Άλλες δυο απάτες από «μαϊμού» λογιστή στην Άρτα

Άλλες δυο απάτες από «μαϊμού» λογιστή στην Άρτα

Κατάφερε να αποσπάσει  2.150 ευρώ

Λογιστής υπεξαίρεσε 517.000 ευρώ από την επιχείρηση που εργαζόταν
Ξετυλίγεται σιγά- σιγά το κουβάρι με τις απάτες που διέπραξε σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Άρτα ένας Έλληνας ο οποίος συστηνόταν ως λογιστής των παιδιών τους και μια άγνωστη συνεργός τους. Μετά την ταυτοποίηση του πρώτου για μια απάτη, εξιχνιάστηκαν και άλλες δυο περιπτώσεις.

Την περασμένη Τετάρτη, ο «μαϊμού» λογιστής είχε πλησιάσει μια ηλικιωμένη λέγοντάς της ότι ο γιος της δικαιούται επιστροφή 13.000 ευρώ από την εφορία και της είχε ζητήσει 4.800 ευρώ για την πληρωμή… παράβολου. Μάλιστα, για να την πείσει προσποιήθηκε ότι συνομιλούσε στο κινητό του με το γιο της ο οποίος δήθεν συμφώνησε. Όμως, η ηλικιωμένη δεν πείστηκε και αναγκάστηκε να φύγει άπρακτος.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Άρτας αναγνώρισαν τον δράστη και, από την έρευνα που έκαναν σε συνεργασία και με τους συναδέλφους τους της Ασφάλειας Ιωαννίνων, διαπίστωσαν ότι μαζί με μια άγνωστη συνεργό του είχαν παραστήσει τους λογιστές και σε άλλες δυο ηλικιωμένες στην πόλη των Ιωαννίνων.

Στην πρώτη περίπτωση, έπεισαν το θύμα ότι η ανιψιά της τους οφείλει 3.000 ευρώ και εκείνη τους παρέδωσε 2.150 ευρώ. Μάλιστα, η άγνωστη έβαλε την γριούλα στο αυτοκίνητο του συνεργού της, δήθεν για να τη μεταφέρουν στο σπίτι της αδελφής της, αλλά την παράτησαν σε άλλο σημείο και τράπηκαν σε φυγή.

Λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν και άλλη ηλικιωμένη, στην οποία η γυναίκα παρουσιάστηκε ως λογίστρια των γιων της που δήθεν δικαιούνται επιστροφή 16.000 ευρώ από την εφορία και της ζήτησαν 4.400 ευρώ. Όμως, εκείνη δεν τους πίστεψε και τους ζήτησε να φύγουν. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για απάτη και απόπειρα απάτης σε βάρος του δράστη και της άγνωστης συνεργού του υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο ήρωας Σιμόν Κιάερ: Πώς η ψύχραιμη επέμβαση του αρχηγού της Δανίας έσωσε τον Έρικσεν

Euro 2020: Έντονες επικρίσεις για το BBC που έδειχνε τη στιγμή της ανάνηψης του Έρικσεν

Καταιγίδες και σήμερα, με βροχές μπαίνει αύριο η εβδομάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης