Folli – Follie: Σε δίκη παραπέμπονται ο Γκότσης, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας

Folli – Follie: Σε δίκη παραπέμπονται ο Γκότσης, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας

Για την συγκριμένη υπόθεση είχαν καταθέσει μήνυση στην εισαγγελία 19 μέτοχοι της Folli Follie

folli_follie_ipothesi_art2
Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης. Παράλληλα, εκτός από τον κ. Γκότση σε δίκη παραπέμπονται για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ο προφυλακισμένος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie.

H παραπομπή των τριών παραπάνω προσώπων σε δίκη αποφασίστηκε με κλητήριο θέσπισμα και αφού ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση που διενεργούσε για την υπόθεση ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς, ο οποίος και άσκησε την ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο κ. Γκότσης τον Μάιο του 2018, ως πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έπρεπε να παγώσει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli Follie προκειμένου να μη ζημιωθούν οι μέτοχοι της εταιρείας. Η υποχρέωση αυτή του κ. Γκότση ανέκυπτε καθώς η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), είχε ήδη αποκαλυφθεί και σε αυτή περιγράφονταν όλα τα μελανά σημεία για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας.

Για την συγκριμένη υπόθεση είχαν καταθέσει μήνυση στην εισαγγελία 19 μέτοχοι της Folli Follie. Αρχικά η συγκεκριμένη δικογραφία είχε τεθεί στο αρχείο ωστόσο μετά τα νέα στοιχεία-φωτιά για το σκάνδαλο της Folli Follie και την αποκάλυψη, τον περασμένο Δεκέμβριο, των e-mails που έστειλε ο διευθυντής ασφάλειας της εταιρείας προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για την εμπλοκή κ. Γκότση, ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο και ξεκίνησε η έρευνα.

Κατά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο κ. Παππάς διαπίστωσε ότι προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του κ. Γκότση αλλά και στοιχεία για ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτών από τους άλλους δυο συγκατηγορούμενούς του.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα από το νόμο να προσφύγουν κατά του κλητηρίου θεσπίσματος που τους παραπέμπει σε δίκη στην Εισαγγελία Εφετών μέσα σε διάστημα 15 ημερών από την ημέρα που αυτό θα τους επιδοθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζευγάρι εφήβων «δολοφόνων» σε βίντεο: «Καλωσορίσατε στο κανάλι μας, πάνε 3 μέρες που σκοτώσαμε κάποιον»

Έρευνα: Ο εμβολιασμός των ενηλίκων φαίνεται να προστατεύει τα ανεμβολίαστα παιδιά

«Όχι» από τον ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεργασία στον Δημόσιο Τομέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης