ανωτέρω πράξη μου θα έπαιρνα αμοιβή 600 ευρώ και τα υπόλοιπα 400 θα τα επέστρεφα στην Αθήνα και θα τα παρέδιδα σε κάποιον που θα μου έλεγε ο (σ.σ : αναφέρεται στον Έλληνα έγκλειστο)».

IMG_9577
Ο δικηγόρος των κατηγορούμενων κ. Σταύρος Γεωργόπουλος
Κλείσιμο
 
Η νομική αποψη

Ο συνήγορος των κατηγορούμενων κ. Σταύρος Γεωργόπουλος επισημαίνει στο protothema.gr πως «Αυτό που διαφαίνεται ξεκάθαρα στην υπόθεση είναι ότι στη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούνται ως αχυράνθρωποι παρένθετα πρόσωπα (τόσο στην Αθήνα όσο και στη Μύκονο) τα οποία έχουν μηδαμινό όφελος σε σχέση με την αξια της ποσότητας που μεταφέρουν. Ενίοτε εμπλέκουν στη διαδικασία και φιλικά τους πρόσωπα τα οποία εχουν πλήρη άγνοια και απλώς τους συνοδεύουν. Προσβλέπουμε, μαζί με τη συνάδελφο Σύρου Αλέκα Δήμου, η ποινική τους αντιμετώπιση να ειναι αντίστοιχη του υποβαθμισμένου ρόλου τους».


Ειδήσεις σήμερα:

Νέο ασφαλιστικό: Τα 10 SOS που θα παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο

Πανελλαδικές 2021: Με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία πέφτει η «αυλαία» για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Προθεσμίες για πληρωμές και προγράμματα ανέργων - Όσα πρέπει να ξέρετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης