Μαζικές διαδηλώσεις χθες σε όλες τις μεγάλες πόλεις - Ποιοι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν το παρών

Μαζικές διαδηλώσεις χθες σε όλες τις μεγάλες πόλεις - Ποιοι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν το παρών

Κυριάρχησαν συνθήματα κατά της κατάργησης του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων

IMG_2201
Με μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας οι διαδηλωτές ένωσαν χθες τις φωνές τους εκφράζοντας την αντίδρασή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν το παρών στις συγκεντρώσεις στην Πλατεία Κλαθμώνος και στα Προπύλαια ενώ κυριάρχησαν συνθήματα κατά της κατάργησης του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα έρθει μια προοδευτική κυβέρνηση που θα ανατρέψει τις διατάξεις για περισσότερες ώρες δουλειάς και μικρότερους μισθούς ενώ ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε πως ότι και αν κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων.
ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ βίντεο συγκέντρωση 10/6/2021

Την ίδια ώρα ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε τα θετικά σημεία του νομοσχεδίου τονίζοντας: «14 μέρες άδεια πατρότητας. 2 μήνες γονική άδεια και για τους δύο γονείς, πληρωμένη από τον ΟΑΕΔ. Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας στην εργασία. Θετικά μέτρα για τα παιδιά που δουλεύουν στα ντελίβερι και τα κούριερ, για τους εργατοτεχνίτες, για την τηλεργασία. Η αντιπολίτευση παριστάνει ότι όλα αυτά δεν τα βλέπει. Έχει κολλήσει με την καραμέλα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Ενώ και αυτό το ζήτημα το ρυθμίζουμε με βάση αυτά που συμβαίνουν στην πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακολουθώντας μάλιστα τις ρυθμίσεις που υπάρχουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία όπου κυβερνούν οι σοσιαλιστές μαζί με την αριστερά!».
Τεράστια σε όγκο απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα

Μαζική ήταν η συγκέντρωση που διοργάνωσε το εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης η οποία όμως διαλύθηκε γρήγορα λόγω βροχής.

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Γιάννενα με μέλη του αντιεξιουσιαστικού χώρου με τους πιο θερμόαιμους να πιάνονται στα χέρια. Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο οποίος δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι.

Κλείσιμο
Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες, να ενώνουν για ακόμη μία φορά τη φωνή διαμαρτυρίας τους απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση. Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζουν τα συλλογικά μας όργανα και κλιμακώνουμε την αντίδραση μας.»

Η ΑΔΕΔΥ επίσης στη ανακοίνωσή της τονίζει ότι : Χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απαίτησαν να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το Σ.ΕΠ.Ε. και φαλκιδεύει το δικαίωμά μας στην απεργία, καταργώντας τον Ν1264/82.»

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Αρκούδα σκαρφάλωσε σε κολώνα παροχής ρεύματος για να ξεκουραστεί προκαλώντας black out 15 λεπτών

Θήβα: Πέντε τραυματίες από ανταλλαγή πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά - Τρεις συλλήψεις

ΗΠΑ: Ύποπτος για δολοφονία κατάφερε να αποδράσεις για 10 λεπτά από τη φυλακή – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης